My Life in Ruins (2009): Trailer Έρωτα αλά Ελληνικά

Δες/Κρύψε το promo trailer

Με το Mamma Mia! (2008) να κλείνει τον καθ' όλα τερατώδη κύκλο του ($572 μύρια σε όλο τον πλανήτη, £69M στην Αγγλία), άλλη μια παραγωγή του φιλέλληνα (ή φιλο-κάτι) Tom Hanks και της γυναίκας του ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο, με το ίδιο στιλάκι Δαλιανίδη για καθυστερημένους. Ή αλλιώτικα, με το στιλάκι "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου", και με το αγόρι μου να το λένε Πούπη Κακά.

Τα γυρίσματα, αν θυμάσαι, γίναν στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2007 με την εξωγήινη ασύμμετρη απειλή σε εξέλιξη, οπότε, αναγκαστικά υποθέτεις, είχαν συμπληρωθεί νωρίτερα στην Ισπανία στολισμένη ως λίκνο του πολιτισμού. Μετά την ολοκλήρωσή τους και κάτι ψιλοπαροιμιώδεις συνεντεύξεις τύπου, μόνο το 4λεπτο promo της Hollywood Entertainment (που το θυμάμαι να κυκλοφορεί εδώ και κάνα χρόνο αλλά λέω Πάσχα για να είμαι σίγουρος) έμεινε να θυμίζει τη παραγωγή, ως τα τέλη Ιουλίου που η Fox Searchlight ανακοίνωσε την απόκτηση δικαιωμάτων διανομής για τη Βόρεια Αμερική, βασισμένη στη "τρελά ενθουσιασμένη ανταπόκριση του κοινού", και προς τρελή χαρά των συντελεστών. Τελικά, η έξοδος στις αίθουσες προγραμματίστηκε για τον Μάη, απέναντι στο Star Trek (2009), και με πρεμιέρα στην Ελλάδα παρουσία των πρωταγωνιστών, Nia Vardalos και Αλέξη Γεωργούλη (που την τελευταία φορά που τσέκαρα έκανε διεθνή καριέρα).

Βασισμένο στις εμπειρίες του Mike Reiss του Queer Duck και κάποιων επεισοδίων των Simpsons, και ξαναγραμμένο από τη Vardalos (για να μην αντικατοπτρίζει και τόσο πραγματικές εμπειρίες τουριστών, υποθέτεις), το σενάριο θέλει μια ξεναγό να ψάχνει το κέφι της και να το βρίσκει στον Γεωργούλη, που "φιλάει υπέροχα", όταν ο Richard Dreyfuss της ανοίγει τα μάτια. Το τι υπονοεί αυτό για τον (χαρακτήρα του) Dreyfuss το παραβλέπεις με τον ίδιο σεβασμό που το επίσημο trailer δε θεωρεί τόσο (όσο το promo) απαραίτητο να αναφέρει το Oscar® του, ενώ οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι φυσικά οι αρχαιολογικοί χώροι, από την ανακοίνωση ακόμα της παραγωγής που είχε κάνει το γύρο του κόσμου, και μέχρι να μάθει (ο κόσμος) ότι ενοικιάζονται (οι χώροι) ως μπαγκράου στον οποιονδήποτε διαθέτει €984,20. Τουλάχιστο, σε αντίθεση με τις κλειστοφοβικές πρώτες εικόνες, ο Donald Petrie φαίνεται να κατάφερε να δώσει μια εικόνα μεγαλείου στα μνημεία, το στιλάκι της Νίας είναι γνωστό (και αγαπητό), και μπορείς να φανταστείς πια και τα χειρότερα και στον τομέα του πολιτισμού. Το trailer κυκλοφόρησε σήμερα στο Moviefone.


3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Στις 30 Μαρτίου, όταν το Star Trek φαίνονταν πια πολύ σοβαρός αντίπαλος, η Fox Searchlight ανακοίνωσε μετακίνηση των Ruins για τις 5 Ιουνίου, απέναντι στο Land of the Lost.

  2. cheaptalk said

    Όπως συνηθίζουν οι εταιρείες διανομής πλέον, και θα πρέπει να το ανεχτείς υποθέτω, γιατί όπου να 'ναι θα βγαίνουν οι ταινίες από τη Τρίτη και τελικά θα ξαναφτάσουν στη Παρασκευή (ή θα ανοίγει μια ανά μέρα), ο Έρωτας αλά Ελληνικά (2009) ανοίγει αυτή τη βδομάδα από την Τετάρτη, σε κάτι άπειρες αίθουσες. Δημοσιογραφική δεν έγινε, στη πρεμιέρα πριν κάνα μήνα δε μας κάλεσαν, παρολαυτά θα πάει ο verbal με καμπαρντίνα και μαύρα γυαλιά να δει καμιά προβολή σήμερα για να γράψει κριτική αύριο.

  3. verbal said

    Ναι, τη διακριτική καμπαρντίνα που φοράνε όλοι όταν έχει 30 βαθμούς έξω :P

    By the way, το πρωί που έκλεινα θέσεις σ' ένα Village, η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια, οπότε μάλλον πάει για πολύ δυνατό άνοιγμα :P

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.