Restless (2011): Un certain regard trailer

Restless - Trailer

Τις ίδιες ακριβώς ώρες που το Sleeping Beauty (2011), στο οποίο θα πρωταγωνιστούσε η Mia Wasikowska, άνοιγε το διαγωνιστικό των Κανών σήμερα, τις ίδιες το Restless (2011) στο οποίο πρωταγωνιστεί η Mia Wasikowska, ξεκίναγε το Ένα Κάποιο Βλέμμα του φεστιβάλ, χωρίς να αφήνει και ιδιαίτερες εντυπώσεις στον cinemad.

Νεαρός.. funeral crasher συναντά κορίτσι με λιγοστούς μήνες ζωής ακόμη και αφήνεται σε μια αγάπη καταδικασμένη, υπό το βλέμμα του φίλου του, ενός φαντάσματος Ιάπωνα καμικάζι πιλότου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου! Η επιστροφή του Gus Van Sant σε ένα πιο αφηγηματικό σινεμά που θα θυμίζει τον παλιό, καλό του εαυτό αποδείχθηκε μάταιη ελπίδα, με το άνοιγμα του τμήματος Un Certain Regard στις Κάνες. Το Restless φαντάζει σαν ένα ρομαντικό love letter προς τη φόρμα του σινεμά του Hal Ashby, ζηλεύοντας και τον μεγαλύτερο διάδοχό του, τον Wes Anderson, δίχως, όμως, να αναγνωρίζει τις τεράστιες σεναριακές ελλείψεις του. Το φιλμ.. κινδυνεύει να γίνει κάτι σαν «Βίβλος» για τις μάζες των hipsters (αν και η χρήση ενός τραγουδιού των Pink Martini στο soundtrack περισσότερο τον τρόμο θα προκαλέσει), που θα ταυτιστούν ακόμη και με το εξαντρίκ ονοματάκι του κεντρικού ήρωα (Enoch), χωρίς να παραγνωρίζουμε το προφανές ρίσκο της παράδοσης στον.. Μορφέα, καθώς το storyline αναλίσκεται, σχεδόν αποκλειστικά, σε χαριτωμένα κάδρα του Harris Savides, με τη μουσική του Danny Elfman να σε κάνει να αναζητάς το pause, αν όχι και το delete! Όχι άξιον απορίας γιατί δε μπήκε στο διαγωνιστικό, πια.

To trailer που το είχε κυκλοφορήσει η Sony Pictures Classic κάπου τον περασμένο Οκτώβριο, θα πρέπει να το αντιμετωπίζεις πια σαν πρώιμο πρόμο, αφού η εταιρεία αρχικά σχεδίαζε να στείλει το φιλμ στο Sundance τον Γενάρη και να το βγάλει αμέσως μετά στις αίθουσες, αλλά πια του ετοιμάζει μεγαλύτερη φεστιβαλική πορεία, ξεκινώντας από σήμερα, με στόχο τους βραβειακούς μήνες του ερχόμενου χειμώνα. Πράγμα που μάλλον λέει περισσότερα για τον ερχόμενο χειμώνα παρά για την αξία του φιλμ, υπάρχει προφανώς μια αίσθηση στη βιομηχανία πως το 2011 είναι κάπως υδροκέφαλο, και οι παραγωγές που θα δούμε από Σεπτέμβρη και μετά δε θα είναι και τόσο ανταγωνιστικές όσο συνήθως. Το Restless το φορτώθηκε ο Van Sant από τη.. Bryce Dallas Howard που το ανέπτυσσε για χρόνια αλλά, όπως δηλώνει τουλάχιστο, το βρήκε αρκετά ενδιαφέρον σαν ιστορία. Τη παραγωγή τη κληρονόμησε η SPC από τη Columbia, και η εταιρεία πήγε γενικά με τόσες ταινίες φέτος στις Κάνες που δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει άλλες, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Anne Thompson.



Previously on Movies for the Masses: Sleeping Beauty (2011): Sélection officielle trailer

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Μετά από προβλήματα της πλατφόρμας του Blogger που κράτησαν καμιά 30-40 ώρες, τα χτεσινά θέματα των Μαζών έχουν εξαφανιστεί προσωρινά.

  2. cheaptalk said

    Η γενικότερη εντύπωση από τις Κάνες δε είναι και τόσο θετική για τις φιλοδοξίες της SPC. Οι περισσότεροι αμερικάνοι κριτικοί απλά δεν ενθουσιάστηκαν, και ο Todd McCarthy αναπάντεχα έθαψε το φιλμ μάλλον με μανία στον Hollywood Reporter.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.