Η Charlotte Gainsbourg έχει τον Αντίχριστο πίσω της

Charlotte Gainsbourg, St. Barts, May 25 2009, Photo 04

Με τον τρόπο που σε αναπολούν οι παλιές σου αγάπες, η Charlotte Gainsbourg αισθάνεται ακόμα τον Αντίχριστο πάνω της, στο συγκεκριμένο σημείο που βλέπεις, από τις Γαλλικές Αντίλες όπου λούεται, με το βραβείο ερμηνείας των Κανών περιτύλιγμα για το αντιηλιακό της.

Το σμπρώξιμο προς τα μπρος, της ταινίας του Lars von Trier στη καριέρα της κόρης του Serge Gainsbourg και της Jane Birkin, ήταν φυσικά αρκετά ευρύ και δυνατό. Ο ιδιοφυής Δανός κατάφερε να κάνει το φιλμ να συζητηθεί σχεδόν τόσο όσο οι φήμες ότι ο Brad Pitt συμπλήρωσε τα απαραίτητα χρόνια συνεχούς παρουσίας ώστε ο Χρυσός Φοίνικας να μετονομαστεί σε Pitt d'Or ή (τόσο όσο) οι αναφορές για το φούσκωμα και τη γωνία που προκάλεσε στο ανιμομαλλί του Robert Pattinson ο άνεμος από τη Γαλλική παραλία. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, φρόντισε να τονίσει και από μόνη της το ύψος της καλλιτεχνικής της ερμηνείας, περιδιαβαίνοντας τη Croisette με ενάμισο μέτρο τακούνι και τον σύζυγό της, ηθοποιό και σκηνοθέτη Yvan Attal, σε ρόλο αξιαγάπητου κανίς. Η Charlotte έγινε τη Κυριακή η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που τιμήθηκε στις Κάνες για τον επί της οθόνης αυτο-ακρωτηριασμό της εκεί χαμηλά, οχτώ χρόνια μετά την Isabelle Huppert που προέδρευε φέτος στην επιτροπή που απένειμε το βραβείο, επιτροπή η οποία για πρώτη φορά αποτελούνταν από γυναίκες στη πλειοψηφία της. Ο Αντίχριστος, που διεκδικεί και τη πρωτιά παραγωγής με σύμβουλο μισογυνίας στα credits της, καταδικάστηκε αποκλειστικά από τον ευαίσθητο αντρικό πληθυσμό για τη πρότασή του να παραδοθεί η γυνή στη πυρά παλουκωμένη ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να ορθοποδήσει. Εκτός από την επιτροπή, και κάθε άλλη θηλυκή αναφορά από το φεστιβάλ κάθε άλλο παρά δυσφορία φάνηκε να επέδειξε για το λατρευτικό μίσος του Trier.

Charlotte Gainsbourg, St. Barts, May 25 2009, Photo 08


5 Responses so far.

  1. Γιάννης_Βασιλείου said

    Του σατανά πράματα...a

  2. cheaptalk said

    Η πλάκα είναι ότι τελικά μισημένοι βγήκαν όσοι μίλησαν εκ μέρους του σατανά χωρίς να τον ρωτήσουν. Άβυσσος η ψυχή της μισητής γυνής :p

  3. cheaptalk said

    Επειδή είναι πραγματικά δύσκολο να το διακρίνεις μέσα στην ειρωνεία του κειμένου, τα μεγαλύτερα θέματα των Κανών ήταν όντως ο Pitt και ο Pattinson που παίξανε φυσικά παντού. Από κοντά και ο προβοκατόρικος Αντίχριστος, είναι η μοναδική ταινία που μπορεί και να άκουσε οποιοσδήποτε δεν ασχολήθηκε ενεργά να μάθει τι γίνονταν στο φεστιβάλ.

  4. verbal said

    Λίγο το κωλαράκι της Gainsbourg κι οι εκατοντάποντες γόβες της, πολύ η βαβούρα στις Κάνες από μόνη της, κάναν μάγκα τον Trier, που έλεγε ότι έκανε την ταινία για να βγάλει και κάνα φράγκο, αφού ο Αντίχριστός του άνοιξε τέταρτος στο box office της χώρας του, με 9,2 χιλ εισιτήρια, τα οποία διπλασίασε στις πρώτες έξι μέρες προβολής του. Νούμερο εξαιρετικό γι' αυτόν, που μετά τα 100 χιλ. σύνολο που είχε μαζέψει το Dogville (2003), είχε φάει πόρτα στα ταμεία με τα 21,2 χιλ του Manderlay (2005) και τα 15,3 χιλ του Direktøren for det Hele (2006), όπως θυμίζει το Cineuropa.

  5. cheaptalk said

    Το θέμα το ανέβασα στα γρήγορα κάνοντας και σε αυτό περίληψη όσων σχετικών γράφαμε τις προηγούμενες μέρες. Κάτι πολύ χαρακτηριστικές φωτογραφίες της Charlotte με τον άντρα της που είχα πετύχει νωρίτερα δε κατάφερα να τις ξαναβρώ, αλλά ορίστε δυο περίπου ενδεικτικές, για την ιστορία: πρεμιέρα Αντίχριστου, τελετή λήξης.

    Και BTW, τώρα που το κοιτάω καλύτερα, τον Attal μάλλον τον κουβάλαγε για μπαστούνι (για να κρατιέται όταν έγερνε) :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.