2009 MTV Movie Awards: Η εκδίκηση του κώλου


Ο Andy Samberg και ο Brüno (aka Sacha Baron Cohen) δε κατάφεραν να σώσουν τα δόντια των πιο χορτοφαγικών κινηματογραφικών βραβείων που φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμα και τα Kids' Choice, σταμάταγαν τη διαφήμιση του Twilight franchise μόνο στα διαλείμματα για διαφημίσεις. Στη με διαφορά καλύτερη στιγμή του show που μεταδόθηκε μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του ζωντανά, ο Cohen, ντυμένος τον gay fashionista χαρακτήρα του, προσγειώθηκε με τον κώλο στη μύτη του Eminem, έφαγε live και τις ψιλομάπες του από τους σωματοφύλακες του πιο εμπορικού hip-hop καλλιτέχνη της Αμερικής που τη προηγούμενη βδομάδα ξαναβρέθηκε και στη κορυφή των charts μετά από τέσσερα χρόνια αλλά και στη κορυφή των κατηγοριών για ομοφοβία, και απέδειξε (ο Cohen) ότι τον Brüno (2009) δε τον περιμένουν άδικα οι περισσότεροι σα καλύτερο και από τον Borat (2006).

Πολύ γέλιο, πάρα πολύ γέλιο, να κατουριέσαι άμα είδες και την τελετή στο Kodak Theatre τον Φλεβάρη, είχαν και τα κομμάτια που διακωμώδησαν τη φετινή "ανανέωση" των Oscar®: LeAnn Rimes, Chris Isaak και Forest Whitaker(!) τραγούδησαν με κάθε σοβαρότητα και λαμπρότητα ένα medley από τα.. κλασικά κομμάτια του Samberg, Jizz In My Pants, I'm On A Boat και Dick In A Box, ενώ Zac Efron, Kiefer Sutherland και Triumph το Σκυλί που Βρίζει κάναν μια ατελείωτη εισαγωγή παύλα προσβολή για το βραβείο καριέρας, το Generation Award, στον Ben Stiller. Ο Samberg προσπάθησε να δώσει μια κάποια κόψη στη βραδιά, έχοντας ξεκινήσει από νωρίτερα, στη διαφήμισή της στα τούμπια, να παρωδεί διάφορα κινηματογραφικά, αλλά, χαρακτηριστικά, το καλύτερο spoof του Twilight (2008) το κάναν τελικά η Kristen Stewart και ο Robert Pattinson στη παραλαβή του βραβείου για το καλύτερο φιλί. Το Twilight σάρωσε φυσικά τα βραβεία όπως φαίνονταν από τις υποψηφιότητες που για πρώτη φορά ψήφισε (και?) το κοινό, και πρόβαλλε και το πρώτο τρέιλερ για τη συνέχειά του, το New Moon (2009), για κερασάκι. Ότι έμεινε το πήρε ό έτερος θρίαμβος των κοριτσίστικων τσιριγμάτων, High School Musical 3 (2008), το ότι πήρε κάτι και η.. Miley Cyrus (Best Song from a "Movie") οφείλεται μάλλον στο καινούριο της κατηγορίας, και μπορείς να ποντάρεις από τώρα ότι και αυτό, μαζί με το επίσης νέο WTF moment που πήγε στην Amy Poehler για το κατούρημα στο νεροχύτη στο Baby Mama (2008), και τα δυο σε ένα, θα τα πάρει του χρόνου ο Pattinson για κάτι που θα κάνει στο μπάνιο όσο τραγουδάει ταυτόχρονα. Ότι μέσα σε όλα αυτά αναφέρθηκε και το όνομα του Heath Ledger αποτελεί προσβολή και στη μνήμη του και στη μεγαλύτερη ταινία της δεκαετίας φυσικά.


Previously on Movies for the Masses: Κάνες 2009: Τα βραβεία

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Σα γρήγορο recap των προσδιορισμών τους από τις Μάσες, τα του MTV ήταν "τα πιο fun" το 2006, "τα πιο σπονσοναρισμένα" το 2007 και "τα πιο ευκαιριακά" πέρσι, κινηματογραφικά βραβεία.

