Final Destination 5 (2011): Trailer θανατηφόρας επανάληψης

Final Destination 5 - Trailer

Και τώρα κάτι εντελώς καινούριο: ένα μάτσο πιτισιρικάδες γλιτώνουν από βέβαιο υπερθεαματικό ομαδικό θάνατο, κι επειδή το σύμπαν αγαπά την ισορροπία κι ο Χάρος το μισθό του, αρχίζουν να σκοτώνονται διαδοχικά σε αναπάντεχα, μα υπερθεαματικότερα εξωπραγματικά ατυχήματα. Για πέμπτη φορά. Γιατί αν νόμισες ότι το προηγούμενο επεισόδιο της σειράς θα ήταν το τελευταίο, απλά και μόνο επειδή είχε ένα «The» μπροστά απ’ τον τίτλο του και κανένα νούμερο στο τέλος του, ξανασκέψου πως το μόνο νούμερο που μετράει στ’ αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι το τελικό που θα γράψουν οι εισπράξεις.

Κι από εισπράξεις, η ταινία που είχε επαναφέρει τον David R Ellis απ’ τα κασκαντεριλίκια στη σκηνοθεσία του franchise για δεύτερη φορά, τα είχε πάει παραπάνω από εξαιρετικά καλά. Προφανώς χάρη στο premium του 3D, το The Final Destination (2009) είχε καταφέρει να ανέβει στην κορυφή των τίτλων της σειράς με περισσότερα από $186 εκ. συνολικά, περίπου $66 εκ. απ’ τα οποία τα είχε κόψει στα αμερικάνικα ταμεία. Νούμερα που έδειξαν στην New Line πως το σχεδόν διπλάσιο budget που απαίτησε μεταξύ άλλων και η 3D μετατροπή, δεν είναι και τόσο τρομακτικό, τουλάχιστον όχι όσο τρομακτικό μπορεί να σου φαίνεται το ενδεχόμενο να βλέπεις τη σειρά να επαναλαμβάνεται μπροστά απ’ το ανοιχτό σου μάτι μέχρι να νομίσεις ότι έχεις πάθει Αλτσχάιμερ. Το trailer πάντως έσκασε χθες βράδυ στα τιούμπια, αποσύρθηκε για να κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα και να βγει στο Facebook με στάμπα προφανώς χορηγική, πριν κάνει HD αποκαλυπτήρια σε σελίδα απ’ αυτές με την σχετική ειδίκευση και δική τους στάμπα επίσης. Σήμερα άρχισε να φτάνει στα mailboxes σε κάθε λογής ποιότητα απ’ ευθείας απ’ τη Warner, η οποία ετοιμάζει την ταινία για έξοδο στα μέσα του Αυγούστου, δυο βδομάδες νωρίτερα δηλαδή απ’ τον αρχικό τους προγραμματισμό να επαναλάβουν την ημερομηνία εξόδου της προηγούμενης ταινίας. Η αλλαγή αυτή έγινε για να έχουν μια αβάντα πριν την έξοδο του διαστημικού θρίλερ με το υλικό που βρέθηκε απ’ τον παραγωγό Timur Bekmambetov στην αποστολή του Apollo 18 (2011), αλλά απ’ την πρεμούρα της διανομής μάλλον μπορείς να υποθέσεις ότι δεν τους πολυαπασχολεί και η ψευτιά στα ψηφιακά που διακρίνεις στο trailer. Πράγμα αλλόκοτο αν σημειώσεις ότι τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Steven Quale, στην πρώτη του solo δουλειά έξω απ’ το επιτελείο βοηθών του James Cameron απ’ το The Abyss (1989) και δώθε. Απ' την άλλη βέβαια, δε χρειάζεται να πας και πολύ πέρα απ' το επίσημο site της ταινίας, για να δεις ότι, ή θα πάει στον αυτόματο, ή ότι δεν ήταν στ' αλήθεια έτοιμη ακόμα ν' αρχίσει την προώθησή της, μόλις τρεις μήνες πριν την έξοδο.



Previously on Movies for the Masses: L'Apollonide (2011): Sélection officielle teaser

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Αυτός ο άνθρωπος ο verbal, ένα θέμα της προκοπής δε μπορεί να ανεβάσει. Το 'φτιαξα κι αυτό όπως και να 'χει, κυριότερα ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, που ΔΕΝ έπαιζε φυσικά πριν.

  2. verbal said

    Με ένα μήνα δρόμο μέχρι την έξοδο του Final Destination 5 στις αίθουσες, η Warner έβγαλε σήμερα στον αέρα ένα δεύτερο trailer για το πέμπτο επεισόδιο του θριλεροfranchise όπου ο χάρος βγαίνει παγανιά μοιράζοντας εγκεφαλικά με τα ανεξήγητα ατυχήματα που στήνει σε δύσμοιρους επιλαχόντες, και για να μη λες ότι η ταινία θα είναι απλώς μια επανάληψη όλης της σειράς, το νέο προωθητικό αποκαλύπτει το παραθυράκι απ' το οποίο μπορούν να ξεφύγουν οι μελλοθάνατοι, και μπορεί να μετατρέψει την ταινία σε ψυχολογικό δράμα διαστάσεων Bergman. Αλλά μάλλον όχι.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.