Sammy's Adventures: The Secret Passage (2010): Trailer FR

Sammy's Adventures: The Secret Passage - Trailer FR

Από τον Ben Stassen, τον άνθρωπο που εισήγαγε την στερεοσκοπική 3D προοπτική στην ευρωπαϊκή παραγωγή με το (αποκλειστικά τρισδιάστατο) Fly Me to the Moon (2008) και την nWave Pictures του, έρχεται τον Αύγουστο και η ταινία που θα προκαλέσει όχι μόνο τις δυνατότητες της φόρμας, αλλά και τους περιορισμούς της καταγωγής της. Καταγωγή βελγική στους τύπους, και γαλλόφωνη σαν και το bande annonce που μοστράρει από τα μέσα της βδομάδας το AlloCiné, αλλά στην πράξη διεθνοποιημένη πια, τουλάχιστον στο προωθητικό της κομμάτι, που έχει φτάσει να εναρμονιστεί με την ιστορία του χελωνοπρωταγωνιστή της, και την απόφασή του να αφιερώσει τα 50 χρόνια που διαρκεί η ζωή του, στο να τριγυρίσει τα πλάτη και τα μήκη των ωκεανών, ζώντας παράλληλα από πρώτο χέρι, τις αλλαγές που προκαλούν στο φυσικό του περιβάλλον, οι κλιματικές αλλαγές που σημειώνονται σ’ όλον τον πλανήτη. Η επιτυχία της πρώτης επαφής του Stassen με το S3D ($41 μύρια σε εισπράξεις, για $25 μύρια παραγωγή), αλλά και οι φιλοδοξίες και το εύρος οικουμενικότητας στο στόρι της καινούριας του, μέσα στη γενικότερη έξαρση της αναβιωμένης τεχνολογίας, έδωσαν πάτημα στην nWave και λόγο να τσιμπήσει στη StudioCanal (το κινηματογραφικό μπράτσο του τεράστιου γαλλικού και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκού πολυπλατφορμικού καναλιού, Canal+), ώστε οι δυο τους να συμπράξουν για να περάσουν σε επίπεδο πολυεθνικότητας αυτήν την νέα παραγωγή της πρώτης, και καλό προϊόν να δοκιμάσουν τα αποτελέσματα της επιθετικής προσπάθειας της δεύτερης να (συγ)χρηματοδοτήσει το πέρασμα της Γαλλίας στη νέα εποχή, αναβαθμίζοντας μερικές εκατοντάδες γαλλικών αιθουσών με ψηφιακό εξοπλισμό προβολής. Στην προσπάθειά της να δυναμώσει δε το προϊόν, η παραγωγή έβαλε και τον Peter Dune, πρώην κεφαλιού του marketing της DreamWorks, να αναλάβει συμβουλευτικά το σχέδιο της προώθησης της ταινίας, και να τους οργανώσει εντελώς πριβέ προβολές 12 λεπτών υλικού στις περσινές Κάνες (που είχε ανοίξει με το τρισδιάστατο Up (2009), μην ξεχνάς), ψάχνοντας συμμάχους, σαν τη Universal Music Group (ξαδέρφη του StudioCanal μέσω της μαμάς Vivendi) που τσίμπησε αμέσως, βλέποντας στα πενήντα χρόνια που διασχίζει η ταινία, μια καλή ευκαιρία για soundtrack της «ιστορίας του rock n roll», λέει, και ανέλαβε παράλληλα, να στηρίξει την βορειοαμερικάνικη διανομή της ταινίας, έχοντας κρατήσει και τα αμερικάνικα δικαιώματα για το DVD. Στην Ευρώπη πάντως, η ταινία έχει κάνει ήδη τις βόλτες της, κάνοντας αποκαλύψεις και στο Cartoon Movie (την ετήσια συγκέντρωση των επαγγελματιών του animation στη Lyon) αλλά και στο Annecy, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη γαλλική της πρεμιέρα στις 11 του Αυγούστου, με το sequel ήδη στα σκαριά.


4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Η καταγωγή είναι βελγική αλλά ο τίτλος θα είναι μάλλον και πάλι διεθνής, όπως και με το Fly Me to the Moon, γι' αυτό τον άλλαξα. Έτσι κι αλλιώς ο πρωτότυπος είναι φλαμανδικός, Sammy's Avonturen: De Geheime Doorgang, στον υπόλοιπο κόσμο ήταν για καιρό Around The World in 50 Years, ο γαλλικός δεν είχε και τόση σχέση. Άλλαξα και την αφισέτα στο θέμα με τη διεθνή, και την έβαλα να δείχνει και στη διεθνή σελίδα, στο sammysadventures-themovie.com έστω κι αν αυτό σε κάνει redirect στο samy-lefilm.com προς το παρόν.

  2. Ego mei mihi me (a) me said

    αχ αυτή η αφισέταα! τι γαλλική φινέτσα!

  3. cheaptalk said

    Εγώ πάλι απορώ πως δε το στάμπαραν και στο κούτελο με 3D το χελωνάκι αλλά anywayz την ανέβασα και ολόκληρη την αφίσα σε ψηλή ανάλυση, επειδή δεν είναι και ακριβώς εύκολο να τη βρεις προς το παρόν, και για να έχεις και το φινετσάτο tagline που επαναλαμβάνει με φινέτσα, σε περίπτωση που δε το πρόσεξες, ότι το ταξίδι είναι σε 3D ;-)

    Sammy's Adventures: The Secret Passage - International Teaser Poster

  4. Zoe said

    Λατρεύω τις ταινίες animation. Η αγαπημένη μου είναι το "Finding Nemo", οπότε και μόνο που το "Οι Περιπέτειες του Σάμμυ" έχει παρόμοιο θέμα (δηλαδή διαδραματίζεται στο βυθό) για μένα είναι must. Φαντάζομαι ότι το 3D θα το κάνει πολύ εντυπωσιακό. Άντε να δούμε...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.