District 11: World Cup Aftermath


Στη Νότια Αφρική είχαν ακούσει παρόμοια φαινόμενα να συμβαίνουν στη Γερμανία, στην Ιαπωνία και στη Κορέα, στη Γαλλία, στην Αμερική, αλλά ποτέ δε περίμεναν να συμβούν κι εκεί. Γιατί στη Νότια Αφρική? Απλά δεν ήταν προετοιμασμένοι. Αλλά οι φυλές ήρθαν, αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Είχαν διακριτά φυσικά χαρακτηριστικά, ντυμένη η καθεμιά τα δικά της έντονα χρώματα, και επικοινωνούσαν χρησιμοποιώντας συνέχεια μονότονους δίμετρους πλαστικούς σωλήνες. Αρχικά τα πλάσματα μαζεύονταν στους τόπους διεξαγωγής που είχε προετοιμάσει ειδικά γι' αυτά η πολιτεία, και άμεσα άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τους καλύτερους πολεμιστές τους και προηγμένα σφαιροειδή όπλα. Αλλά όταν οι μάχες κόπασαν, τότε άρχισε το πραγματικό πρόβλημα. ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ.

District 11 είναι λοιπόν η περιοχή του Johannesburg όπου μάζεψαν μετά το Μουντιάλ οι Νοτιοαφρικάνοι τις ορδές των εξωγήινων με μια μπάλα στα πόδια, σύμφωνα με τη κωμική ομάδα 12 Angry Mascots και το βιντέακι τους που ανέβασαν στο Atom στις αρχές της βδομάδας. Το District 9 (2009) του Neill Blomkamp που παρέπεμπε κατευθείαν στη District 6 του Cape Town, άγγιξε τόσα πολιτικοινωνικά θέματα με φόρμες τόσο προσεγγίσιμες που θα ήταν θεωρητικά και το πρώτο.. υποψήφιο θύμα στα mashups με βουβουζέλες που κάνουν κατάληψη στα γιουτούμπια αυτές στις μέρες, ανάμεσα στα ακόμα περισσότερα βιντεάκια με φάσεις από τους αγώνες που ξεφυτρώνουν σαν ασβοί μέχρι να τα κοπανήσει η FIFA στο κεφάλι με το μεγάλο πλαστικό σφυρί της. Επιπλέον, όπως λέει κι ο Πανούτσος, όποιον και να ρωτήσεις τι είδε στη Ν. Αφρική εκτός από τους αγώνες, θα σου πει το ξενοδοχείο, απ' όπου μπορούσε να φύγει μόνο άμα έβρισκε τουλάχιστο άλλους 19 για παρέα, ενώ οι ντόπιοι μάλλον έδειξαν τελικά λιγότερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση απ' ότι έδειξαν οι ποδοσφαιρόφιλοι για μπίνγκο σε χριστιανικές ιεραποστολές στη βαθύτερη Αφρική. Αλλά η οξυδέρκεια και οι ανησυχίες δεν είναι προφανώς και το φόρτε των συγκεκριμένων πολύχρωμων φυλών, μέχρι Fellowship of the Vuvuzela έφτασε ο χαβαλές των φαν (που σα χαβαλές δεν είναι και για γκετοποίηση φυσικά), και η πρώτη σατιρική αλληγορία που φωτίζει αλαφρά και καμιά κουλτούρα ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου η κωμωδία είναι κι αυτή σοβαρή και επαγγελματική υπόθεση. Κι αυτή βέβαια καναδυό μέρες αφότου η Γκάνα έριξε σε.. περισυλλογή όσους ασχολούνται με το σπορ εκεί.

Οι 12 Angry Mascots είναι project του Scott Rogowsky από το Onion και του Neil Janowitz από το περιοδικό του ESPN, λέει. Ξεκίνησαν το 2009 να διοργανώνουν ένα variety show "για να πάνε ένα σκαλοπάτι πιο κάτω τη σοβαρότητα και τη γελοιότητα της κάλυψης των επαγγελματικών σπορ", είχαν σκαμπανεβάσματα από τη φυσιολογική έλλειψη ταυτότητας, εξαφανίστηκαν για μερικούς μήνες, ξαναγύρισαν πριν λίγο καιρό.




Previously on Movies for the Masses: Mortal Kombat: Rebirth στα fighting games

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.