Κυνόδοντας (2009): ΜΚ2 trailer πρεμιέρας


Update 22/10/2009: Το MK2 trailer είχε αφαιρεθεί κατόπιν αιτήματος της εταιρείας παραγωγής, που το είχε κρίνει ως πολύ αποκαλυπτικό. Στη θέση του, έχει μπει ένα clip με ένα απ' τα ιδιότυπα παιχνίδια που διοργανώνονται στο σπίτι της οικογένειας με τον ψηλό φράχτη.
Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχουμε ήδη χιλιοπεί εδώ και να μην έχει ξαναειπωθεί και παραέξω, γι’ αυτήν την ταινία που έχει πια γίνει σταθμός για τον ελληνικό κινηματογράφο, κι εντελώς επάξια σου λέω εγώ κι ένα σωρό άλλοι, στη γλώσσα μας και σε διάφορες άλλες, ξέροντας όμως νομίζω όλοι, ότι αυτό είναι κάτι που θα αμφισβητηθεί έτσι κι αλλιώς, όταν η ταινία συναντήσει το κοινό στις αίθουσες, όπως οφείλει άλλωστε να γίνεται με κάθε ταινία τέτοιας αξίας, δυναμικής, επιτυχίας, αλλά κι ασυμβίβαστης κι αποφασιστικής γραφής.

Αφού μοίρασε ρέστα σε φεστιβαλιστές και γραφιάδες στις Κάνες και στο Toronto κι έκλεισε συμφωνίες διανομής σε χώρες που θυμούνται τους Έλληνες μονάχα για τον Parthenon και το souvlaki, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τον φοίνικα του Un Certain Regard στην αφίσα, μπήκε και στο πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας, για να κάνει την επίσημη ελληνική πρεμιέρα της απόψε, στην αίθουσα του Δαναού 1. Αίθουσα που βρέθηκε με ξεπουλημένη όλη της τη χωρητικότητα, μερικές ώρες μονάχα μετά την ανακοίνωση του τίτλου στο πρόγραμμα προβολών, χάρη στην εκρηκτική ζήτηση για (τις περιορισμένες) θέσεις, η οποία δημιούργησε και τα διάφορα προβλήματα που θα θυμάσαι στη συνεννόηση του φεστιβάλ με το κοινό του, και τα οποία δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να συνδέσεις με τη μεταφορά της παράλληλης προβολής του Δαναού 2, σε άλλη μέρα και ώρα στο ωρολόγιο.

Για την προβολή της ταινίας στο Toronto πριν καμιά βδομάδα, η τεράστια γαλλική MK2, που χειρίζεται τις παγκόσμιες πωλήσεις της ταινίας, κυκλοφόρησε ένα καινούριο trailer, που έχει γίνει διαβόητο πια σε ορισμένους κύκλους, για την κόκκινη στάμπα του spoilerific που της κόλλησε ο cinemad. Οπότε, αν δεν κρατιέσαι μέχρι την κανονική κυκλοφορία του Κυνόδοντα στις αίθουσες, στις 22 Οκτωβρίου (απέναντι απ’ την Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη) και δε σε φτάνει να ξαναδείς τη συνέντευξη των συντελεστών στις Κάνες, τη βράβευση του Λάνθιμου, ή το instant reaction του μετά, στα σκαλιά του Debussy, ε τότε πάτα το play στο trailer, αλλά κατανάλωσε υπεύθυνα και θεωρήσου προειδοποιημένος.


Previously on Movies for the Masses: Harry Brown (2009): Ωμό trailer

Επίσημη πρεμιέρα απόψε στις 22:30 στο ΔΑΝΑΟ, παρουσία των συντελεστών

7 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    (πέρασα στο θέμα και την ελληνική αφίσα που μου 'στειλε ο verbal πριν τρέξει να προλάβει καμιά από τις υπόλοιπες σημερινές Πρεμιέρες)

  2. cheaptalk said

    Σύμφωνα με ανεπίσημο poll του indieWIRE, στη πεντάδα των καλύτερων ταινιών φέτος στο Τορόντο ήταν κι ένα φιλμ που το λένε Dogtooth, κάποιου Giorgos Lanthimos.

  3. verbal said

    Τους περί spoiler φόβους του cinemad, μοιράζεται και η παραγωγή της ταινίας, που είναι στη διαδικασία του να καταφέρει το φεστιβάλ του Toronto και την ίδια την MK2, να μαζέψουν το trailer απ' όπου έχει κυκλοφορήσει στο internet. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν, αλλά εμείς που μιλάμε και την ίδια γλώσσα τουλάχιστον, μιας και μας το ζήτησαν θα το αφαιρέσουμε σύντομα, για να το αντικαταστήσουμε με καινούριο ελληνικό που μας έταξαν.

  4. cheaptalk said

    Το trailer της MK2 βέβαια έχει ήδη κυκλοφορήσει αρκετά (για παράδειγμα το έβγαλε και το slashfilm που στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι περισσότερο μπορεί να ελπίζει μια παραγωγή στο δίκτυο). Και όπως ξανάπαμε αρκετές φορές, τα spoilers στα trailers είναι πολύ συνηθισμένα πια, και in fact, spoiler θεωρείται το να πεις ότι το spoiler είναι spoiler, πράγμα με το οποίο.. δε βρίσκεις και εύκολα λόγους να διαφωνήσεις. Οπότε πιο λογικό θα έβλεπα να βγάλουμε τις προειδοποιήσεις στο κείμενο (και να φιμώσουμε τον cinemad βεβαίως βεβαίως :p) από το να καθόμαστε να ζητάμε από όσους ξέρουμε και δε ξέρουμε να αντικαταστήσουν ή να κατεβάσουν το MK2 trailer.

  5. td said

    Το νέο trailer είπε πολλά. Το ενδιαφέρον στα ύψη μετά από αυτό, το ίδιο και οι προσδοκίες.

    Όλα τα λεφτά ο Ανδρεαδάκης πορτιέρης και η (σκηνοθετημένη?!) τζούρα Cheaplog μέσα στον πανικό.

  6. cinemad said

    Αμήν.

    :-Ρ

  7. verbal said

    Το trailer της MK2 που αφαιρέθηκε κατόπιν αιτήματος της παραγωγής, που το έκρινε πολύ αποκαλυπτικό, έχει αντικατασταθεί από ένα clip με ένα απ' τα πολλά παράξενα παιχνίδια που παίζονται στο σπίτι της οικογένειας με τον ψηλό φράχτη.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.