GI Joe: The Rise of Cobra (2009): Αμερικάνικο trailer

Δες/Κρύψε το Super Bowl spot

Τελευταίο από τις κολώνες του καλοκαιριού που απέκτησε τρέιλερ (τη Παρασκευή στο MySpace Trailer Park) αλλά σχεδιασμένο από την αρχή σα το πρώτο σε campiness, το GI Joe: The Rise of Cobra (2009) είναι ήδη.. δεύτερο (σε campiness) με διαφορά μετά το Wolverine (2009), και έτσι ξαφνικά συγκεντρώνει όλες τις ελπίδες κάθε σοβαρού σαβουροφάγου για να ξαναπροσθέσει τις λέξεις που έσβησε η παραγωγή της Fox από το λεξικό των big dumb fun movies: τις "big" και "fun".

Με προϋπολογισμό που πολλοί υπολογίζουν στα $150-170 εκατομμύρια, κοντά στις έτερες τερατώδεις φετινές της Paramount (Star Trek (2009), Transformers: Revenge of the Fallen (2009)), η παραγωγή είχε ξεκαθαρίσει εντιμότατα τις προθέσεις της (που υπονοούνται φυσικά και από την αυγουστιάτικη έξοδο) τουλάχιστο από το 2007 όταν και προσέλαβε τον Stephen Sommers, σκηνοθέτη της Μούμιας (1999) όπως θυμούνται όλοι και του Van Helsing (2004) όπως δε θέλει να θυμάται κανένας εκτός από μένα. Ή αλλιώς, μπορεί το "Real American Hero" της κουκλοσειράς να εγκαταλείφτηκε για πιο διεθνείς προσανατολισμούς και ο τίτλος να μη χρειάζεται να γίνει "Action Man: Είναι σούπερ δυνατός" στην Ευρώπη, όμως το GI Joe είναι ένα real american movie, στο πνεύμα του.. Team America: World Police (2004), φτάνοντας λίγο πριν να σου δείξει τα διαμελισμένα πτώματα από το γκρέμισμα του πύργου του Eiffel (και τον Marlon Wayans / Ripcord να κάνει oops) ή του κτιρίου στο βάθος που πετυχαίνει η ρουκέτα που αποφεύγουν οι τουρμποκίνητοι Joes. Στο ίδιο πνεύμα, η σκηνοθεσία ξεπατικώνει την έμπνευσή της από μπλοκμπαστεριές του παρελθόντος, με ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτές του Michael Bay, όχι αλαφρά αλλά τόσο ώστε να το καταλάβει και ο τελευταίος δωδεκάχρονος στο Arkansas.

(to be continued)



Previously on Movies for the Masses: Julie & Julia (2009): Βουτυρωμένο trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Κατά τις δέκα του μήνα, ο πάντα αξιόπιστος ανώνυμος του internet κυκλοφόρησε μια βρόμα που περιληπτικά έλεγε ότι το GI Joe (2009) είναι η χειρότερη ταινία στην ιστορία της Paramount και ο Stephen Sommers απολύθηκε. Άμεσα η ιστορία αντιγράφτηκε παντού, ωστόσο ήταν τόσο τέρας (ειδικά αν έχεις σχέση με τη βιομηχανία ή έστω ξέρεις κατά που πέφτει το IMDb) που ήταν και αδύνατο να φουσκωθεί άλλο, με αποτέλεσμα να ξεφουσκώνει όσο διαδίδονταν, μέχρι να διαψευστεί.

    Το μόνο που έμεινε δέκα μέρες μετά ήταν πως ο Sommers έχει και final cut από πάνω, και πως ο Don Murphy, στα boards του οποίου έγινε η "αποκάλυψη", καταφέρνει μαγικά να τον σκυλοβρίζουν οι σκηνοθέτες των μεταφορών που διαπραγματεύτηκε για τις περιουσίες της Hasbro (Transformers, GI Joe). Παρολαυτά, μάλλον απρογραμμάτιστα και ανεπίσημα, άρχισε να κυκλοφορεί στο YouTube ένα δεύτερο τρέιλερ για τη ταινία. Σε συσκευασία τίζερ, ξεφορτώνεται την υποχρεωτική για τη μεγαλύτερη διάρκεια προσποίηση πλοκής, προσθέτει καναδυο αστεία που πραγματικά έλειπαν από τα προηγούμενα βίντεο, και ξεκαθαρίζει ότι ο σκηνοθέτης της Μούμιας(1999) προσλήφθηκε για να κάνει μια ταινία που θα έκανε ο σκηνοθέτης της Μούμιας. Μερικές μέρες αργότερα, τη προηγούμενη βδομάδα, το τρέιλερ εμφανίστηκε και στο Yahoo! Movies αλλά ακόμα να παίξει στην επίσημη σελίδα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.