The Perks of Being a Wallflower (2012): Trailer απειροσύνης

The Perks of Being a Wallflower - Trailer

Στο pre-show των MTV Movie Awards ξεμύτησε, με τρέιλερ, τα ξημερώματα της Δευτέρας η ταινία αποφοίτησης από το Hogwarts της Emma Watson, το Perks of Being a Wallflower (2012) που μεταφέρει στην οθόνη την ομώνυμη, και σχετικά καλτ, νουβέλα του Stephen Chbosky. Η νουβέλα είχε εκδοθεί το 1999 από το MTV, αλλά η ταινία είναι παραγωγή της Mr. Mudd (του John Malkovich μεταξύ άλλων) και θα βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο από τη Summit. Η ιστορία, προφανώς ενηλικίωσης, αφηγείται, κατά σύμβαση σε πρώτο πρόσωπο (σε επιστολές προς υποψήφιο "φίλο" στο χαρτί), μιας παρέας λυκειόπαιδων, μαζορετών της παθητικο-επιθετικής διαταραχής σύμφωνα με τις προβεβλημένες σκηνές.

Η παραγωγή έκανε αρκετά δημοσιοποιημένα γυρίσματα πέρσι τέτοια εποχή, και από τα τέλη του 2011 έκανε δοκιμαστικές προβολές που έχουν γίνει πια ανεπίσημες πρεμιέρες, με όλο και θετικότερες αντιδράσεις στα τιτιβίσματα. Παρολαυτά, δε φαίνεται έτοιμη και για το mainstream, σε τίποτα πιο παρακατιανές παρουσιάσεις από γκομενοκανάλια, σε χορηγίες της αστροδύναμης της Ερμιόνης στηρίζεται προφανώς. Ανάλογη ημι-απόσταση από τα ζόμπι του Λυκόφωτος φαίνεται να έχει κρατήσει γενικότερα η μεταφορά του πρωτότυπου έργου, το ανεπίσημο tagline της νουβέλας (το "and in that moment, I swear we were infinite") έγινε επίσημα "we are infinite" στις αφίσες της Summit για να χωράει πολύ περισσότερον αυτισμό, το τρέιλερ κόπηκε με υπόκρουση.. Diablo Cody (για να απευθυνθεί στο κοινό της Juno (2007)) θυσιάζοντας κάπως το 90s alt στα ακουστικά της νουβέλας, αλλά υπεύθυνος για το έργο παραμένει ο ίδιος ο Chbosky δείχνοντας το δρόμο προς κάτι πιθανά πιο αυθεντικό τουλάχιστο, προς το Εγχειρίδιο Αναγνώρισης Αγίων (2006) ας πούμε. Η αυθεντικότητα ήτανε σημαντική για τον σκηνοθέτη, όπως τόνισε στο σχετικό live chat εκεί πάνω στη παρουσίαση του τρέιλερ, και μπορείς να πεις ότι την υπερασπίστηκε κατά κάποιο τρόπο και μπροστά στην MPAA: το φιλμ είχε πάρει R-rating, μιας και διαπραγματεύεται τα ίδια θέματα που κρατάνε το βιβλίο στα αμφισβητούμενα από τις διάφορες ορθοδοξίες, αλλά φαίνεται να έπεισε τελικά την επιτροπή λογοκρισίας πως είναι ιδιαίτερες οι αναφορές του στο σεξ (συμπεριλαμβανόμενης και της βιτσιόζας θείας που περίμενες), το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στην εφηβεία. Ο σκηνοθέτης ισχυρίζεται και ότι ξεκίνησε το σχεδιασμό της παραγωγής του με έμπνευση το μουτράκι της Έμμας, ή τη στενή επαγγελματική του σχέση με τον Chris Columbus πιο πιθανά, αυτό το απροσδιόριστα γκαβλιάρικο που του έφερε η πρωταγωνίστριά του φαίνεται προς το παρόν, και τελικά, να ξεχωρίζει την ταινία από καλαμπόκι για κοτόπουλα.



2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Παρεμπιπτόντως, δε ξέρω αν υπήρχε κανένας που δε πρόβλεψε από πέρσι τουλάχιστον τα "κινηματογραφικά" βραβεία του "μουσικού" καναλιού της Viacom. Πάντως εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι, έχω και όρια αντοχής στην παπάρα, γι' αυτό και δεν ανέβασα σχετικό θέμα φέτος. Το ίδιο έκανε και αρκετός κόσμος, η τηλεθέαση της εκπομπής έπεσε κοντά 30%, και τα μη λυκοφωτιασμένα δίχτυα δεν πολυ-ασχολήθηκαν.

  2. cheaptalk said

    Παρεμπιπτόντως επίσης, άπειρο γέλιο μπορεί να ρίξει κανένας στα tweeters και στα twilight-όπληκτα φόρα, με τις (λιγοστές ακόμα) φαν της νουβέλας, που τα 'χουν πάρει γιατί τώρα που το έργο γίνεται πιο γνωστό θα είναι κι άλλες wallflowers και infinite ατελείωτες :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.