The Great Debaters (2007): Μαύρο trailer


Σε διπλό στοίχημα έπεσε ποντάρισμα πριν λίγο στο Yahoo! Movies. Από τη μια ο Denzel Washington, έχοντας μόλις κάνει (κι αυτός) το μεγαλύτερο άνοιγμα της καριέρας του με τον σαρωτικό American Gangster (2007), φιλοδοξεί να γίνει ο this year's George Clooney, με σκηνοθετική και πρωταγωνιστική υποψηφιότητα για διαφορετικές ταινίες. Και από την άλλη η Weinstein Co. με υπο- προωθημένα και περιφερειακά τα άλλα φετινά χαρτιά της (Grace Is Gone, Control, Sicko) δεν έχει άλλη επιλογή από την.. μαύρη, στην οσκαρική κούρσα.

Με τις ταινίες για πολέμους, πολιτικές και δικαιώματα, που το καλοκαίρι φαίνονταν να καλπάζουν, να έχουν πνιγεί στις φθινοπωρινές μπόρες ακόμα και χωρίς να ανοίξουν καν (βλ. Lions for Lambs), οι Weinsteins είδαν συνωστισμό μπλοκμπαστεριών και τελευταίων μεγάλων οσκαροφιλόδοξων την εποχή των γιορτών και.. χώθηκαν και αυτοί, μεταφέροντας τους Μεγάλους Διαλογικούς από τις αρχές του 2008 στην 25η Δεκεμβρίου του 2007. Χωρίς απολύτως καμία προηγούμενη στήριξη λοιπόν, όλο το βάρος της προώθησης πέφτει στην Oprah που φιγουράρει σα μπαρουτοκαπνισμένη μεγαλοπαραγωγός δίπλα στους Academy Award® Winners στα credits και ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Seinfeld στις ρομποτικές ολοήμερες και ολονύχτιες καναλότσαρκες. Σέρνοντας από κοντά μάλλον και τον Washington που αρχικά ήθελε να περιοριστεί στα σκηνοθετικά καθήκοντα αλλά, όπως περίπου και με τον Antwone Fisher (2002) του, δεν βρήκε ανοιχτές τσέπες να υποδεχτούν την ιδέα ο μόνος Denzel στην αφίσα να είναι ο στρουμπουλός μικρός Whitaker.

Ξαναμασώντας τη κλασική με τους Harlem Globetrotters να κερδίζουν τους Boston Celtics που η ιστορική μνήμη επιβάλλει να παίζει κάθε χρόνο σε αδιευκρίνιστη ημερομηνία (βλ. για παράδειγμα το Glory Road (2006)) η ιστορία βασίζεται σε αυτή του Melvin B. Tolson που προπολεμικά οδήγησε μια ομάδα μαύρων debaters να κατατροπώσει όλες τις άλλες (μαύρες) στο δρόμο για τελική επικράτηση απέναντι στο (λευκό) Harvard. Και αν πιστέψεις τις αναφορές από τα screenings είναι πολύ πιο light και ανατατική, και με περισσότερα ψιλοάτεχνα ζουμαρίσματα σε κεφάλες, απ' ότι στο trailer. Και παρά τις κάποιες καλές στιγμές, αν σου φαίνεται υλικό που αξίζει βραβεύσεις μάλλον είσαι ξεμωραμένος γέρος της Ακαδημίας με ενοχικά συμπλέγματα ή μαύρος υποψήφιος της Ακαδημίας με παρενδυτικά συμπλέγματα.


Previously on Movies for the Masses: [REC] (2007): Trailer ισπανικών ζόμπι

One Response so far.

  1. rotweiler said

    καλά και το Antwone Fisher ήταν based on a true story, πρωταγωνιστοσκηνοθετούσε ο Denzel και καταπιανόταν με καταπιέσεις και θυμόμαστε όλοι πόσο καλά τα πήγε. και το "great... κάτι" παραπέμπει στις χιλιοπαιγμένες underdog ταινίες που βγάζει η disney κάθε τρεις και λίγο, εκεί που πάντα κερδίζουν αυτοί που εμφανίζονται πρώτοι στα title credits (βλ. The greatest game ever played, για να παραμείνουμε και στο κοινό θέμα τίτλου minus την κοινωνική καταπίεση και plus το καράcheesy-φουσκωμένο φινάλε).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.