GI Joe: Retaliation (2012): Trailer ισοπέδωσης

GI Joe: Retaliation - Trailer #2
Δες/Κρύψε το trailer #1

Οι Cobra ισοπεδώνουν το Λονδίνο, στο νέο trailer του GI Joe: Retaliation (2012), που βρίσκει τα αγαπημένα σου αρθρωτά πλαστικά στρατιωτάκια να ανασύρουν απ’ τη σύνταξη τον πρωταρχικό Joe με την καράφλα του Bruce Willis, για να ισοφαρίσουν τη γυαλάδα απ’ τη μοσχαροκεφαλή του Dwayne Johnson και να γεμίσουν τα κενά της διαμελισμένης τους ομάδας, μπας και γλιτώσουν τον πλανήτη απ’ την μιλιταριστική οργάνωση με τις φιλοδοξίες κατάκτησης του κόσμου, η οποία πριν μια τριετία είχε διεισδύσει στο Λευκό Οίκο κι αντικαταστήσει τον Πρόεδρο τον ΗΠΑ, στο τέλος του μακελειού του GI Joe: The Rise of Cobra (2009), αν θυμάσαι. Με ντεμπούτο στα γιουτιουμπικά κανάλια του machinima, το trailer έρχεται να κορυφώσει το δεύτερο κύμα της προωθητικής καμπάνιας της ταινίας, που είχε γεμίσει τα δίκτυα με character posters την περασμένη εβδομάδα, μήπως και σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιοι απ’ τους χαρακτήρες της προηγούμενης ταινίας θα καταφέρουν να παραμείνουν ζωντανοί στη δεύτερη, χωρίς όμως να καθησυχάζει ιδιαίτερα τους νευρικούς φανατικούς, που έχουν αρχίσει εδώ και μήνες να πενθούν το θάνατο του Duke, στην έκρηξη που ανοίγει τo trailer.

Ο ατίθασος νεοσύλλεκτος της πρώτης ταινίας, κρατά αρχηγική θέση στη μυθολογία των παιχνιδιών που έγιναν comic και κινούμενα σχέδια πρωινής τηλεοπτικής ζώνης πριν τρεις δεκαετίες, κι ο πιθανός χαμός του είναι μεγαλύτερο θέμα για τους μεγαλωμένους με τη σειρά, απ’ ότι για τις μεγαλωμένες με τον Channing Tatum. Κι αν και όπως όλα δείχνουν η παραγωγή θα κρατήσει τελικά το δεύτερο απ' τα φινάλε που προβάρισε στα δοκιμαστικά κοινά, σύμφωνα με το οποίο ο Duke θα ξυπνήσει από κώμα, οι πρότερες δεσμεύσεις του Tatum, ως stripper για το Magic Mike (2012) του Steven Soderbergh, εύλογα έφεραν σημαντικότερη βαρύτητα για τον ίδιο και το target group του, απ’ ότι η αποχή του από ένα franchise λαχανιασμένο απ’ την εκκίνησή του ακόμα. Σκηνοθετημένη απ’ τον auteur του The Mummy (1999), η πρώτη ταινία είχε φτάσει να συναγωνίζεται τον Wolverine (2009) τόσο στην κούρσα προς τον πάτο των κριτικών, όσο και για τον τίτλο των λιγότερο αποδοτικών καλοκαιρινών ταινιών, καταφέρνοντας να μαζέψει $302 εκατομύρια απ’ τα διεθνή ταμεία, για να ρεφάρει τα $175 εκατομμύρια του budget του. Γραμμένο ετούτη τη φορά από το δίδυμο του Zombieland (2009), το σενάριο του Retaliation πιάνει το νήμα από 'κεί που το άφησαν οι Cobra της πρώτης ταινίας, εμπλουτίζοντας τις εκρήξεις απιθανοαπίστευτων όπλων, με πολιτικά παιχνίδια πολέμου και αποδιοργάνωση του πλανήτη εκ των έσω, ενώ η σκηνοθεσία του Jon M Chu, που έχει στο βιογραφικό του το ύστερο κομμάτι του franchise του Step Up (2006), φαίνεται να ακολουθεί πιο προσγειωμένα μονοπάτια εναέριας δράσης, πράγμα που μπορείς να χρεώσεις μάλλον και στο ψαλιδισμένο budget, μέσα στο οποίο έπρεπε να χωρέσει και η αμοιβή για την εμφάνιση του Bruce Willis, έστω και στο δεύτερο μισό τουλάχιστον, μιας ταινίας προγραμματισμένης για έξοδο στο τέλος του Ιούνη, ακριβώς ανάμεσα στο Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) και το The Amazing Spider-Man (2012), και ειρωνικά, ακριβώς απέναντι απ’ το Magic Mike.



Previously on Movies for the Masses: Cosmopolis (2012): Sélection officielle trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    [iframe style="margin-bottom:10px;" width="570" height="238" src="http://www.youtube.com/embed/vDLiT3neslE?autohide=1&showinfo=0&theme=light" frameborder="0" allowfullscreen/>
    Λίγες ώρες μετά το πρωτότυπο, κυκλοφόρησε στον Βρετανό Digital Spy και διεθνοποιημένο προωθητικό, που εστιάζει περισσότερο στις διαπλανητικές διαστάσεις του κινδύνου που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Joes, δίνει λίγο παραπάνω χρόνο στον Bruce Willis και εξηγεί πώς επέζησαν οι επιζώντες της πρώτης ταινίας ("they somehow survived"). Το trailer παίζει επίσημα και στο YouTube: youtu.be/vDLiT3neslE

  2. cheaptalk said

    Όλα πια τα στούντιο τα 'χουνε βρει με το YouTube (πλην Fox στις ενοικιάσεις), η Paramount --παρόλο που το τρέχει στα δικαστήρια-- υπέγραψε στις αρχές του μήνα σημαντική συμφωνία. Έτσι το τρέιλερ είναι ήδη διαθέσιμο εκεί και στα ελληνικά, για όποιον δυσκολεύεται να χωνέψει όλες τις φιλοσοφημένες ατάκες: G.I. Joe: Αντίποινα | Επίσημο Trailer. Και γενικότερα υιοθετείται αυτή η πρακτική.

  3. cheaptalk said

    Παρόλο που ξεκίνησαν να σμπρώχνονται από το 2011, οι δεύτεροι Joe θα βγουν τελικά στις αίθουσες στις 29 Μαρτίου του 2013. Η Paramount τους μετακίνησε για να τους μετατρέψει σε S3D, και να μαζέψει έτσι περισσότερα εισιτήρια από Ρώσους και Κινέζους που χτίζουν καινούριους τρισδιάστατους σινεμάδες κάθε λεπτό, σύμφωνα όλα με τη θεία Nikki.

    Δε ξέρω πότε ήταν η τελευταία φορά που καλοκαιρινή μπλοκμπαστεριά αναβλήθηκε μόλις ένα μήνα πριν βγει στις αίθουσες, αλλά πρέπει να ήταν.. πριν ανακαλυφτούν οι καλοκαιρινές μπλοκμπαστεριές. Και όλοι υποψιάζονται πως ευθύνεται το κακό άνοιγμα του Battleship στην Αμερική, σε συνδυασμό με τη καλή σχετικά πορεία του στις διεθνείς αγορές.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.