Χάρισμα (2010): Trailer πρεμιέρας

Χάρισμα - Trailer

Την παγκόσμια πρεμιέρα του, θα κάνει απόψε στις Νύχτες Πρεμιέρας το Χάρισμα (2010), το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Χριστίνας Ιωακειμίδη, που γίνεται έτσι η πρώτη δημιουργός που βγάζει ταινία υπό την ασπίδα της Ekso Productions, με τίτλο χωρίς το κακό μέσα του. Σύζυγος του Γιώργου Νούσια και βοηθός σκηνοθέτη στο δικό του ντεμπούτο, η Ιωακειμίδη αφού μαθήτευσε δίπλα σε δημιουργούς όπως ο Ντένης Ηλιάδης και ο Πάνος Χ Κούτρας και μάζεψε πρακτικά, θεωρητικά και τυπικά προσόντα από το London Film School, έγραψε το σενάριο για το Χάρισμα, βασιζόμενη στο Home (2003), μια από τις μικρού μήκους δουλειές της που πάντα ήθελε να μεγαλώσει. Ξαναπιάνοντας την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που έρχονται μαζί, όχι γιατί ερωτεύονται, αλλά γιατί δεν θέλουν άλλο να είναι μόνοι, η Ιωακειμίδη βάζει δυο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες, να μπλέκουν τις ζωές και τις αναποδιές τους και όπως ο τίτλος υπονοεί, να μπλέκουν και τα ονόματά τους για να βρουν ότι ο ένας είναι για τον άλλον το χάρισμα που έψαχνε.

Χαρακτηρίζοντας την ταινία της dramedy, η Ιωακειμίδη φαίνεται να έχει υπογράψει αυτήν την ευαίσθητη και φρέσκια, απλή ταινία που έψαχνες στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά, που χωρίς τις υστερικές κωμικές κορώνες και τις τηλεοπτικές ευκολίες και εκπτώσεις, θα προσπαθήσει να σου χαρίσει τη συγκίνηση και τη διασκέδαση που φέρνουν αντίστοιχες δουλειές του αμερικάνικου ανεξάρτητου, με όπλα τους την ειλικρίνεια και τη σπιρτάδα τους και την άνεση των ερμηνειών τους. Κι αν τα δυο πρώτα θα πρέπει να πας απόψε στο Απόλλων για να τα επιβεβαιώσεις και μόνος σου, για το τελευταίο, η επιλογή των ερμηνευτών της είναι από μόνη της εγγύηση, με τη Βάσω Καβαλιεράτου, την ικανότερη ερμηνεύτρια της γενιάς της αυτή τη στιγμή σε ελληνικά σανίδια και οθόνες, να συναντά τον Μάκη Παπαδημητρίου, που ψάχνει την κινηματογραφική ευκαιρία να απλώσει τη δυναμική που έχει αποδείξει ότι έχει στο θέατρο, και έχει αφήσει να φανεί απ’ τα τηλεοπτικά του περάσματα. Οι δυο τους, παίζουν το αταίριαστο δίδυμο που θα ταιριάξει τις συναισθηματικές αναπηρίες της μιας με τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του άλλου, μέσα σε τρεις μέρες που θα τους αλλάξουν τη ζωή.



Previously on Movies for the Masses: Casino Jack (2010): Toronto gala trailer

Απόψε στις 22:15 στο ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class 3D, παρουσία των συντελεστών

3 Responses so far.

  1. verbal said

    Νομίζω είναι ασφαλές να περιμένεις ο cheaplog να περάσει και καμιά αφισέτα στο θέμα αργότερα.

  2. cheaptalk said

    Τουλάχιστο από τότε που ξεκίνησε η Βενετία, ο verbal προετοιμάζεται να βγάλει κάνα θέμα για τις Νύχτες. Τελειώνει και το Τορόντο, και βγάζει.. αυτό. Ένα κειμενάκι, κι ένα screencap που δείχνει ότι βαρέθηκε να δει παρακάτω στο τρέιλερ. Επιπλέον το screencap καταφέρνει να έχει πάνω πάνω μια άσπρη γραμμή (που δεν υπάρχει φυσικά στο βίντεο) για να με κάνει να καταριέμαι και την ώρα που έφαγα να φτιάχνω μπανεράκι για τις Νύχτες που να μπορεί να κολλάει αισθητικά με completely random verbal screencaps.

    Οπότε το θέμα το αφήνω όπως έχει προς το παρόν, να προλάβει να το απολαύσει περισσότερος κόσμος :p

  3. cheaptalk said

    Το θέμα το ψιλοσουλούπωσα πια, όποιος πρόλαβε απόλαυση πρόλαβε.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.