Κλέφτες (2007): Αποκλειστικό trailer


Με ένα σωρό ελπίδες φορτωμένες στην ταινία που ιχνηλατεί, και μετά από μηνών κοψίματα με αλλαγές ύφους και μερικά ανεβοκατεβάσματα στα τιούμπια, κάνει σήμερα πρεμιέρα (αποκλειστικά στη σελίδα που κοιτάς), το trailer για τους Κλέφτες (2007), την καινούρια δουλειά του καταβραβευμένου στο ντεμπούτο του, Μάκη Παπαδημητράτου. Follow up του Τσίου... (2005) που δυο Θεσσαλονίκες πριν είχε ενθουσιάσει ένα σωρό κόσμο (για λόγους που δεν έπιασα) και είχε γυρίσει στην Αθήνα με θερμαϊκές δάφνες FIPRESCI, σεναρίου, και σκηνοθεσίας πρωτοεμφανιζόμενου, οι Κλέφτες, με σαφώς καλύτερα production values, κινούνται στα ίδια κοινωνικά σκοτάδια ενός χαβαλεδιάρικου υπόκοσμου με καλή καρδιά, ακολουθώντας δύο (το μάντεψες) κλέφτες, με σχέδιο για τη μπάζα την καλή, που στραβώνει ολοσχερώς, κι οι εμπνευστές του κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την αλαζονική καταστροφική παράνοια του μαστουρωμένου κεφαλαίου (της Εκάλης).

Και όχι, η ταινία δεν είναι δύο τύποι που μιλάνε στο σκοτάδι, ενώ πετάγονται εικόνες άσχετες με την ιστορία που λένε, όσο κι αν προσπαθεί να σε πείσει γι' αυτό το κρυπτικό της trailer. Είναι θρίλερ τύπου ψυχολογικό στη βάση του, με μπόλικες κωμικές αποφορτίσεις, βασισμένο σ' ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα σενάρια που πέσαν σε τραπέζι φέτος (αν κάνεις την υποχώρηση να πεις ότι πέσαν κι άλλα ενδιαφέροντα), που είναι ενδιαφέρον όχι μόνο για την εξέλιξη της πλοκής και το twist στο τέλος του που έχει διχάσει κόσμο, αλλά και βασικά γιατί ο Παπαδημητράτος έχει την ευτυχία και την ικανότητα να διαχειρίζεται μια ράτσα εντελώς αληθινών κι εντελώς ασυνήθιστων χαρακτήρων, που μιλάνε γλώσσα ντόπια και κανονική, και κάνουν την ταινία του να είναι ελληνική στην πραγματικότητα, κι όχι μόνο στην καταγωγή. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο φετινό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το Νοέμβρη, και θα βγει στις αίθουσες στις αρχές του Δεκέμβρη. Θεωρητικά, μέχρι τότε θα 'χουμε καταφέρει να φτιάξουμε κι εκείνο το set visit από τότε που είχαμε έρθει κι εμείς στο χώρο σου μαζί τους, οπότε κάνε όρεξη.


Previously on Movies for the Masses: Charlie Wilson's War (2007): Ευδιάθετο trailer

16 Responses so far.

  1. Anonymous said

    για το σενάριο δεν ξέρω, αλλά απ' το trailer μόνο για καλά χασμουρητά ελπίζω εγώ... τουλάχιστον θα έχει και τσόντα;

  2. Anonymous said

    (γαμώ τα παιδιά ο Τάκης)

  3. sangreaL said

    ti na pw. auto to tsiou de to katatasw kan sthn cult kathgoria.pote de to katalaba. kati mou leei oti oute auto 8a mou aresei.

    PS. grats gia thn korifaia douleia poi kanete edw mesa. eiste to deutero site pou koitazw ka8e prwi meta to igoogle. :D

  4. Anonymous said

    prepei na 3ereis to senario gia na piaseis to trailer omws e? prwtotypo...

