Parlez-moi de la Pluie (2008)

Μίλα μου για τη Βροχή / Let it Rain
Parlez-moi de la Pluie, Poster

Σκηνοθεσία: Agnès Jaoui
Σενάριο: Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui
Παίζουν: Jean-Pierre Bacri, Jamel Debbouze, Agnès Jaoui


Δες/Κρύψε το trailer

Δυο φίλοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν, με ντοκιμαντέρ για πετυχημένες γυναίκες, ξεκινώντας από τη μοναδική που ξέρουν, μια φεμινίστρια συγγραφέα που προετοιμάζεται για πολιτική καριέρα, στη Προβηγκία, ένα βροχερό Αύγουστο.Parlez-moi de la Pluie, PhotographΑπό τα αξιολογότερα γυναικεία ονόματα του γαλλικού (και ουσιαστικά έτσι του παγκόσμιου) κινηματογράφου του 21ου αιώνα, η Agnès Jaoui στρουμπούλεψε, περισσότερο απ' ότι συνήθως, καβλιάρικα για τον φακό αλλά έβγαλε αγκαθάκια πίσω από αυτόν, για τη τρίτη ταινία που υπογράφει και σκηνοθετικά, μετά το καταβραβευμένο και καταπετυχημένο Περί Ορέξεως (2000), και το.. σίκουελ (μια από τα ίδια και στη δημιουργία και στην ανταπόκριση, ελαφρά υποβαθμισμένα), το Σαν μια Εικόνα (2004). Η ιστορία, πάντα για τα μικρά των μεσοαστών, είναι τώρα πιο επικεντρωμένα πολιτική και στην επιφάνεια, οι ήρωες είναι λιγότερο αποφασισμένοι στις πράξεις τους, οι δεσμοί φιλίας και αίματος περνάνε σε πρώτο πλάνο από τις πρώτες σκηνές, οι Jabacs όπως τους βάφτισε ο Alain Resnais, το σημαντικότερο σεναριογραφικό δίδυμο της χώρας τους (4 βραβεία César σε 5 υποψηφιότητες), η Jaoui και ο (μόνιμα χύμα στις απονομές) μεντοράς της Jean-Pierre Bacri, ζουν πια χωριστά, και η Βροχή υποφέρει και ανακουφίζεται απ' αυτό. Κόντρα σε όλα βέβαια, κόντρα και στους στίχους του George Brassens ("parlez-moi de la pluie, et non pas du beau temps") που της δανείζουν τον τίτλο της, για πρώτη φορά στη συνεργασία του ζευγαριού, οι καλύτερες στιγμές της ταινίας είναι οι αστείες, και σ' αυτό βοηθάει ένας φίλος του Bacri, ένας κάποιος Jamel Debbouze. Οι δυο τους γεμίζουν τα παραδοσιακά μισοαπομακρυσμένα πλάνα της σκηνοθέτριας, αυτή στρέφει, για πρώτη φορά επίσης, τα ψυχαναλυτικά εργαλεία της μάνας της και προς τη δικιά της μουντή διάθεση, και το αποτέλεσμα είναι πιθανά ένας αξιοπρεπέστατος αποχωρισμός και πιθανότερα η αρχή μιας υπέροχης συνεργασίας (του Bacri με τον Debbouze).


Απόψε στις 21:00 στο ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class παρουσία της σκηνοθέτριας

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το πρόβλημα στις βαθμολογίες επισκεπτών στις κριτικές ξαναεμφανίστηκε εδώ και κάποιες μέρες. Ελπίζουμε να ξαναφύγει από μόνο του μιας και το έχουμε πλακώσει στα Γαλλικά.

  2. cheaptalk said

    Πέρα από το εφέ της κατάληξης στη κριτική, η Jaoui και ο Bacri δεν έχουν ανακοινώσει καμιά διακοπή στη συνεργασία τους απ' όσο ξέρω, αν και προφανώς δεν είναι στα καλύτερά τους, απ' όλες τις πλευρές. Και από την άλλη, τίποτα επίσημο για νέα δουλειά Bacri και Debbouze δεν υπάρχει, αν και το ίδιο προφανώς συνεργάζονται άψογα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.