The Expendables (2010): 80s promo trailer


Με τον Rocky Balboa (2006) και τον Rambo (2008) ο Sylvester Stallone όχι μόνο ξανακέρδισε το κοινό που παραληρούσε με τα ιδρωμένα σκουπίδια του στα 80s (μείον όσους το πάθαν το αλτσχάιμερ και πεθάνανε βέβαια) αλλά ξαναπόκτησε και αξιοπρέπεια, μάλλον μεγαλύτερη και από την εποχή που έκανε συλλογή από χρυσά αγαλματάκια, σε βαθμό να τιμάται καταχειροκροτούμενος φέτος στη Βενετία. Εκεί, στη πόλη με τους γονδολιέρηδες που πρέπει να περιμένεις να τελειώσουν με το Playstation για να σε περάσουν απέναντι, το ιταλικό φαρί αποκάλυψε κι ένα πρόμο για την επόμενη ταινία του, τους Expendables (2010), μια full-on επιστροφή στη δράση των 80s, κομπλέ με so last century βουτιές μπροστά σε εκρήξεις. Το πρόμο δεν άργησε να κυκλοφορήσει στα διαδίχτυα σε πειρατική έκδοση, και τα ξημερώματα βγήκε και πιο επίσημα(?) στο Coming Soon, για να μπορείς να διακρίνεις ότι τα αποτελέσματα του Botox® δεν είναι τόσο μόνιμα ώστε να βγάλεις όλα τα γυρίσματα με τις ίδιες φουσκωτές φουσκωτές μπούκες.

Τον Arnold Schwarzenegger και τον Bruce Willis πάλι δε τους διακρίνεις βέβαια, ούτε σαν αντανάκλαση σε λεία μαγουλάκια, αφού μάλλον δεν έχουν γυρίσει ακόμα τις σκηνές τους στο LA, όμως η παρουσία τους στη μαρκίζα (ειδικά του καλιφορνέζου κυβερνήτη που απαξίωσε να εμφανιστεί ακόμα και στο Terminator Salvation (2009)) δίνει σαφώς το νοσταλγικό τόνο ηρώων που ξεπηδάνε από παλιές αφίσες, τόνο που λείπει γενικά από το βίντεο. Στις ελλείψεις βάλε και τον Jean-Claude Van Damme που αρνήθηκε να παίξει το ρόλο του καλού που γίνεται κακός και αντικαταστάθηκε από τον Dolph Lundgren, ενώ και ο gay ρόλος του αρχικού σεναρίου χήρεψε όταν ο, προφανώς.. μοναδικός που μπορούσε να τον υποδυθεί, Danny Trejo, αποσύρθηκε για να πρωταγωνιστήσει στον Machete (2010). Στα όχι και τόσο προφανή θετικά, προφανέστερο είναι το πέρασμα του Stone Cold Steve Austin σε ρόλο heel που δε τον άφησε η WWE να παίξει στους Condemned (2007), αλλά και το αιματοπιτσίλισμα κάποιων σκηνών που αφήνει ελπίδες ότι μπορεί τελικά ο Avi Lerner να μη σμπρώξει σε PG-13 την $70 εκατομμυρίων παραγωγή του. Στα αρκετά πέρα δώθε, ο αρχικός σχεδιασμός μάλλον ήταν για επένδυση πάνω από $100 μυρίων, και η έξοδος στις αμερικάνικες αίθουσες μετατέθηκε από τέλη Απρίλη σε τέλη Αυγούστου, όταν η Lionsgate είδε δολαροπράσινο φως στο slot των Inglourious Basterds (2009). Τα ηθελημένα campy υπόλοιπα τα βλέπεις και μόνος σου σαν αμάσητος Μάσας, σημείωσε απλά ότι το τρέιλερ είναι κανονικό πρόμο (i.e. κόπηκε για διανομείς και επενδυτές) και όχι κάτι στο στιλ που είχε κόψει ο Stallone για να πείσει τους φαν για τις αντεροβγαλτικές προθέσεις του στο Rambo, όντας από τους πρώτους που είχε τα παπάκια να εκτεθεί στο κοινό του πολύ πριν την εποχή του Twitter.


Previously on Movies for the Masses: Toy Story 3 (2010): Leaked trailer

7 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Μαζί με τα υπόλοιπα γηρατιά, επιστρέφω κι εγώ στις Μάσες, μετά από αρκετές περιπέτειες με γουρουνογρίπες και απίστευτες πιτσιρίκες σκηνοθέτριες. Ευχαριστώ τον verbal που δε τα βρήκα όλα ερείπια, αντίθετα μπορώ να πω ότι μας έβγαλε μάλλον ασπροπρόσωπους σε αυτό το διάστημα :p

  2. td said

    Nobel for Awesomeness and Cinema Excellence αξίζει ο Σταλόνε μόνο και μόνο για το cast.

    Μοναδικό γεγονός στα χρονικά του κινηματογράφου το trailer αυτό.

    ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΑΡΡΩΩΩΩΣΤΙΑ.
    Είναι πραγματικά απερίγραπτη αίσθηση του να βλέπεις όλους αυτούς μαζί.

  3. verbal said

    Ανάποδη πορεία μοιάζει να ακολουθεί η Lionsgate στο promotion του The Expendables, για το οποίο αφού κυκλοφόρησε στα τέλη του Μάη μια αφισέτα κι ένα sneak peek με υλικό από 'κείνο το περιβόητο promo reel που σου 'χε εντοπίσει ο cheaplog απ' ευθείας απ' τις βενετσιάνικες ιαχές για τον βραβευόμενο Stallone, σήμερα έβγαλε στα δίκτυα και κάτι που τιτλοφορήθηκε ως trailer #2.

