The 11th Hour (2007): Call Answer trailer


Watch the trailer at Leonardo DiCaprio's MySpace page with an introduction by him.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων καλλιτεχνών σε 9 συναυλίες και στις 7 ηπείρους κορυφώθηκε χτες η προσπάθεια του Al Gore να σώσει τον πλανήτη απ' όσους δε δίνουν δεκάρα. Στους τελευταίους βάλε και τα περισσότερα media που με εξαιρέσεις όπως τον γερμανικό τύπο ή την NBC Universal (που χειρίστηκε το event περίπου σαν Ολυμπιακούς για να μην επαναληφθεί η καταστροφική κάλυψη του Live 8 από το MTV) και κανόνα τα ελληνικά παρατράγουδα, αδιαφόρησαν πλήρως ή προτίμησαν να επικεντρωθούν στα κουτσομπολοειδή (σαν τις αντι-οικολογικές επενδύσεις της Madonna).

Όπως είχε κάνει και στην απονομή των φετινών Oscar® όπου το An Inconvenient Truth (2006) πήρε καλύτερο ντοκιμαντέρ και τραγούδι (χωρίς να παιχτεί ποτέ, ως περιττό, στην Ελλάδα της οικολογικής και οικο-φιλικής χλίδας), ο Leonardo DiCaprio παρουσίασε τον Al Gore στο ξεκίνημα της συναυλίας στην Νέα Υόρκη. Και αυτός με τη σειρά του δε ξέχασε να αναφέρει το τρίτο συνεχόμενο οικο-ντοκιμαντέρ παραγωγή του, πράσινου εδώ και χρόνια και νούμερο δύο κατά πως φαίνεται πια στη συγκεκριμένη προσπάθεια, Leo. Που για να το προωθήσει πάγωσε προχτές τη σελίδα του στο MySpace, κάνοντας και την πρεμιέρα του trailer, με προσωπική του εισαγωγή.

Όπως κατάλαβες, η 11η Ώρα δεν είναι φιλμάκι-παρουσίαση σαν τα προηγούμενα που παίζουν στις επίσημες σελίδες του καρδιο- και βραβείο- κατακτητή ιταλογερμανοαμερικανού. Αλλά μια παραγωγή που ξεκίνησε το 2005, με τους ίδιους συντελεστές, να μιλήσει με μερικούς από τους σημαντικότερους οικο-ήρωες του πλανήτη (Wangari Maathai, David Suzuki, Paul Hawken, William McDonough, και βάλε) και εμβληματικές φιγούρες σα τον Stephen Hawking και τον Mikhail Gorbachev. Για να πει με τον πιο σοβαρό τρόπο ότι δεν υπάρχει αναγνωρισμένο επιστημονικό σύγγραμα εδώ και τουλάχιστο είκοσι χρόνια που να αρνείται την επιταχυνόμενη κατάρρευση του οικοσυστήματος του πλανήτη. Ή πράγματα πιο.. επιχειρηματικά, όπως την υπολογιζόμενη στα $35 τρισεκατομμύρια το χρόνο αξία της φύσης (σε υπηρεσίες όπως η απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα και η παραγωγή οξυγόνου) όταν το παγκόσμιο ανθρώπινο προϊόν δεν περνάει τα $18 τρις στην ίδια περίοδο. Και να εξετάσει πόσο δυνατό είναι να σωθεί ο πλανήτης την τελευταία στιγμή.


Previously on Movies for the Masses: The Bourne Ultimatum (2007): Οριστικό trailer

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Πέρασα μια καλύτερη εκδοχή του βίντεο, από πολύ ψηλής ποιότητας source. Περισσότερα για την παραγωγή του φιλμ έχουν τα Production Notes για τις Κάνες (όπου προβλήθηκε επίσημα στις 19 του Μάη). Κι αν δε το κατάλαβες ακόμα, πέρα απ' τα υπόλοιπα, όλος ο μισθός σου δε φτάνει για να αγοράσεις ούτε το μισό οξυγόνο σου.

  2. cheaptalk said

    Για την ιστορία, οι μόνες εφημερίδες που βλέπω να ασχολήθηκαν σήμερα με το Live Earth και την χτεσινή διαμαρτυρία μπροστά στην Ελληνική Βουλή, πρωτοσέλιδα και με το κεντρικό τους θέμα και οι δυο, είναι η City Press και η Ελευθεροτυπία. Και η παρουσία του κόσμου στην πάνω πλευρά του Συντάγματος χτες, δεν ήταν και αποκαρδιωτική αλλά ούτε και καμιά μαζική έκφραση αγανάκτησης (όπως καταλαβαίνεις από το πάνω και μόνο). Περίπου στο χαβαλετζίδικο ύφος της ομάδας της Σαλάτας Εποχής που έκλεψε και την παράσταση.

  3. cheaptalk said

    Η Appian Way του DiCaprio θα κάνει την παραγωγή, σε συνεργασία με το Discovery Channel, μιας ριαλιτοσειράς που καταγράφει την οικο-φιλική ανοικοδόμηση του Greensburg στο Kansas. Η πόλη καταστράφηκε από τυφώνα τον Μάη, ενώ η σειρά θα παίξει στο νέο καλωδιακό κανάλι Planet Green του Discovery, σύμβουλος του οποίου έχει κληθεί να γίνει και ο Leo.

  4. verbal said

    Στα mailια μας έφτασε σήμερα η international εκδοχή του trailer του The 11th Hour (2007), που όπως βλέπεις έχει λίγο λιγότερο DiCaprio, λίγο περισσότερους επιστήμονες, και μουσική απ' το soundtrack που δεν είχαν φτιάξει ακόμα για το πρώτο trailer. Απ' τον Ιούλιο που πρωτασχοληθήκαμε μέχρι σήμερα πάντως, η ταινία έχει κάνει τους φεστιβαλικούς γύρους της χωρίς ν' αφήσει κανέναν έκθαμβο, αλλά ξεχύλισε τα ποτήρια αρκετών που έχουν βαρεθεί την πρόσφατη παλίρροια οικολογικών συναγερμών. Την οποία θα 'χεις κι εσύ την ευκαιρία να ζήσεις στο τμήμα των οικολογικών ντοκιμαντέρ των Νυχτών Πρεμιέρας. Μην περιμένεις να δεις όμως και το εν λόγω εκεί.

    Διάλλεξε και πάρε ποιότητες του international trailer

    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_56.asx
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_100.asx
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_300.asx
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_500.asx

    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_56.rpm
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_100.rpm
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_300.rpm
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_500.rpm

    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_qt_56.mov
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_qt_100.mov
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_qt_300.mov
    http://raincloud.warnerbros.com/wbol/uk/movies/11thhour/11th_hour_tlrf1_qt_500.mov

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.