Anvil! The Story of Anvil (2008): Αληθινό trailer


Το 1982 οι “ημίθεοι του καναδικού μέταλ” Anvil κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Metal on Metal, δηλωμένη πηγή έμπνευσης για ονόματα όπως οι Metallica, Slayer, Anthrax. Το επόμενο καλοκαίρι περιόδευσαν με τους Scorpions, τους Bon Jovi, τους Whitesnake. Όλες αυτές οι μπάντες έγιναν τεράστια ονόματα, οι Anvil όμως κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν.

Το Anvil! The Story of Anvil (2008) του Sacha Gervasi -- σεναριογράφος στα The Terminal (2004) και The Big Tease (1999), πατέρας της κόρης της Geri Halliwell (των Spice Girls), πρώην ντράμερ των Bush, roadie των Anvil στα 16 του το 1982 -- έκανε την πρεμιέρα του στο Sundance και γνώρισε κυριολεκτική αποθέωση. Ακολούθησαν διθυραμβικές κριτικές από, πάνω κάτω, όποιον το είδε (μεταλά και όχι, μουσικόφιλο και όχι), πήρε τα βραβεία του σε Sydney, Los Angeles, Edmonton, Chicago, Calgary, Galway, και πλέον αναμένουμε την πρεμιέρα του στις αίθουσες, τέλη Φλεβάρη στη Βρετανία και τον Απρίλιο στην Αμερική.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την μπάντα στην, μετά από 26 χρόνια, προσπάθειά για μια τελευταία απόπειρα προς την δόξα, μέσω μιας ευρωπαϊκής περιοδείας. Το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της DIY περιοδείας, μάλλον δεν περιγράφεται. Γραφικοί αλλά εντελώς αληθινοί, οι Anvil επιμένουν να ζουν το εξωφρενικό παραμύθι τους σαν να είναι ακόμα 14, πίσω στο σχολείο: δεν θέλουν με τίποτα να αφήσουν το όνειρο τους, χωρίς όμως να έχουν ιδέα -- ακόμα και τόσα χρόνια μετά -- για το πώς να το πραγματοποιήσουν. A real-life Spinal Tap μοιάζει να είναι η καλύτερη περιγραφή. Παρελαύνουν ο Slash, o Lemmy, μέλη των Metallica, Anthrax και Slayer. Η μουσική, πέρα από τα κομμάτια των Anvil, είναι του David Torn (The Wackness (2008), Lars and The Real Girl (2007)), ενώ ακούγονται Explosions In The Sky και Air.



Το κείμενο μας παραχώρησαν από το Από τις 4 στις 5

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Το φιλμ άνοιξε αρχές Απριλίου στην Αμερική και μέσα σε δυο μήνες και σε πολύ περιορισμένα θέατρα μάζεψε πάνω από $500 χιλιάδες σε εισπράξεις (και συνολικά κοντά στις $750 χιλιάδες σε όλο τον πλανήτη μέχρι τώρα). Η μπάντα ακολούθησε τη παραγωγή και στις Κάνες με τις γνωστές πια συγκινητικές αντιδράσεις να τους υποδέχονται. Σαν αποκορύφωμα, οι AC/DC ανακοίνωσαν ότι οι Anvil θα είναι opening act στις δυο και μοναδικές τους συναυλίες φέτος στην Αμερική, στο Gillette Stadium στις 28 και στο Giants Stadium στις 31 Ιουλίου.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.