2010 MTV Movie Awards: Ο κώλος ξαναεκδικείται


Χάρη στον Les Grossman, κατά κόσμο Tom Cruise, τα πιο λαμπυρίζοντα λιγδιάρικα κινηματογραφικά βραβεία βρήκαν τα ξημερώματα στο Gibson Amphitheatre του LA ένα κάποιο mojo, κάποια παπάκια για να κολυμπήσουν στον ωκεανό απέθαντων οιστρογόνων στον οποίο έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια το MTV, κατά κόσμο Twilight TV πια. Στον Grossman να σκυλοβρίζει (στο ζέσταμα για τη τελετή) την ιδέα του Robert Pattinson να λούσει το μαλλί του, τα 2010 MTV Movie Awards πρόσθεσαν τον ακόμα φανταστικό κώλο της Jennifer Lopez, αρκετές δόσεις από Hangover (2009), και τον "πιο πολύτιμο performer" της περσινής τηλεοπτικής σεζόν, Aziz Ansari, ώστε να περάσουν στα ψιλά ακόμα και τα παραδοσιακά γκέικα φιλιά, ανάμεσα σε Sandra Bullock & Scarlett Johansson και Jonah Hill & Russell Brand. Στα ακόμα ψιλότερα πέρασαν οι παραλήπτες των χρυσών ποπκόρν, που είχαν ουσιαστικά προαναγγελθεί από πέρσι και χωρίς πλάκα.

Γενικότερα, και μόνο το ότι παίζουν τόσα χρόνια στις Μάζες ανάμεσα στα Όσκαρ και τις Κάνες, αρκεί για να δείξει ότι τα βραβεία του κάποτε μουσικού καναλιού ήταν και κάποτε σημαντικά για τη βιομηχανία, ένα ιδιότυπο Audience Choice, μια αναγνώριση πως στις αίθουσες υπάρχει και το καλοκαίρι εκτός από το χειμώνα. Για χάρη όμως του franchise των μανιοκαταθλιπτικών αμοιβάδων, τα "βραβεία" σνόμπαραν πέρσι τη μεγαλύτερη ταινία της δεκαετίας και φέτος την εμπορικότερή της, μέγεθος σε τέτοιες παραβλέψεις δεν υφίσταται για να μετρηθεί, το πανηγύρι έχει πανηγυρικά αυτοακυρωθεί και δικαιολογία δεν υπάρχει. Τόσα χρόνια το συγκεκριμένο δίκτυο πλημμυρίζει στις λυκόφωτες ειδήσεις, ειδήσεις που κάθε φορά αφιερώνουν το μισό τους κείμενο στο να.. αναπολούν όλες τις αντίστοιχες προηγούμενες που παρουσιάστηκαν με κάποιου είδους πρωτιά (αυτή της εγκεφαλικής μαύρης τρύπας, προφανώς), μιλάμε τελικά για επιλογές πολύ συνειδητές και όχι για κάποιου είδους προσαρμογή στις απαιτήσεις των περιστάσεων. Ακόμα και τις κατηγορίες των κινηματογραφικών βραβείων του, το καλωδιακό κανάλι φαίνεται πλέον να τις προσαρμόζει για περισσότερα καθυστερημένα τσιρίγματα, φέτος προέκυψε μια Global Superstar όπου μπορούσες να διαλέξεις να ψηφίσεις ανάμεσα σε.. όλο το καστ του New Moon (2009) περίπου.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς των χλωμών προσώπων υπόσχονταν να είναι αυτή που η Katy Perry θα τραγούδαγε το California Gurls γυμνή, αλλά έμεινε στα λόγια και σε κάτι ημιδιαφανές για το κόκκινο χαλί, και έτσι τα χαρτομάντιλα βγήκαν, λέει, για τη Bullock (Generation Award) όσο περιέγραφε τα βάσανα της κυτταρίτιδας και για τον Ken Jeong (Best WTF Moment) που θυμήθηκε τη μάχη της γυναίκας του με τον καρκίνο του μαστού, μια στιγμή (η δεύτερη) βαθιά ανθρώπινη μεν αλλά ίσως και χαρακτηριστική των συνειρμών που προκαλεί στον καθένα πια η θέα ενός φρεσκοψημένου καλαμποκοβραβείου.


Previously on Movies for the Masses: Κάνες 2010: Τα βραβεία

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Για όσους μας διαβάζουν είναι σα να λέω ότι ο Maradona έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά ξαναματασημειώνω για τους περαστικούς πως ο Grossman είναι χαρακτήρας του Tropic Thunder (2008), βασισμένος στον Harvey Weinstein, και ότι δημοφιλέστερο (στη βιομηχανία τουλάχιστο) και γενικά cool έχει κάνει ο Tom Cruise τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος Επικίνδυνες Αποστολές δε μπήκε στο κόπο για τη ψυχή της μανούλας του βέβαια, έχει ταινία στα προσεχώς, το Knight and Day (2010).

  2. cheaptalk said

    Όπως είναι το συνήθειο του, το MTV διοργάνωσε, μέσω του Spike TV, τα Guys Choice μια μέρα νωρίτερα και θα τα προβάλλει δυο βδομάδες αργότερα. Στο show ξεχώρισε η, με στρατιωτικές τιμές, βράβευση της Sandra Bullock (Entertainer of the Year) και ακόμα περισσότερο ξεχώρισε το κουράγιο της να βρεθεί στη παραλαβή, με τα κουτσομπολιά να τη περιμένουν στη γωνία. Για ένα η περισσότερα χρόνια καυτότητας βραβεύτηκαν οι Scarlett Johansson, Jessica Biel, Brooklyn Decker και Charlize Theron, για πολλά χρόνια βετερανικότητας τιμήθηκαν μεταξύ άλλων οι Robert De Niro (ειδικά για τους Goodfellas (1990)), Sylvester Stallone, Ozzy Osbourne, Jack Bauer και George Clooney, ταινία της χρονιάς βγήκε φυσικά το Hangover (2009). Το Spike έχει κάποιες στιγμές από τα photocalls, οι φυλλάδες έχουν περισσότερα, το YouTube έχει κλιπάκια από τις πρώτες θέσεις, τα επίσημα βίντεο από τη τελετή θα βγούν μετά τις 20 Ιουνίου.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.