    Και σε αντίθεση με το trailer #1, που σου ξαναέδινε μια γεύση απ' την ολοκαυτωματική δράση, που έχει μεταφέρει ο Sly με χρονομηχανή κατευθείαν απ' τη δεκαετία που μεσουράνησε, το καινούριο προωθητικό, δίνει αποκλειστικά την έμφασή του στις μουσκουλόφατσες που συνοδεύουν τα ονόματα που έφερε μαζί του ο αναγεννημένος σταρ της ιατρικής και κοσμητικής χημείας, θαρρείς για να σου υπενθυμίσει κιόλας, ότι μαζί με τους υπόλοιπους που έχεις ήδη δει, σ' αυτό το all star line-up εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται και ο Willis και ο Governator Schwarzenegger, μολονότι ψάχνεις ακόμα με το κυάλι για να δεις μπας κι έχουν εμφανιστεί.

  4. cheaptalk said

    Όπως δείχνει αυτή τη περίοδο το πινακάκι των Προσεχώς σε κάθε σελίδα στις Μάζες, η έξοδος του φιλμ είναι για 19/8 στην Ελλάδα.

  5. Anonymous said

    Λορέντζο Λάμας, Σιγκάλ και Βαντάμ θα συμπλήρωναν το cast τέλεια...κρίμα έπρεπε να τους μαζέψει και αυτούς.

  6. cheaptalk said

    Στο μεγάλο ματς του σαββατοκύριακου, οι Expendables επικράτησαν των Eat Pray Love με 35-23, όπως αναμεταδίδει από την Αμερική ο ανταποκριτής μας Μποξόφης Μότζο. Η ιδιοκτήτρια των ηττημένων, Sony, φέρεται παρολαυτά ικανοποιημένη από την απόδοσή τους, αφού πέρσι στο ίδιο γήπεδο οι Julie & Julia (της ίδιας ιδιοκτήτριας) είχαν σκοράρει 20 μυριοδολαρογκόλ, απέναντι βέβαια σε ισχυρότερους αντιπάλους, τους GI Joe. Στη σκιά της μεγάλης μονομαχίας Guys vs Gals, ο Scott Pilgrim έπαιζε μόνος του για τους hipsters, και κατάφερε να έχει ποσοστά στις ελεύθερες βολές χαμηλότερα κι από Shaquille O'Neal και Sofoklis Schortsanitis.

  7. cheaptalk said

    Οι Expendables (2010) κάνανε ακομπλεξάριστη και ανελέητη προώθηση, με attitude που από τη μια μίλαγε κατευθείαν στο κοινό τους και από την άλλη δικαιολογούνταν από τα ονόματα τα μαζεμένα στην αφίσα (i.e. σε κάθε άλλη παραγωγή θα φαίνονταν γελοίο), και κανένα tracking δε τους έφερνε επικίνδυνους να χάσουν, παρολαυτά διάλεξαν να ψιλοκοντραριστούν με το Oprah-κοινό του Eat, Pray, Love (2010), για να του τρίψουν στη μούρη ποιος είναι το αφεντικό και να φουσκώσουν τα νούμερα του πρώτου σ/κ υποθέτεις. Ο Scott Pilgrim vs the World (2010) ανελέητη προώθηση έκανε, το ακομπλεξάριστη δε μπορείς να το πεις ακριβώς, οι αφίσες βγάζαν κάτι σε ροκ κωμωδία, και όλοι πήραν χαμπάρι ότι ο Michael Cera δεν έπαιζε πολύ στο σμπρώξιμο. Οπότε τι ακριβώς στόχευαν τα πολλά εκατομμύρια της Universal δε μπορείς να το πεις με σιγουριά για ακόμα μια φορά, το στούντιο δε κατάλαβε καν ότι το κόμικ έφερνε σε status λίγο προς Twilight των geeks, δεν εκμεταλλεύτηκε καν το ότι είχε τον Superman (Brandon Routh) και τον Captain America (Chris Evans) στο καστ, συνέχισε ένα μεγάλο σερί με παραγωγές που φαίνονται ενδιαφέρουσες στα χαρτιά, ολοκληρώνονται χωρίς δημιουργικές αντιξοότητες, τρώνε ένα σκασμό λεφτά (και) για marketing, και πατώνουν. Απέναντι σε τέτοιες ιστορίες, και σε ακόμα χειρότερες στιλ Jonah Hex (2010), καταλαβαίνεις πόσο επιτυχημένο ήταν τελικά το Kick-Ass (2010) που κατά σύμπτωση τη προηγούμενη βδομάδα έσκισε σε DVD και Blu-ray (1.4 εκατομμύρια κόπιες) και νόμιμα κατεβάσματα και ενοικιάσεις, βγάζοντας περισσότερα και από το άνοιγμά του στις αίθουσες και αποδεικνύοντας εκ των υστέρων ότι έχασε πολλά εκατομμύρια από τη πιτσιρικαρία που έβγαζε εισιτήρια για κατάλληλες προβολές ώστε να το δει.

    Στην ανεξάρτητη διανομή, το Animal Kingdom (2010) άνοιξε με $52,500 σε 4 θέατρα, το Get Low (2009) είναι το μοναδικό που δείχνει σημάδια ότι μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνεται ($387,470 σε 57), ενώ το The Kids Are All Right (2010) άρχισε να συμμαζεύεται, έχοντας φτάσει ήδη κοντά στα $17M και ξεπεράσει τον Ghost Writer (2010) στη κορυφή των indies και λοιπών της χρονιάς.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.