Kick-Ass (2010): Υπερηρωικό teaser

Δες/Κρύψε το bootleg trailer

Πιο αναμενόμενη ταινία της επόμενης χρονιάς για το κοινό των διχτύων από τη Comicon και μετά, το Kick-Ass (2010) ανακοινώνει από σήμερα την ύπαρξή του και σε όσους δε το είχαν ακουστά, στο Trailer Park του MySpace, ακολουθώντας μάλλον όχι τυχαία τους προπομπούς του Prince of Persia (2010) και του Clash of the Titans (2010).

Όπως και για το Wanted (2008), o Mark Millar είχε πουλήσει τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του κόμικ του πριν ολοκληρωθεί η εκτύπωσή του, αυτή τη φορά μάλλον δικαιολογημένα εφόσον είχε ολοκληρώσει την ιστορία (το πρώτο μέρος της ακριβέστερα) και μάλλον σοφά εφόσον το φορτωμένο πρόγραμμα του John Romita Jr. (στα μολύβια) πήγε τις ημερομηνίες έκδοσης πάρα πολύ πίσω και το τεύχος #8 που θα ολοκληρώσει τον κύκλο ακόμα ετοιμάζεται. Αγοραστής των δικαιωμάτων ήταν η MARV του Matthew Vaughn που μετά το Stardust (2007) κράτησε για τον εαυτό του τη σκηνοθεσία μιας ακόμα κομικομεταφοράς και κατάφερε να μαζέψει και πάνω από $30 μύρια [*] για μια παραγωγή πηγμένη στο παιχνιδιάρικο ματοκύλισμα ανηλίκων την οποία φυσιολογικά δεν ακούμπαγε κανένα χολιγουντιανό στούντιο. Εκτός από το κολύμπι οχτάχρονων στα ζουμιά και στα βρισίδια, ο Millar έφερε στο κόμικ του ειδικά και στο κόμικ ως μέσο γενικά, μια πηγμένη στις ποπ αναφορές και σχετικά πρωτόγνωρη.. φαντασιωτικά ρεαλιστική πραγματικότητα, με ένα σωρό κυριολεκτικές απότομες προσγειώσεις (όπως βλέπεις και στο teaser) σε ισορροπία με ένα κατεξοχή κόσμο όπου τα πιο cool πράγματα μπορούν να απεικονιστούν να συμβαίνουν. Και αν σου θυμίζει κάτι από Tarantino αυτή η επιθετική περιγραφή μακρυνάρι, είσαι στο ίδιο μήκος κύματος με τους θεατές στις δοκιμαστικές προβολές και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, θεατές που πλημμύρισαν πρόσφατα τα φόρα και τις σελίδες μιλώντας για κάτι σε Kill Bill (2003) στο πιο ιλαρό και πιο 21st century.


Previously on Movies for the Masses: Clash of the Titans (2010): Awesome teaser

8 Responses so far.

  1. Anonymous said

    ξέρετε αν το kick-ass έχει κυκλοφορήσει ως comic στην Ελλάδα;

  2. Anonymous said

    Δεν ξέρω για το κόμικ, αλλά από το trailer η ταινία φαίνεται τελείως "φεύγα"!

  3. cheaptalk said

    Απ' όσο ξέρω δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα στην Ελλάδα. Όπως γράφω και στο κείμενο, το κόμικ έβγαινε υπερκαθυστερημένο στην Αμερική, και το #8 που έκλεισε τον πρώτο κύκλο βγήκε τελικά κάπου τον Γενάρη (τουλάχιστο κάνα χρόνο αργότερα απ' ότι προγραμματίζονταν). Οπότε και πρόθεση να υπήρχε, δεν υπήρχε χρόνος για εκδόσεις σε άλλες χώρες.

  4. verbal said

    Για την ταινία δεν ξέρω (θα μας πει αύριο ο cheaplog), αλλά το comic το βρήκα χθες στο γραμματοκιβώτιο, άρα μάλλον κυκλοφορεί (απ' τις εκδόσεις Anubis).

  5. Unknown said

    Νομίζω δεν έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά το Kick-Ass.Εγώ το χω διαβάσει στα αγγλικά.Πολύ καλό!

  6. cheaptalk said

    Όπως λέει και ο verbal παραπάνω, τα 8 (υποθέτω) τεύχη κυκλοφορούν σε συσκευασία graphic novel, από Anubis και από τη προηγούμενη βδομάδα. Προφανώς όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται άμα είναι να βγει η έκδοση μαζί με τη ταινία :p

  7. cheaptalk said

    [*] Όπως συνόψισε πρόσφατα και το /Film που τα τύπωνε, την εποχή που έγραψα το κείμενο ακούγονταν διάφορα ποσά για τον προϋπολογισμό της ταινίας, ακόμα και για πάνω από $70 εκατομμύρια, ακόμα και από τον Millar. Τα ποσά τα είχε διαψεύσει ο Vaughn, μουρμουρητά μεν (για να μη "κόψει" την αξία της παραγωγής) αποφασισμένα δε, πριν βγει το φιλμ στις αίθουσες. Ο Vaughn έλεγε ότι το κόστος του ήταν $28 εκατομμύρια, όπως τον ακούς να λέει και στη πιο κοινή αναφορά, σε μια συνέντευξη στον Jonathan Ross, στο 13:50 περίπου.

  8. Anonymous said

    Δείτε αυτό: http://www.jumpingfish.gr/culture/art/1131

    To Kick-Ass τα σπάει!

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.