American Gangster (2007): Badass Oscar® trailer


Πολύ νωρίς άρχισε φέτος η οσκαρική περίοδος, τα ξημερώματα στο Yahoo! Movies, με το trailer της νέας συνεργασίας των Ridley Scott και Russell Crowe που περιμέναμε από τη περσινή τους να τα γαμήσουν όλα. Στα ασήκωτα credits πρόσθεσε άλλη μια διαφαινόμενη ασήκωτη ερμηνεία από τον Academy Award® Winner Denzel Washington. Και αν σκεφτείς ότι η περασμένη εποχή οσκαρικού κυνηγιού ξεκίνησε με τον υποτονικό προπομπό του The Departed (2006) που αποδείχτηκε τελικά η πιο επικεντρωμένη όλων επαναφέροντας τις αντρικές ταινίες σε αντρική θέση, τότε πολύ πιθανά βλέπεις ήδη τη καλύτερη ταινία της χρονιάς που θα εξαργυρώσει το χρυσάφι της με άλλο τόσο στην αποτίμηση.

Στα χαρτιά το this year's little miss departed μοιάζει περισσότερο με σπουδή χαρακτήρων, κάτι σα Goodfellas (1990), αφού το σενάριο του Academy Award® Winner Steven Zaillian βασίστηκε σε άρθρο του New York Magazine για τον Frank "Superfly" Lucas που στα 70s διακινούσε ηρωίνη μέσα στα φέρετρα των Αμερικάνων στρατιωτών από το Βιετνάμ. Αλλά όπως κάνει μπαμ και στο βίντεο, ο "μεγαλύτερος, επικινδυνότερος" βαρώνος του Χάρλεμ δεν είχε πρόβλημα να εκτελεί, με συνοπτικές διαδικασίες αλά Πληροφοροδιότη, μέσα σε πλήθος εκατοντάδων. Απέναντί του, σε ένα ρόλο ντετέκτιβ που αρχικά θα περιορίζονταν στο να σπάει με τη παρουσία του ειρωνικά τις ατάκες του αρχιμαφιόζου, χωράει ο τεράστιος Academy Award® Winner Crowe που έφερε μαζί του, φυσικά, ο νέος σκηνοθέτης ενός project ξεκινημένου σε πιο χαλεπούς καιρούς για τη Universal. To Tru Blu όπως λέγονταν αρχικά η $100 μυρίων παραγωγή του Academy Award® Winner Brian Grazer απέκτησε πέρα από χρυσαφένιους πρωταγωνιστές, τίτλο για σκοτωμό (βλ. αυτόματο κόφτη εισιτηρίων) και καστ του σκοτωμού με ένα κάρο ράπερ και αξιόλογα ονόματα να προσπαθούν να αποφύγουν τον σκουπιδοτενεκέ του editing room.

Η εμφάνιση του τρέιλερ τώρα, και όχι τον Αύγουστο πριν το The Bourne Ultimatum (2007) όπως αναμένονταν, δείχνει ότι το editing της παραγωγής που είχε κλείσει από τον Νοέμβρη και αρχίσει τα test screenings εδώ και μήνες, βρίσκεται σε σημείο εμπιστοσύνης. Και ο Ridley Scott μάλλον προβάρει πως θα ακούγεται το Academy Award® Winner δίπλα στο Sir του.


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Πέρασα ένα καλύτερο encoding του βίντεο και τις δυο πρώτες αφίσες της ταινίας και ενημέρωσα το θέμα. Ανάμεσα στα πολλά που άφησα απέξω, οι φήμες για τις δυσκολίες του editing, οι πρώτες αναφορές από τα screenings, o πραγματικός Lucas που είχε ρόλο συμβούλου στα γυρίσματα, o Grazer εξηγεί πως πληρώσαν δυο φορές $20 μύρια τον Washington για να παίξει, η προηγούμενη ταινία με πρωταγωνιστές τους δυο χρυσαφένιους, η χρονιά που ήταν αντίπαλοι στα Όσκαρ, o συνθέτης του φοβερού θέματος του A Good Year (2006) που επιστρέφει, ο Common μιλάει για T.I., RZA και το soundtrack, το κλασικό ασπρόμαυρο πόστερ του Σημαδεμένου (1983).

  2. cheaptalk said

    Με $43,5 εκατομμύρια προστασίας από τις αίθουσες ο American Gangster (2007) είναι με διαφορά ο πιο καλοπληρωμένος νέος του χώρου, με πελάτες όλων των ηλικιών όλων των φύλων και όλων των εθνικοτήτων, όπως περίπου και ο κεντρικός του ήρωας στα 70s. Ο τελικός απολογισμός του είναι $3mil κάτω από τις εκτιμήσεις του σαββατοκύριακου, $3mil πάνω από το tracking της Παρασκευής, $5,5mil πάνω από το υπερ- προωθημένο Bee Movie (2007) (αν και σε καμιά χιλιαριά θέατρα λιγότερα), το μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των βαριών του ονομάτων, και γενικά το εντυπωσιακότερο άνοιγμα R-rated δράματος ever. Not bad για μια παραγωγή που ήταν και φαίνονταν μεγάλη και σίγουρη από τις αρχές αρχές του καλοκαιριού (όπως ξέρεις από τότε, αφού μας διαβάζεις), και δε χρειάστηκε να στο τρίψει στη μούρη στη συνέχεια.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.