Salt (2010): To όνομά της είναι Evelyn Salt

Salt - 'My Name is Evelyn Salt' Clip
Δες/Κρύψε το trailer

Μια βδομάδα πριν το φιλμ βγει στις αίθουσες, η Sony έκλεισε τη καμπάνια του Salt (2010) όπως την άνοιξε πριν οχτώ μήνες, με την Angelina Jolie να δηλώνει ότι τη λένε Salt, Evelyn Salt, και τον Daniel Olbrychski να της απαντάει ότι τότε είναι κατάσκοπος από τη Ρωσία με αγάπη.

Το σχετικό κλιπ που συμπλήρωσε το υπόλοιπο δημοσιογραφικό υλικό τη Πέμπτη έχοντας παίξει στο Summer of Sony στις αρχές του μήνα, δίνει ολοκληρωμένη και διαφορετική εικόνα της σκηνής που έπαιζε στο teaser του Νοεμβρίου και στο τρέιλερ του Απριλίου, αφού αποκαλύπτει μεν ότι η Angelina κατηγορείται για sleeper agent των Ρώσων στη CIA, αλλά χωρίς το άγχος (των trailer) να το κοπανήσει στο κεφάλι του κοινού που θα 'λεγες ότι έχει διάφορα εγκεφαλικά σύνδρομα αν είχε εγκέφαλο. Η αποκάλυψη ότι η μάνα των παιδιών του Brad Pitt παίζει τον Bourne με βυζιά, είναι βέβαια και το κεντρικό και μόνο selling point του φιλμ, και έτσι, για να μη της ξεφύγει κανείς καθυστερημένος, η προώθησή του επαναλάμβανε όλους αυτούς τους μήνες το ερώτημα Who is Salt, με την απάντηση να βρίσκεται στο WhoIsSalt.com για να μη τη περιμένεις στα billboards την εποχή του δικτύου. Φυσικά άμα πήγαινες στο site σε υποδέχονταν να σε σκιάξει πάλι το ίδιο Gollum με περούκα (ή άντε η ίδια κοκαλιάρα γιαγιά, άμα θες να είσαι ευγενικός), και τα clips που ακολούθησαν τα trailer ενίσχυσαν αυτό το point και βγάλαν και μια γενικότερη εικόνα ταινίας χωρίς ψυχή, αλλά η παραγωγή δεν απευθύνονταν ποτέ σε σένα τον σκιαγμένο ψαγμένο, είχε ξεκινήσει χωρίς καν το μοναδικό της ενδιαφέρον, προτείνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον άβυζο Tom Cruise. Ο Tom την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια προτιμώντας το Knight and Day (2010) και χρησιμοποιώντας σα δικαιολογία ότι ο ρόλος ήταν πολύ κοντά σε αυτόν του Ethan Hunt (που δε θα τον ξανάβλεπε μετά ούτε με σφαίρες), ο Lorenzo di Bonaventura πήγε να βρει την Angelina που έψαχνε να πρωταγωνιστεί σε τέτοιο franchise (και τώρα που το βρήκε θα πρωταγωνιστεί μάλλον στους εφιάλτες σου η σκέψη ότι θα συνεχιστεί), το σενάριο ξαναγράφτηκε, τα γυρίσματα έγιναν την άνοιξη του 2009, τα εκτεταμένα επαναληπτικά για να δώσουν υπόσταση και σε κάνα ρόλο (από αυτούς χωρίς βυζιά εννοείται) έγιναν τον Δεκέμβρη.

Και μέχρι τώρα η παραγωγή κράτησε χαμηλό προφίλ αφού ακολουθεί την έξοδο του Inception (2010), το οποίο αναμένεται να κόβει εισιτήρια για πολλές βδομάδες σαν πρωτότυπη δημιουργία στον ωκεανό της μπλοκμπαστερικής κοινοτοπίας, και το οποίο έτσι κι αλλιώς είχε μονοπωλήσει τους διαφημιστικούς χώρους και χρόνους σα καλοκαιρινή ναυαρχίδα της Warner. Αντί της πρωταγωνίστριας με τη περούκα (που έχει και παιδιά να φροντίζει) γύρους έκανε ο εξηντάρης πια Phillip Noyce εξηγώντας πως ο Christopher Doyle του έμαθε στο Rabbit-Proof Fence (2002) και στον Quiet American (2002) να αγαπάει τη κουνιστή κάμερα (μιας και Bourne-οειδές δε γίνεται χωρίς αυτή), κάτι online παιχνίδια βγήκαν για όσους ενδιαφέρονταν να τα παίξουν, η ιδέα πούλαγε μόνη της σε όσους ήταν να πουλήσει όπως έδειχνε το tracking. Πριν φτάσει η Δευτέρα και σταματήσει το review embargo της Sony, τα trades βγάλανε στον αέρα συγκρατημένες κριτικές (του είδους που πρέπει να περιμένεις να μπει και η ντομάτα για να είσαι σίγουρος αν είναι φρέσκια, με εξαίρεση αυτή του Screen που ήδη φιγουράρει μόνη της και σάπια), οι γνωστοί κουοουτχουοουριάκηδες βγάλανε τις γνωστές ασυγκράτητες δικές τους, η παραγωγή φαίνεται σχεδόν σίγουρο πια ότι θα προστεθεί στο πετυχημένο σερί του στούντιο που έχει προς το παρόν σταματήσει στους Grown Ups (2010).


Previously on Movies for the Masses: Howl (2010): Beat generation trailer

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Εντάξει, και από όλους τους πουρόκερς που σκίζουν συναυλιακά στην Ελλάδα και όχι μόνο, είναι δεδομένο ότι το μεγάλο κομμάτι του κοινού προσαρμόζεται με καθυστέρηση στη περιστροφή του πλανήτη. Για μένα το πρόβλημα δεν είναι η ηλικία, και ο Tom τα 'χει τα χρονάκια του ας πούμε, είναι η κοροϊδία. Άμα θες να το παίζεις action star και να ξεκινάς και σχετικό franchise στα γεράματα, φροντίζεις τουλάχιστο να τρως και να γυμνάζεσαι, δε κάνεις δίαιτα καμπουριάσματος πάνω από ένα χιλιόμετρο κοκαϊνης.

    Είναι φανερό ότι σε κάποιες σκηνές του Salt έχει πέσει περισσότερο ρετουσάρισμα απ' ότι στην αφίσα του (περισσότερο κι απ' ότι στην αφίσα του Sex and the City 2 ίσως), η φάση πάει προς Steven Seagal, και τα όσα λέω εγώ και οι υπόλοιποι που τους έχω βάλει link, είναι ψαλμοί παπαδοπαιδιών σε σχέση με το ότι γράφεται στα φόρα.

    Και πάλι, η ταινία θα τα κόψει τα εισιτήριά της, οπότε παρακαλούνται οι σχετικοί fan να είναι ικανοποιημένοι από αυτό και να μη με πρήζουν.

  2. cheaptalk said

    Μιας και το θέμα έχει ακόμα μια κάποια επισκεψιμότητα, σημειώνω πως από τις εταιρείες και τα chains που κάνουν το δικό τους tracking, οι προβλέψεις για τις εισπράξεις του Salt το σ/κ, βγαίνουν σχεδόν ταυτόσημες, γύρω στα $35 εκατομμύρια. Γενική διαπίστωση αποτελεί και πως το οnline buzz είναι εντελώς ψόφιο αλλά η ταινία δεν είναι γι' αυτό το κοινό, πράγμα που ήδη έγραψα παραπάνω.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.