Νήsos (2009): Trailer ξεμπροστιάσματος


Bank Bang, Γκίνες, Στο Βάθος Κήπος και τώρα Νήsos και γίνεται προφανές πως το μυστήριο με άρωμα νουάρ, είναι το νέο hot καρρύκευμα επιλογής της ντόπιας παραγωγής, για να νοστιμεύουν την κωμωδία τους, αν και στην προκειμένη, φαίνεται νοστιμότατη από μόνη της. Γραμμένη απ’ τον Κωστή Παπαδόπουλο και την Έλενα Σολωμού, και σκηνοθετημένη από τον Χρήστο Δήμα, η νέα ελληνική συμπαραγωγή της Village Productions (σε παραγωγή της Black Orange), έχει μαζεμένα τα πιο ταιριαστά ονόματα για αυτό ακριβώς το μαγείρεμα, με έναν απ’ τους σκηνοθέτες της 10ης Εντολής, να μανουβράρει το κείμενο δύο εκ των σεναριογράφων της, που πέρασαν να κάνουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους στην κωμωδία του κουτιού με τα ανθωπάκια, είτε ως ντουέτο, είτε ο καθένας χωριστά, υπογράφοντας σειρές όπως το 50-50, οι Λατρεμένοι μου Γείτονες και οι Ατρόμητοι.

Ταιριαστά, η Νήsos, δουλειά ανθρώπων που σιγόβρασαν για πλήθος επεισόδια μαζί, δεν φαίνεται να κρύβει ούτε τις τηλεοπτικές της καταβολές, ούτε το πόσο πολύ ποντάρει στο ατακαδόρικο χιούμορ. Κι αν για το πρώτο, η άκρα κινηματογραφική ματιά που είχε επιδείξει ο Δήμας στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, τους Ακροβάτες του Κήπου, είναι μάλλον άφαντη εδώ, για το δεύτερο το trailer αφήνει υποσχέσεις σε τέτοιο βαθμό, που αρχίζεις να υποψιάζεσαι ότι σου σέρβιραν όλα τ’ αστεία σε ενάμιση λεπτό, αν τείνεις να βλέπεις το ποτήρι μισοαδειανό. Αλλά ακόμη κι αν το έκαναν αυτό, στην ιστορία για έναν άρχοντα κλειστής κοινωνίας (με... τουριστικά χρώματα), που πέθανε κι άφησε κληρονομιά την τεράστια περιουσία του στους τέσσερις ταγούς του τόπου και κατάρα να διαβάσουν στο λαό, ισάριθμες επιστολές ξεμπροστιάσματός τους, έχει μαζευτεί η πιο σεξουαλική τριπλέτα της σύγχρονης ντόπιας θηλυκής ηθοποιΐας (Ζέτα Δούκα, Ντορέτα Παπαδημητρίου, Ιωάννα Πηλίχου), για να ‘χεις κάτι να ζαχαρώνεις στη οθόνη, ακόμη κι αν προδοθείς απ’ το γραπτό. Το trailer κυκλοφόρησε στις αρχές της βδομάδας σε τρεις-τέσσερις άκυρους λογαριασμούς του YouTube συγχρόνως, σε μια απ’ αυτές τις μισοψημένες υπεραισιόδοξες προσπάθειες της παραγωγής να δημιουργήσουν viral χωρίς να ξέρουν καν τη σημασία της λέξεις, προφανώς, πριν να φτάσει απ’ τη διανομή στα χέρια μας για να σ’ το σερβίρουμε αξιοπρεπώς, μπας και το δει και κάνας άνθρωπος κανονικός.


Previously on Movies for the Masses: Broderskab (2009): Rome winner trailer

9 Responses so far.

  1. Alien_Dwarf said

    Μακάρι να είναι τόσο καλό όσο το trailer, άντε να δούμε πια καμιά εγχώρια κωμωδία της ανθρωπιάς.

  2. Anonymous said

    Γιατί εξαφανίστηκε το comment; Πειράζει που κρατάμε μια επιφύλαξη για παραγωγές της Village;

  3. cheaptalk said

    Δε ξέρω πόση ικανότητα αντίληψης χρειάζεται για να το καταλάβει κανείς, αλλά υπάρχουν παντού στο δρόμο για σχολιασμό προειδοποιήσεις έτσι κι αλλιώς: οι πλήρως αδικαιολόγητες επιφυλάξεις ανώνυμου στο δίκτυο δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

  4. Anonymous said

    Η ταινία φαίνεται εξαιρετική. Έχει πολύ καλούς ηθοποιούς και τους ταιριάζουν οι ρόλοι!! Στο τρέιλερ μου άρεσε πολύ η στιγμή που ο αστυνόμος ρωτάει τι περιέχει μέσα το τσάι!!

  5. Anonymous said

    Η πιο sexy ηθοποιός στην ελληνική τηλεόραση πρωταγωνιστεί στην ταινία η Νήσος. Δείτε τη Ζέτα Δούκα στο τρέιλερ της ταινίας… και τα λέμε αργότερα!

  6. Unknown said

    Το τρέιλερ είναι πολύ καλό, έριξα πολύ γέλιο. Τι είχε μέσα το τσάι;χχεχε!! Νομίζω οτι η Νήσος θα είναι μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών.

  7. Σταύρος said

    Είδα το trailer και στο σινεμά και μου άρεσε πολύ! Πρέπει να έχει πολύ γέλιο και τρελές ατάκες. Μου έκανε εντύπωση που παίζουν όλοι οι γνωστοί ηθοποιοί (ok, Ζετα Δούκα rulez!). Πιστεύω ότι θα τα σπάει!

  8. antonis_x said

    Δεν θέλουμε και πολλά, μόνο να είναι καλύτερο από το Φιλί της Ζωής (που γυρίστηκαν στο ίδιο μέρος, από την ίδια εταιρεία παραγωγής..)

  9. Anonymous said

    η ταινία είναι υπέροχη πολλή καλύτερη από το trailer και με πάρα πολύ γέλιο σας προτείνω να πάτε να την δείτε όλο το team έχει κάνει εξαιρετική δουλειά γιαυτό και έχει βγει ένα τέλειο αποτέλεσμα με πολύ γέλιο... ;)

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.