I Am Legend (2007): Διπλό trailer μοναξιάς

Δες/Κρύψε το international trailer

Τίποτα δεν έγινε με τον τρόπο που έπρεπε να γίνει, και από σήμερα υπάρχουν δύο trailer να σου το διευκρινίσουν, και να σου εξηγήσουν γιατί ο Will Smith σε πέντε χρόνια θα είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη (όχι, δεν είναι οικολογικό το μήνυμα, νομίζω), και να σε προετοιμάσουν για τη συντροφιά που θα βρει, μετά από τρία χρόνια μοναξιάς σε μια ανακουφιστικά άδεια Νέα Υόρκη, όπου λιοντάρια κυνηγάνε ελάφια στις λεωφόρους και καλαμπόκια θεριεύουν στα πάρκα.

Λειτουργώντας σχεδόν σαν teaser του αμερικάνικου trailer, το διεθνές που έκανε πρώτο πρεμιέρα, αναμασάει σε αλλιώτικη σειρά αυτά που είχες δει στο πρώτο teaser στις αρχές του καλοκαιριού, και είναι λίγο τσιγκούνικο στα φωτοφοβικά πλάσματα με την βαριάς μορφής ξηροδερμία που θα πρέπει να προικίσει με την ανοσία του στην ιδιάζουσα πανούκλα ο Will Smith, δίνοντας περισσότερο βάρος στο δυνατό premise και την αναγνωρισιμότητα του πρωταγωνιστή και την κακή συνήθεια των Ευρωπαίων να διαβάζουν βιβλία (και άρα να έχουν ίσως υπόψιν τους και το συγκεκριμένο). Λίγο αργότερα ξεμύτισε στο IGN, και σε υψηλές ποιότητες στο MySpace της ταινίας, η αμερικάνικη εκδοχή, με περισσότερο στήσιμο, πληρέστερη γκάμα συναισθημάτων, πιο χορταστικές ποσότητες βαμπιροειδών, μερικές εκρήξεις και αυτούς τους πολύ εξυπηρετικούς μεσότιτλους που σε βάζουν σε μια σειρά αν δεν ξέρεις το βιβλίο και δεν θες να μάθεις. Και βέβαια το θέμα του Clint Mansell για το The Fountain (2007), που προφανώς έχει αρχίσει να αντικαθιστά το θέμα του Clint Mansell για το Requiem for a Dream (2000) στα trailer.

Η ταινία θ' ανοίξει στην Αμερική στα μέσα του Δεκέμβρη, σε στρατηγική ημερομηνία δηλαδή για να γράψει το θρύλο της ψηλά στις γιορτινές εισπράξεις, με το βοήθημα του ανοίγματος και σε IMAX και το έξτρα μπόνους ενός φημολογούμενου μοντάζ γνωριμίας με τον Joker του The Dark Knight (2008), που θα προηγείται της προβολής. Στην Ελλάδα πάλι, η Village έχει προλάβει το στρατηγικό άνοιγμα της πρωτοχρονιάς ανήμερα και το βοήθημα των σινεμάδων μέσα σε εμπορικά κέντρα ως γνωστόν, και από 'κει κι έπειτα, πολλά θα εξαρτηθούν και στις δυο χώρες απ' το τελικό rating της ταινίας, που μάλλον πάει για το ψιλοασφαλές PG-13, να κρατήσει τους βαμπιροφανς υπό έλεγχο, και να μη χάσει και την πιτσιρικαρία.


Previously on Movies for the Masses: Rambo (2008): Επίσημο trailer

2 Responses so far.

  1. verbal said

    Την ώρα που τα πρώτα λεπτά του The Dark Knight (2008) κάνουν πρεμιέρα πριν τις IMAX προβολές του I Am Legend (2007), τα επιδεικτικά εφετζίδικα πρώτα λεπτά του μετα-Αποκαλυπτικού sci fi του Will Smith, κάνουν πρεμιέρα στο δίκτυο, με το Yahoo! να σέρνει το χορό, εμπλουτίζοντας τη λίστα άλλων 6 clips που είχε εδώ και καμιά βδομάδα, μια βδομάδα που οι δικτυακές πρεμιέρες εναρκτήριων σεκάνς κοντεύουν να γίνουν πιο πολλές κι απ' τις ίδιες τις ταινίες. Και άγνωστο ειναι αν τις βοηθάνε κι ιδιαίτερα.

  2. cheaptalk said

    Με $77+ τελικό απολογισμό σαββατοκύριακου, όταν οι προβλέψεις τον φέρναν ακόμη και τη τελευταία στιγμή στα $40-60mil, ο Ζωντανός Θρύλος (2007) του Will Smith έκανε διάφορα ρεκόρ ανάμεσα στα οποία και ανοίγματος Χριστουγέννων και μελλοντοφανταστικοτρομαρικού είδους στην Αμερική. Βέβαια ο βαθμός που πήρε τόσο από τα ακροατήρια στα.. exit polls όσο και από τους κριτικούς λίγο νωρίτερα δεν είναι και τόσο ικανοποιητικός, και οι προηγούμενοι κάτοχοι των ρεκόρ (The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), Planet of the Apes (2001)) είχαν κόψει στη πραγματικότητα περισσότερα εισιτήρια σε λιγότερες αίθουσες και με μεγαλύτερη διάρκεια (και άρα λιγότερες προβολές), και η συγκυρία εορταστικού κλίματος και απουσίας πραγματικά μεγάλης ταινίας για καιρό ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή. Παρολαυτά ο Smith που είχε ήδη αποδείξει ότι μπορεί να ανοίξει οτιδήποτε ενίσχυσε κι άλλο το status του, ενώ πιο αγαπημένα πλάσματα της Αμερικής μετά από αυτόν, προς το παρόν, αναδείχτηκαν ανέλπιστα κάτι σκιουράκια της Fox. Οι Alvin & the Chipmunks (2007) που συνάντησαν την αδιαφορία του ελληνικού κοινού, αγκαλιάστηκαν θερμότατα στη χώρα του δολλαρίου και όχι μόνο μάζεψαν $44+ μύρια αλλά έχουν όρεξη και για τη συνέχεια, έχοντας βαθμολογηθεί με άριστα μετά τις προβολές.

    Στην οσκαρική κούρσα, καλά συνέχισαν No Country for Old Men ($2,827,530/ $33,390,003 σύνολο) και Atonement ($1,806,862 σε 117 τοποθεσίες). Και εξαιρετικά, στα χνάρια των πρώτων βδομάδων της μεγάλης επιστροφής των αδερφών Coen, η Juno ($1,427,454 σε μόλις 40 θέατρα). Αντίθετα ο Kite Runner το μόνο αξιοσημείωτο που έγραψε είναι ότι δεν έγραψε τίποτα αξιοσημείωτο ($471,713 σε 35) τη πρώτη του βδομάδα προβολής.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.