500 Days of Summer (2009): Post teaser

Δες/Κρύψε το trailer

Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn't. Ή αλλιώς, το ίδιο σαββατοκύριακο που το Slumdog Millionaire (2008) ξεπερνούσε τα $40 εκατομμύρια εισπράξεων παίζοντας ακόμα σε περιορισμένη διανομή(!), η Fox Searchlight άνοιγε στο Sundance το indie hit του 2009 και έχει και το trailer, ανεβασμένο στην επίσημη σελίδα του, για να το αποδείξει. Αυτή τη φορά, όπως θέλει η καινούρια τάση μετά το καταστροφικό για την ανεξάρτητη παραγωγή και ακόμα καταστροφικότερο για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία 2008, κάτι σε light Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) με κάτι παραπάνω από περαστική σχέση με Juno (2007) --o παραγωγός Mason Novick ξαναεμπιστεύτηκε τον Eric Steelberg στη φωτογραφία--, το φιλμ είχε φροντίσει να εξασφαλίσει και τη διανομή και το φανατικό κοινό πριν βγει στη φεστιβαλική γύρα. Φανατικό κοινό που όσο αυξάνεται σμπρώχνει και τη διανομή από ανοιξιάτικες αρχές, σε Μάη και στη συνέχεια στον Ιούλη, ακριβώς στην εβδομάδα που είχε ευεργετήσει και κάτι Μικρές Ηλιαχτίδες (2006).

Με καμιά κατοστή βιντεοκλίπ στο ενεργητικό του, ο Marc Webb φέρνει φανερά μια μετα-ρομαντική αισθητική στη πρώτη του μεγάλη σκηνοθετική δουλειά, βάζοντας τον πρωταγωνιστή του κυριολεκτικά να παραληρεί από τις πολλές ταινίες που 'χει δει, όντας ερωτευμένος με τα μεγάλα μάτια και τις στρογγυλές μπούκες της Zooey Deschanel όσο όλοι μας. Το ίδιο φανερά, η προώθηση ενισχύει τα ξεχωριστά σημεία της ταινίας, μιξάροντας από πάνω κατακαραπαλιομοδίτικο εκφωνητή με φιλόδοξο γκρουπάκι, δίνοντας αυτόν τον φευγαλέο, αμφιδέξιο, not-a-love-story-but-a-story-about-love τόνο που μπορεί να φέρει το ιερό δισκοπότηρο της βιομηχανίας, τους πιτσιρικάδες 15-25, στις αίθουσες, τραβώντας και τις γκόμενές τους, αντί να τραβιούνται σε τυπικά βλαμμένες γυναικιές (με την υποχρέωση να τις καμαρώνουν για πεντάστερες).


Previously on Movies for the Masses: Fighting (2009): Fifty percent pain trailer

7 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Επίσημα η παραγωγή έχει πρότυπα την Annie Hall (1977) και το High Fidelity (2000). O Εκατομμυριούχος, έχοντας πάντα κόντρα το R rating (που τον εμποδίζει να γίνει οικογενειακό φαινόμενο), αυτό το σ/κ διπλασίασε τις εισπράξεις του σε κατάτι λιγότερες(!) αίθουσες, ενώ τη βδομάδα που έρχεται (μετά την ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων) κανένας δε ξέρει που θα φτάσει.

  2. cheaptalk said

    Η φωνή του εκφωνητή είναι του Leslie Nielsen, BTW.

  3. Anonymous said

    Στην Ελλάδα πότε έρχεται?

  4. cheaptalk said

    Ε κλασικά στις Νύχτες Πρεμιέρας θα παίξει (νωρίτερα εξαιρετικότατα χλωμό). Από κει και πέρα, αν το κλείσει κάνας διανομέας, ας μας αφήσει και σχόλιο να το μάθουμε :p

  5. cheaptalk said

    Μάλλον για καλό, η Fox Searchlight μετακίνησε την (αμερικάνικη) ημερομηνία εξόδου μια βδομάδα νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου. Απέναντι στους Harry Potter and the Half-Blood Prince.

  6. cheaptalk said

    Σε διαφορετικό στιλ, ιστοριο-κεντρικό και λιγότερο φευγάτο, ενσωματώνοντας τη περίφημη σκηνή με το anal girl που είχε βγει αυτόνομη νωρίτερα, το ίδιο και περισσότερο αξιαγάπητο τελικά, το trailer του (500) Days of Summer (2009), επίσημα με το 500 σε παρένθεση, κυκλοφόρησε τη προηγούμενη βδομάδα, ακολουθούμενο από αυτό του Mépris (1963) που αποτελεί δηλωμένα και τη βασική έμπνευση. Παράλληλα τρέχει και νέα προσπάθεια της Fox Searchlight να βρει την ιδανική αφίσα, με πιο εμπνευσμένες εναλλακτικές επιλογές αυτή τη φορά.

    (To trailer το πέρασα και στο θέμα, φυσικά)

  7. Antoniosss said

    Όντως ρε παιδιά, στην Ελλάδα πότε έρχεται;;

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.