I Am Legend (2007): Μοναχικό teaser


Όπως συνήθως, πρώτα στο σχετικό feed του apple.com, και πραγματικά μετά από ώρες στη σελίδα που έδειχνε, εμφανίστηκε η πρώτη ματιά στη ζωή του τελευταίου ανθρώπου στη γη που τυχαίνει να μοιάζει διαβολικά με τον μεγαλύτερο αστέρο του πλανήτη.

Η τρίτη μεταφορά της νουβέλας του Richard Matheson στη μεγάλη έρημη οθόνη, είναι και η πρώτη που είχε τη δυνατότητα εξελιγμένων ψηφιακών σβησμάτων κάθε ενοχλητικής κίνησης στο φιλμ, και το αποτέλεσμα είναι εντελώς μόνο του. Βέβαια, όπως θα περίμενες από τον σκηνοθέτη του Constantine (2005) τα πλάνα είναι όλα καλοδουλεμένα στην αντιγραφή πρωτότυπων παρόμοιων σκηνών, η φωτογραφία υιοθετεί χρωματική συμβατότητα με το εμπορικό σήμα των 28 Days/Weeks Later, και το σενάριο του Akiva Goldsman πρέπει να ανήκεις σε είδος υπό έκλειψη για να περιμένεις να ξεφεύγει από τη χρυσοφόρα μετριότητα που είναι ο κανόνας της δουλειάς του.

Από το project έχουν περάσει ονόματα σα του Arnold Schwarzenegger και του Ridley Scott ή του Tom Cruise και του Michael Bay αφού ήταν καμιά δεκαπενταριά χρόνια σε σχεδιασμό από τη Warner που έχει τα δικαιώματα του βιβλίου από, ακόμα παλιότερα, το 1970. Τα βαμπιροζόμπι του Matheson που θα πρέπει να περιμένεις το τρέιλερ (ή να παγώσεις τη τελική σκηνή του τίζερ και να της βάλεις άπειρη φωτεινότητα και φαντασία) για να τα δεις, επηρρέασαν φυσικά άπειρα φιλμ, με πρώτο να θεωρείται το The World, the Flesh and the Devil (1959), πιο επίσημα με συμμετοχή του συγγραφέα αλλά και αποκηρυγμένα από τον ίδιο στη συνέχεια τα The Last Man on Earth (1964) και The Omega Man (1971), και πιο σημαδιακό το ασπρόμαυρο ανεξάρτητο πρώτο φιλμάκι ενός κάποιου George Romero.



Previously on Movies for the Masses: American Gangster (2007): Badass Oscar® trailer

7 Responses so far.

  1. mans said

    ενίσταμαι! θεωρώ ότι το trailer της ημέρας δεν ανήκει στον εμπορικότερο, σίγουρα, Γουιλ, αλλά σαφέστατα στον Dennis Quaid και τους λοιπους του Vantage Point.

  2. cheaptalk said

    Ε καλό είναι αλλά θάβεται το Φεβρουάριο και είχε και κάνα χρόνο στα αζήτητα οπότε δεν έχει μέλλον :P Απορώ δηλαδή γιατί το βγάλαν τώρα.

  3. mans said

    μάλλον γιατι ο μαθιου φοξ παραμένει hot από το πολύ πρόσφατο season 3 Lost φινάλε.

    ανεξαρτήτως του timing, που όντως είναι περίεργο, κρίνοντας από τα δύο τρέιλερ, θα τρέξω για το vantage point, ενώ για το legend, θα μπορούσα να πάω με πολύ πιο αργό βήμα.

    :-ρρρ

  4. cheaptalk said

    Εντάξει την έκανα μεγάλη την εξυπνάδα σου. Το τρέιλερ του Vantage Point (2008) κυκλοφόρησε στο MSN. H επίσημη σελίδα είναι VantagePoint-Movie.com.

  5. verbal said

    Πάντως, εκτός του ότι φαίνεται παπαρίτσα, το του Vantage Point παίζει να είναι το πρώτο trailer που έχω δει και ένιωσα ότι δε λέει να τελειώσει.

  6. cheaptalk said

    Μιας και πιάσαμε όσα μυρίζουν αποτυχία στις ευαίσθητες (ή όχι και τόσο) μύτες, κυκλοφόρησε τα ξημερώματα στο Moviefone το trailer του Invasion (2007). Νιοστό κι αυτό στην επανάληψή του, βασισμένο στο Invasion of the Body Snatchers (1956), με μεγάλα ονόματα στο καστ (Nicole Kidman, Daniel Craig) και σκηνοθετημένο από τον Oliver Hirschbiegel του Der Untergang (2004). Το κεφάλι του ψαριού είναι τα επαναληπτικά γυρίσματα σχεδόν της μισής ταινίας από τους αδερφούς Wachowski, μετά από απόφαση της παραγωγής.

  7. a female Darcy said

    sto mualo mou to exa fantastei pio skoteino otan to diavaza kai sigoura oxi me to will smith os protagonisth.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.