Viy (2009): Witchy teaser

Δες/Κρύψε το πρώτο international teaser

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που βγαίνει trailer του Viy (2009), όπως μας πληροφορεί ο φίλος μας ο Todd Brown του Twitch και αντιγράφει εξ' ολοκλήρου παίζοντάς το ενημερωμένος ειδικός ο Γ.Α. του ΣΙΝΕΜΑ (που στο Twitch ανακάλυψε νωρίτερα και ότι οι Γάλλοι κάνουν sci-fi, πάνω από 100 χρόνια μετά απ' όλο τον υπόλοιπο πλανήτη).

Το Viy βασίζεται, σύμφωνα με την παραγωγή, στην αρχική εκδοχή της ομώνυμης ιστορίας του Gogol, πριν την ξαναγράψει κάτω από κατηγορίες για μυστικισμό από τον φοβερό και τρομερό κριτικό της εποχής Vissarion Grigoryevich Belinsky (που τον είχε περιλάβει και για αντιδραστικό στο διαβόητο Γράμμα στον Γκόγκολ αργότερα). Κάτι που σημαίνει ότι το σενάριο έχει περάσει από εκατονπενήντα κύματα, ξεκινώντας πριν αρκετά χρόνια σαν remake του Viy (1967) και ανταγωνιζόμενο μια παράλληλη παραγωγή που ξεπήδησε στο δρόμο, το Vedma / The Power of Fear (2006). Το τελευταίο διαφημίστηκε κι αυτό σαν "η πρώτη ρώσικη ταινία τρόμου"(!) αμερικανοποιώντας την ιστορία κομπλέ με άθλιους αγγλικούς διαλόγους, και πρόλαβε να έχει παιχτεί (ντουμπλαρισμένο φυσικά) από πέρσι στη χώρα του (και πουθενά αλλού φυσικά) κόβοντας και αρκετά εισιτήρια. Έτσι εκτός από τον τεράστιο προϋπολογισμό που όσο πάει και μεγαλώνει με συμμετοχές και άλλων εταιριών εκτός της RFG, τα γυρίσματα κυρίως στην Τσεχία σε εφτά διαφορετικά χρονικά στάδια, τη δυσκολία στο να βρεθεί πρωταγωνιστής (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το όνομά του, έχουν ακουστεί διάφοροι από Andy Garcia και Ralph Fiennes μέχρι Vincent Cassel και Sean Bean, με τον τελευταίο να ήταν μισο-επισημοποιημένος πριν κάνα χρόνο) και την πολλή δουλειά που απαιτούν τα εφέ, η παραγωγή είχε ακόμα ένα λόγο να μεταφέρει κάθε 2-3 μήνες την ημερομηνία εξόδου του φιλμ στις αίθουσες. Η τελευταία.. πρόβλεψη ανακοινώθηκε τον Ιούνιο και μιλάει για Μάρτιο του 2009 που θα συμπληρώνονται και διακόσια χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα.

Το trailer του πιο "τρομαχτικού ρώσικου φιλμ" (όπως είναι η ατάκα στις καινούριες αφίσες του) είναι το τρίτο που βγαίνει στη δημοσιότητα και το δεύτερο που απευθύνεται και σε διεθνές κοινό. Προηγήθηκε, τέλη του 2005, ένα ανακοινωτικό που ξεδίπλωσε τον κύκλο και το φάντασμα που κουνιέται σα να παίζει σε ταινία του βωβού, περήφανες αναφορές στο Ringu (1998) του σκηνοθέτη Oleg Stepchenko που κάποιοι στη πατρίδα του βλέπουν σαν Ρώσο Uwe Boll και ο ίδιος λέει ότι κάνει "παγκόσμιο" σινεμά. Τέλη του 2006 (όταν έβγαινε και το Vedma) κυκλοφόρησε ένα ακόμα ανακοινωτικό βίντεο, σε ρώσικη και αγγλική βερσιόν, με τις πρώτες σκηνές από πραγματικά γυρίσματα στην εκκλησία που στήθηκε στην Τσεχία. Το πιο φρέσκο ανακοινωτικό μοντάζ δίνει έμφαση στις σκηνές των καλοκαιρινών γυρισμάτων που είχαν αποτυπωθεί και στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν με το τέλος τους, χάνοντας έτσι αθέλητα αρκετό από το τρομο-στοιχείο των προηγούμενων. Kαι το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι σε κάθε κύκλο γυρισμάτων θα βλέπεις και καινούρια τέτοια ("trailer").


Previously on Movies for the Masses: Wanted (2008): Υπερκακούργο trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Στα επιπλέον σημείωσε ότι ριμέικ του Viy σχεδιάζει και ο Robert "Freddy Krueger" Englund και μεταφορά του Τάρας Μπούλμπα του Γκόγκολ σχεδιάζει η RFG. Προηγούμενο δείγμα συνεργασίας παραγωγής και Στεψένκο είναι η Βελούδινη Επανάσταση (2005). Και άμα δε το ξέρεις, ο Γκόγκολ είναι τόσο μέγας που δε χρειάζεται καν μικρό όνομα στις αναφορές, Το Ημερολόγιο Ενός Τρελού δεν είναι το μεγαλύτερο έργο του, δεν είναι το γνωστότερο θεατρικό του και δεν είναι καν θεατρικό.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.