El Orfanato (2007): Υιοθετημένο teaser

Δες/Κρύψε το Trailer

Αν έχεις χάσει το μυαλό σου έστω και μια φορά στη λαίλαπα που είναι ένα πλήρες διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ, ξέρεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάει το ζεύγος Corliss, όταν αναφέρεται στο El Orfanato (2007), το μεταφυσικό θρίλερ απ' την Ισπανία για τα ανατριχιαστικά φαντάσματα ενός ερειπωμένου ορφανοτροφείου που προσπαθεί να αναστυλώσει μια παλιά ευεργετηθήσα, και το χαρακτηρίζει ως το χαμένο Άγιο Δισκοπότηρο των περασμένων Κανών. Εκείνη η μία ταινία που αναπτύσσει αργή αλλά βέβαιη βαβούρα ανάμεσα στους άλλους καμένους, ως η μόνη σωτηρία απ' το χαμό των must-see και τη θύελλα μπούρδας που τις συνοδεύει. Όπως το Taxidermia (2006) στην Θεσσαλονίκη τον προηγούμενο Νοέμβρη ας πούμε.

Βέβαια το El Orfanato, με την υπογραφή του Guillermo del Toro στην παραγωγή (και λίγο απ' το El Espinazo del Diablo (2001) του στην έμπνευση), δεν θα πρέπει να ήταν και τόσο δύσκολο να το εντοπίσεις, κι αν δούλευες στην Picturehouse, θα το 'χες δει απ' το Βερολίνο κιόλας, τότε που η θυγατρική της New Line φρόντισε να το τσιμπήσει, για να αναγαλλιάσει τις καρδιές των Αμερικάνων, και μη σου πω και των Ευρωπαίων μαζί. Αλλά η βόλτα της ταινίας στην Εβδομάδα Κριτικών και η σειρά δυνατών επαίνων που εξασφάλισε, ήταν τουλάχιστον βολική στο να της δώσει ένα ηχηρό ξεκίνημα στα στόματα και των εξωφεστιβαλικών, που θ' αρχίσουν να την περιμένουν στις αίθουσες στις αρχές της επόμενης σαιζόν. Αν και σ' αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να κρατάς μια πισινή, για υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο όλα αυτά να 'ναι απλώς αποτέλεσμα της ζορισμένης στα όρια της διαστρέβλωσης οπτικής, που προκαλεί η σκατοθύελλα που λέγαμε παραπάνω.


Previously on Movies for the Masses: Control (2007): Ανεξέλεγκτο trailer

6 Responses so far.

  1. cinemad said

    Expert witness here. Η ταινία ΓΑΜΕΙ! :-Ρ

  2. cheaptalk said

    Η ταινία όχι μόνο γαμεί αλλά έχει και γαμάτη επίσημη σελίδα από χτες, με αφίσες, wallpapers, και φωτογραφίες (ενώ πριν δεν είχε και πολλά να δεις πέρα από το teaser).

  3. cheaptalk said

    Το Ορφανοτροφείο αποκτά σιγά σιγά δυναμική και στις Πολιτείες, έχοντας κάνει σημαία του παντού (i.e. και στην Ισπανία) την κριτική του Richard Corliss, έστω και αν το μισό quote ("una escalofriante y espléndida parábola sobre el poder del dolor y la fe") είναι μαγειρεμένο και το άλλο μισό το τυπικό "δε θα πιστεύεις ότι είναι μόνο ταινία" (και όχι πραγματικότητα). Στην επίσημη σελίδα ανέβηκε κατά τα φαινόμενα και το trailer που κατέβηκε, αλλά υπάρχει αποκλειστικά στο Informativos Telecinco και όχι και τόσο στο GOMORRAHY.com.

  4. cheaptalk said

    Η δυναμική που λέγαμε παραπάνω ενισχύθηκε κατά τι με την αμερικάνικη εκδοχή του teaser που κυκλοφόρησε στο Yahoo! Movies, και χάθηκε μέσα στη σκόνη των φιλμ της Comicon.

  5. cheaptalk said

    Το remake που φαίνονταν να έρχεται μήνες τώρα επιβεβαιώθηκε σήμερα για το Ορφανοτροφείο (2007). Σύμφωνα με τον Hollywood Reporter η New Line ανακοίνωσε στη Μαδρίτη ότι εξασφάλισε τα σχετικά δικαιώματα, με τον Guillermo del Toro και πάλι στην παραγωγή. Το timing της ανακοίνωσης δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού η ταινία έκανε χτες ντεμπούτο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Τορόντο, μέσα σε καλές ως αποθεωτικές κριτικές.

  6. cheaptalk said

    Ενώ ακόμα περιμένουμε από τη Rosebud να μας στείλει το trailer να το κάνουμε θέμα, το El Orfanato (2007) έχει γίνει η επίσημη ισπανική συμμετοχή στα Όσκαρ και η δεύτερη πιο πετυχημένη εγχώρια ταινία ever του ισπανικού μποξόφη (μετά το Torrente 3). Το δεύτερο κατόρθωμα αφορά το άνοιγμα του σαββατοκύριακου που τρόμαξε €5+ μύρια από τις τσέπες των Ισπανών σε 350 αίθουσες (μόνο), σε μια χρονιά που οι ντόπιες παραγωγές κρατάνε γενικά ψηλά τη σημαία του κοσμοδιωξίματος.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.