En Soap (2006)

Σαπουνόπερα / Soap
En Soap, Poster

Σκηνοθεσία: Pernille Fischer Christensen
Σενάριο: Pernille Fischer Christensen, Kim Fupz Aakeson
Παίζουν: Trine Dyrholm, David Dencik


Δες/Κρύψε το trailer

Μια ιδιοκτήτρια ινστιτούτου καλλονής αφήνει τον γκόμενό της και μετακομίζει σε παλιοσυνοικία. Από κάτω της μένει ένας τραβεστί που περιμένει να εγχειριστεί και λειτουργεί ινστιτούτο σαδομαζοχιστικής στο διαμέρισμά του.En Soap, PhotographΟ τραβεστί θα ανακαλύψει ότι είναι λεσβία φυσικά, αφού από τον τίτλο ακόμα καταλαβαίνεις ότι η ταινία έχει βάλει σκοπό να καταγράψει τις συνηθισμένες εξωφρενικές καθημερινές καταστάσεις. Στην πραγματικότητα άμα αρχίσεις να το ψάχνεις, μιας και η σκηνοθέτρια είναι πρωτάρα και η παραγωγή από τη Δανία, περιμένεις κάτι από αλμοδοβαρικό μελοδραματικό κιτς σερβιρισμένο με Δογμα-τική γυμνή αυστηρότητα. Και αυτόν τον συνδυασμό που σκοτώνει βρίσκεις μπροστά σου, πασπαλισμένο με τριερικά ασπρόμαυρα recaps και ροζ ιντερλούδια με ανθισμένες κερασιές(?) που σπάνε τη μονοτονία των γυρισμάτων ολοκληρωτικά μέσα σε δυο διαμερίσματα. Η πρωτοτυπία στην (τριεροαλμοδοβαρική) σύλληψη παραδίδεται ακέραια με άλλα λόγια κλίνοντας προς την πιο βορειοευρωπαϊκή επιρροή λόγω ίσως και μηδαμινού προϋπολογισμού. Αλλά δε μπορείς να πεις ότι λειτουργεί πάντα ή μπορείς να πεις και ακριβώς αυτό. Το σενάριο του πολυγραφότατου και πολυτιμημένου με άπειρα εγχώρια (Robert) βραβεία Kim Fupz Aakeson είναι σαπουνοπερικά υπερβολικό με φυσιολογικούς (βλ. ποτέ εντελώς συμπαθητικούς ή αντιπαθητικούς) χαρακτήρες και διαλόγους. Και η σκηνοθεσία και ο φωτισμός πότε σφιχταγκαλιάζουν τους πρωταγωνιστές, πότε τους παραλούζουν προσπαθώντας να πετύχουν το τραβεστικό του πράγματος με προκαθορισμένα όρια, και πότε τους αφήνουν αυτόφωτους.

Η Σαπουνόπερα πήρε μια Αργυρή Άρκτο (αυτή του Βραβείου της Επιτροπής) πέρσι στο Βερολίνο, και το Βραβείο Σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας. Η Pernille Fischer Christensen φάνηκε να ξέρει πολύ καλά τι ήθελε να πετύχει, στο Λονδίνο που την πέτυχε η estelle.

Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για την πρώτη βδομάδα προβολής

ΓΚΑΖΙ - ΨΥΡΡΗ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ REFRESH CINEMAS
Ανδρονίκου 7-9, Ρουφ, 2103425890, 2103425316.
Πεμ. - Τετ.: 21.00/ 23.00

ΦΙΞ - Ν. ΣΜΥΡΝΗ - Π. ΦΑΛΗΡΟ
ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ PRINCE FIMCENTER
Λ. Συγγρού 106, Φιξ (ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ), 2109215305.
Πεμ. - Τετ.: 18.30/ 20.30/ 22.30


Previously on Movies for the Masses: Fischer Christensen interview

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    "Παίζοντας με την έννοια αρσενικού/θηλυκού και κάθε είδους αναπαραστατικό στερεότυπο και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα συμβατικά ερωτικά ανταμώματα, το En Soap επιλέγει τον καινοτόμο δρόμο" σύμφωνα με την estelle, και "όσο μονοσήμαντος, μονοδιάστατος και γραφικός ήταν ο αριστερός στο σινεμά, άλλο τόσο και η αυτοκρατορία του γκέι στη σημερινή οθόνη" σύμφωνα με τον Δανίκα. Ο πιο διαβασμένος συνήθως Κουτσογιαννόπουλος λέει ότι το "πλησίασμα [των πρωταγωνιστών] στην ταινία είναι τεχνητό και φορσέ, πάντα σε έναν τόνο παραπάνω από το αναμενόμενο και το κανονικό" οπότε μάλλον βαρέθηκε να διαβάσει τον τίτλο της.

    Αυτά επειδή έχουμε πήξει τελευταία σε επισκέπτες από αναζητήσεις τύπου inland empire δανίκας, ΔΑΝΙΚΑΣ "ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ", δανίκας private fears in private places, shortbus δημήτρης δανίκας, pirates of the caribbean δανικασ, τσίου δανίκας, και λοιπά, και ελπίζουμε να το μάθει και κάνας άλλος να γράφει δανίκας δανίκας δανίκας σε κάθε θέμα να μαζεύει τα χιτς. Και επειδή το ξεκίνησε ο verbal με το να μιλάει για το cinemag.gr πριν κάτι μέρες (και για τον Δανίκα Δανίκα Δανίκα πριν κάτι μήνες). Αλλά κυρίως επειδή γράψαμε για όλες τις ταινίες της βδομάδας και δεν υπάρχει σχετικό σχόλιο να μπει στη πρώτη σελίδα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.