  5. xavier said

    kala emena to tsiou mou arese polu, alla entaxei gousta einai auta...

    TO tragoudaki pou paizei sto trailer, ti einai? xerei kaneis?

  6. Ri said

    (gamw ta paidia o Makhs)

  7. Anonymous said

    to tsiou exei meinei stin istoria...perimenoume gematoi agonia gia tous kleftes!!!
    Maki se pisteyoume!!!

  8. De Facto said

    ειμαστε ετοιμοι να το υποδεχτουμε στη Θεσσαλονικη με nonstop party.
    Ελπίζουμε να ερθει στο Φεστιβαλ

  9. cheaptalk said

    Από το συγκεκριμένο θέμα έχω βαρεθεί να σβήνω σχόλια. Και νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να γράψεις το θετικό ή το αρνητικό σχολιάκι σου χωρίς υπερβολές ή επιθέσεις στους υπόλοιπους. Παραδείγματα υπάρχουν παραπάνω.

  10. Anonymous said

    kala ola afta alla epi tis ousias gia to trailer den vlepo kanena sxolio. den katalavaino ti ginetai. Afto einai to zitoumeno? kai giati prepei na to riskaro kai na xaso tin ora mou?

  11. Anonymous said

    mousiki ehw akousei kanei o Alexandros apo tous 'mary and the boy'. ligo tarantinia mou fainetai to olo alla ok.

  12. Anonymous said

    ...πολύ αλήτης ο Τάκης.....

  13. cheaptalk said

    Αυτό γενικά έχουμε σαν αρχή, όπως γράφει και η σημείωση κάτω από το "Πες μια εξυπνάδα", ότι δηλαδή αποδεκτά σχόλια είναι μόνο όσα προσθέτουν στο θέμα ή έχει νόημα να κάτσει κάποιος να ασχοληθεί να τα διαβάσει. Και τα μισά τουλάχιστο τα γράφουμε μόνοι μας, οπότε παραδείγματα υπάρχουν άπειρα.

    Από κει και πέρα, ανάλογα και με τη διάθεση που έχουμε και πόσα γράφονται όλο και κάτι ξεφεύγει (και ειδικά στα ελληνικά θέματα έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον και η γενική αίσθηση). Άμα έχεις φάει κάνα δυο χρόνια να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με αυτά που γράφει ο καθένας όπου βρει (μιλάμε για διαφημίσεις blog σε νεκρολογίες, ας πούμε) ή κάνεις καμιά υποχώρηση που και που ή παθαίνεις εγκεφαλικό :p

  14. Άκης Καπράνος said

    Το τρέιλερ έχει ενδιαφέρον - σε ψήνει. Μοιάζει να έχει, απο μόνο του, 10000000 φορές τον προϋπολογισμό του Τσίου. Όσο για το σενάριο, ναι, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι ένα απο τα πιο δυνατα που διάβασα φέτος. Και ναι, το twist (που ουσιαστικά γίνεται στη μέση και όχι στο τέλος της ταινίας) βάζει ψηλά τον πύχη για τον Παπαδημητράτο. Αυτός όμως δεν δείχνει να μασάει. Ε, θα τον σταυρώσουμε κιόλας;...

  15. verbal said

    Έξω απ' το Φεστιβάλ, αλλά μέσα στη Θεσσαλονίκη, κάνουν την πανελλήνια πρώτη τους απόψε οι Κλέφτες (2007) του Μάκη Παπαδημητράτου, που διαγωνίζονται στα κρατικά βραβεία ποιότητας. Η ταινία θα προβληθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον νεοανακαινισθέντα κινηματογράφο Φαργκάνη, στα πλαίσια των εορτασμών των 20 χρόνων της θρυλικής εφημερίδας Εξώστης.

  16. Anonymous said

    o makis th'afisei epoxi

    einai hdh mprosta gi auto allwste k aresei ston openminded kosmo...


    Oi ypoloipoi bgalte tis parwpides k deite ti ginetai gyrw sas

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.