Legend of the Guardians (2010): Trailer κουκουβάγιας

Legend of the Guardians - Theatrical trailer
Δες/Κρύψε το teaser

Κουκουβάγιες. Ναι, μάλιστα. Κουκουβάγιες. Kι όχι απλές κουκουβάγιες, αλλά κουκουβάγιες με κράνη, εκπαίδευση στις αερομαχίες, πλάνα να κατακτήσουν το κόσμο οι μισές και να τον προστατέψουν οι υπόλοιπες, και κουκουβάγιες μ’ αυτήν την αλλεργία του να κολλάνε σε αργή κίνηση όταν ανεβαίνει η δράση. Αυτές οι κουκουβάγιες είναι το νέο θέμα του Zack Snyder, που περνάει το ωραιοπαθές υπερστυλιζάρισμά του στο βασίλειο των πτηνών, μεταφέροντας στην οθόνη το παιδικό 15τομο παραμύθι Guardians of Ga’hoole, ξεκινώντας με τη συμπυκνωμένη εκδοχή των τριών πρώτων τίτλων του: την Αρπαγή, το Ταξίδι και τη Διάσωση. Και τα τρία, στάδια που περνάει ο ήρωας της ιστορίας, πιτσιρικάς κουκουβαγιάκος, που απάγεται από φυλή πολεμοχαρών κουκουβαγιών, οι οποίες κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μικρά για να τα μετατρέψουν σε στρατιώτες. Ο δικός μας όμως, που ήδη έχει ξεπλύνει τον εγκέφαλό του με τις ιστορίες ηρώων και περιπετειών, που του λέει ο πατέρας του με φωνή Hugo Weaving, δραπετεύει και ταξιδεύει στα πλάτη και στα μήκη του κουκουβαγιόκοσμου, για να βρει το μυθικό δέντρο του Ga’hoole, που διαμένει η φυλή των πλουμιστών φυλάκων: μια θρυλικών διαστάσεων ομάδα, ορκισμένη να διαφυλάσσει το δέντρο της και να προστατεύει τους αδυνάτους. Κάτι σαν την A-Team, αλλά με κεφάλια που γυρνάνε 360 μοίρες.

Τόσες μοίρες θα προσπαθήσει να σε κάνει ο Snyder να γυρίσεις και το δικό σου το κεφάλι, σ’ αυτό το ψηφιακό animation που θέλει να απλώσει σε τρεις διαστάσεις, για λογαριασμό της Village Roadshow. Και αν μη τι άλλο, δείχνει να έχει πράγματα να σου δείξει στην εικονογράφηση, που έγινε στην Αυστραλία, όπως κι η όλη παραγωγή, από την Animal Logic, που είχε φτάσει ως τα Όσκαρ με το αξιοθαύμαστα απολαυστικό Happy Feet (2006) (το οποίο και ετοιμάζει για sequel σε 3D). Το σενάριο της κουκουβαγιστορίας, υπογράφει ο σεναριογράφος του Happy Feet, John Collee, επίσης γραφιάς του Master and Commander (2003), μαζί με τον John Orloff που ίσως θυμάσαι απ’ το A Mighty Heart (2007). Και το πάντρεμά τους βγάζει ένα κάποιο νόημα, αν υποθέσεις ότι ο πρώτος θα βάλει την τεχνογνωσία του παιδικού και την έφεση στη δράση κι ο δεύτερος προσθέσει το δράμα. Αλλά αν κρίνεις απ’ το trailer, που κυκλοφόρησε σήμερα στο Yahoo! (ένα τρίμηνο μετά το όχι πολύ διαφορετικό πρώτο teaser που είχε βγει μπροστά απ’ την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων), η ιστορία είναι αναμενόμενα απελπιστικά παιδική, πράγμα που κάνει ταιριαστή και την ημερομηνία εξόδου που έχει κλείσει η Warner, για τα τέλη του Σεπτέμβρη, που θα 'χουν γυρίσει τα πιτσιρίκια στα σχολεία τους. Οπότε, μαντεύεις ποια θα είναι η πρώτη ταινία που θα διαλέξουν να τα πας;


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Μόνο με βάση το animation, κάτι ανάμεσα σε Beowulf και Avatar, νομίζω ότι και πάλι την οσκαρική υποψηφιότητα την έχει στο τσεπάκι το team του Snyder.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.