Μαύρο Λιβάδι (2010): Συνέντευξη Βαρδή Μαρινάκη

Δες/Κρύψε το promo reel

Το Μαύρο Λιβάδι θα θυμάσαι ότι το είχαμε βάλει στο ραντάρ σου πέρσι τέτοια εποχή περίπου, τότε που είχε φτάσει στα χέρια μας εκείνο το promo reel που εντυπωσίαζε κόσμο στην Αγορά του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, και λίγο καιρό μετά, αναπολούσαμε τις βραδιές που είχαμε περάσει στο επιβλητικό σκηνικό που είχε στήσει ο Γιώργος Γεωργίου μέσα στο κάστρο του Ναυπλίου, για να το μεταμορφώσει σε μοναστήρι για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βαρδή Μαρινάκη. Ο οποίος, για την πρώτη του απόπειρα σε μεγάλου μήκους ταινία, διάλεξε μια διαδρομή που θα τρόμαζε και βετεράνο, αποφασίζοντας να στήσει την ιστορία του, την ιστορία δυο ανθρώπων με πολύ διαφορετικά, αλλά και επικίνδυνα κοντινά πεπρωμένα, σε μια εκθαμβωτικά φωτογραφημένη κι εξαιρετικά φιλμαρισμένη τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, κάπου στις αρχές του 1600.

Ο Μαρινάκης, φέτος τέτοια εποχή, θα ήταν ο ένας απ’ τους δυο πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα μας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Αντ’ αυτού, επιλέγοντας να συμπαραταχθεί με τους Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη σ’ αυτόν τον αγώνα τους για ένα πιο γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του ελληνικού σινεμά, ο Μαρινάκης κάνει χωρίς αμφιβολία τη μεγαλύτερη θυσία απ’ όλους τους συναγωνιστές του, φέρνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του, στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου των Fog Films. Και μάλλον δεν θα μπορούσε κανείς να βρει καλύτερη αναλογία, απ’ αυτή που δίνει ο ίδιος στη συνέντευξη, που κράτησε πολύ περισσότερο απ’ όσο θα δεις στο βίντεο, αλλά δεν θα’χει και καμιά αντίρρηση να σου πει και προσωπικά τα υπόλοιπα ο ίδιος, απόψε στις 22.30 που θα έρθεις να τον δεις, στην προβολή της ταινίας του στην Έλλη.


Previously on Movies for the Masses: Moon (2009): Duncan Jones interview

One Response so far.

  1. verbal said

    Σήμερα, το πρόγραμμα των Fig Films ξεκινά στις 17.00 με την προβολή του Στο Βάθος Κήπος του Κλεάνθη Δανόπουλου και συνεχίζει με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού, Καπετάν Κεμάλ, ο Σύντροφος, που ερευνά τη ζωή του Τούρκου Μιχρί Μπελλί, φανατοκιού εχθρού των Ελλήνων που το 1947 προσχώρησε εθελοντικά στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού και πολέμησε στο πλευρό των ανταρτών της Θράκης, μέχρι την ήττα του 1949.

    Το Guilt, του Βασίλη Μαζωμένου θα είναι η προβολή των 20.45, και στις 22.30, ο Μαρινάκης θα κάνει την πανηγυρική του.

    Το Μαύρο Λιβάδι, προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες τον ερχόμενο Φλεβάρη, και μέχρι τότε, όλοι ελπίζουν την πρώτη επίσημη πρεμιέρα του να την κάνει στο Βερολίνο, ή στο Ρότερνταμ, εξ ου και το 2010 στην χρονολογία του τίτλου.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.