Comic-Con 2007: Wrap-up

Πέρσι η μεγαλύτερη συνάντηση των απανταχού geeks έκλεισε θριαμβευτικά, έχοντάς τους παρουσιάσει σε απόσταση αβούρτσιστης ανάσας τις σημαντικότερες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ταινίες που παίχτηκαν από τότε και μέχρι τώρα.

Φέτος, και ενώ η εξίσου geeky και ultra-techy E3 περιόρισε δραστικά την αχανοσύνη της για να εξυπηρετήσει καλύτερα τη βιομηχανία της, η κόμικ-κατά-βάθος διοργάνωση του San Diego ξεκίνησε να αποποιείται τη χαρντκορίλα με διαφορετικό, επεκτατικό, τρόπο, προσεγγίζοντας περισσότερο το μεγάλο οικογενειακό κοινό και ικανοποιώντας τη βιομηχανία με το να τη "προστατεύει". Έτσι η Fox έμαθε από νωρίς ότι δε πρόκειται να μπορέσει να προβάλλει απροειδοποίητα υλικό όπως την περσινή απερίγραπτη θανατηφόρα αστεία σκηνή με τον χοντρό του Borat (2006), και οι κάτοχοι των ξεπουλημένων στο σύνολό τους εισιτηρίων, άμα τη παραλαβή τους, ότι δε θα πρέπει να παρενοχλούν τους αστέρους για να ματαξανάρθουν. Αναμενόμενα λοιπόν η Fox (περίπου) δε πήγε χωρίς να έχει και πολλά να δείξει, η Warner το ψιλοσκέφτηκε και παρουσίασε διάφορα.. πόστερ από πολύ μελλοντικές δουλειές και προτίμησε να βγάλει το teaser του Dark Knight (2008) κατευθείαν στο ευρύ κοινό, ενώ η Sony με πιο edgy βιντεο-υλικό το έβγαλε παράλληλα στα πάνελ και στα διαδίχτυα, με τα τελευταία πιο πιθανά πια να πουν και καμιά μαλακία πιο άμεσα.

Οι πρωταγωνιστές του τετραημέρου, πέρα από τη καθαρά κόμικ πλευρά του και τα βραβεία Eisner 2007, ήταν περισσότεροι τηλεοπτικοί, με Heroes και Lost να απειλούν να εκτοπίσουν τα blockbuster σε παρακατιανές αίθουσες. Και, κινηματογραφικά (πρωταγωνιστές ήταν), οι πιο ακίνδυνοι σα τον τέταρτο Indiana Jones που έκανε πάνελ από απόσταση, και τις μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους παραγωγές της Marvel που ειδικά στη περίπτωση του Iron Man (2008) ήταν η μόνη που τήρησε την παράδοση, τόσο σε σχετικότητα όσο και σε αποκλειστικό υλικό.


Previously on Movies for the Masses: Βενετία 2007: Το line-up

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.