  2. cheaptalk said

    Έμμεσα-άμεσα, το MTV μέσω του αρχιτέκτονα της βραδιάς Scott Aukerman, δέχτηκε ότι η όλη φάση μεταξύ Eminem και Brüno ήταν στημένη και προβαρισμένη όπως ακριβώς εξελίχθηκε. Σε άπειρες καρέ καρέ αναλύσεις στα διαδίχτυα, όλοι είχαν παρατηρήσει νωρίτερα ότι ο Eminem δεν έκανε καμία κίνηση να αποφύγει οτιδήποτε στη διάρκεια, είχε βολικά.. μικρόφωνο πάνω του, και όλες οι κάμερες ήταν το ίδιο βολικά στημένες για να γράψουν τα πάντα μέχρι την αποχώρησή του. Και βέβαια, τελικά, εκτός από τον Sacha Baron Cohen, χιούμορ απέδειξε ότι έχει και ο κύριος Marshall Bruce Mathers III, παρά την υπερ-σοβαρή περσόνα του και τα όσα άκουσε στη διάρκεια της μέρας.

    Στημένη ή όχι, η φάση φυσικά ήταν απίθανη και από τα highlights της κινηματογραφο-μουσικής χρονιάς. Και το τελευταίο που απέδειξε είναι ότι ο Brüno (2009) χρειάζονταν περισσότερο τη δημοσιότητα, μιας και ακόμα, οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι Σουηδός μόδιστρος που αντιγράφει τον Έλληνα Sakis, όπως άντεξε να δει με τα μάτια του στα δελτία ο Ηλίας Κυριαζής, λέει.

  3. cheaptalk said

    Με τα Movie Awards του να μετονομάζονται επίσημα σε Girlie Awards από φέτος (αν και το trend ήταν φανερό εδώ και χρόνια), το MTV έχει προβλέψει και για το αντίβαρο. Ξημερώματα Κυριακής, απονεμήθηκαν για τρίτη χρονιά τα Guys' Choice του Spike TV, που θα αποκαλυφτούν πιο επίσημα όταν προβληθεί το show, στις 21 Ιουνίου.

    Με τη Halle Berry να παίρνει κάποιου είδους βραβείο, μάλλον γιατί είναι η Halle Berry, και να ευχαριστεί με γλωσσόφιλο τον Jamie Foxx για την απονομή (και όχι δε ξέρω που κάνεις αίτηση για να δώσεις κάνα βραβείο του χρόνου), ο Mickey Rourke αναδείχτηκε φυσικά Guy of the Year, o Clint Eastwood πήρε το Brass Balls Award, o Mel Gibson έβαλε Brad Pitt, Edward Norton και David Fincher στο Guys Hall of Fame για το Fight Club (1999), η Megan Fox ονομάστηκε Hottest Girl on The Planet, η Katy Perry κέρδισε τη Beyoncé στη κατηγορία της Σειρήνας, και πολλές ακόμα (κατηγορίες) έδειξαν ότι αυτό το σπάνιο είδος με κάτι μπαλάκια να κρέμονται ανάμεσα στα πόδια του, δεν έχει ακόμα εκλείψει από τον μιντιακό πλανήτη.

  4. cheaptalk said

    Ο Aukerman κατέβασε το θέμα για το στημένο της φάσης Eminem/Bruno, αλλά όχι φυσικά πριν το αναπαράγει το μισό δίκτυο. Το κείμενο έλεγε:

    "Yes, the Bruno/Eminem incident was staged. That's all anyone wants to talk about, so let's get it out of the way. They rehearsed it at dress and yes, it went as far as it did on the live show then."

  5. cheaptalk said

    Ο Eminem επιβεβαίωσε ότι η φάση ήταν στημένη και "κατέληξε καλύτερα και απ' ότι την είχαν προβάρει".

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.