Νύχτες Πρεμιέρας 2009: Οι προσκλήσεις

Athens International Film Festival 2009, Invitations
Οι Μάζες σου 'χουν κάνει κράτηση για δυοτρείς Πρεμιέρες κάθε Νύχτα. Καθάρισε το σμόκιν, τέντωσε το παπιγιόν, λάσπωσε τις ελβιέλες, χριστοπαναγίασε όποιον δε σου δίνει εισιτήρια για τον Κυνόδοντα, άναψε τον προβολέα και κλείσε θέση.


Δες/Κρύψε τις προβολές με προσκλήσεις

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
Προσκλήσεις MFTM.gr


    SOLD OUT
    Μικρή ζήτηση

17/9 Taking Woodstock, Ang Lee – ΗΠΑ (Πρεμιέρες)
ΑΤΤΙΚΟΝ 20.15
Η αληθινή ιστορία του Ελιοτ Τίμπερ, ιδιοκτήτη πανδοχείου, που βρέθηκε να διοργανώνει στο Γούντστοκ το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Μουσικής που έγινε ποτέ, σε ένα φιλμ που συνδυάζει το προσωπικό στοιχείο με το ιστορικό και το ανάγει σε πανανθρώπινο.

17/9 Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά, Πάνος Χ. Κούτρας - Ελλάδα (Ειδικές Προβολές)
ΔΑΝΑΟΣ 1 22.00
Παρουσία των συντελεστών
Eίναι τεράστιος, ασταμάτητος και φτύνει τοξικά λάδια, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Μπαρμπαρέλα, μιούζικαλ και η drag φιλοσοφία της Ντιβάιν, όλα στον ίδιο Μουσακά. Η σουρεαλιστική καλτ κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του Πάνου Χ. Κούτρα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να γιορτάσει τα 10 της χρόνια.

18/9 Rien De Personnel, Ματίας Γκοκάλπ – Γαλλία (Διεθνές Διαγωνιστικό)
ΔΑΝΑΟΣ 1 20.15
Παρουσία του σκηνοθέτη
Με αφορμή το νέο, μυστικό υπερπροϊόν της, η φαρμακευτική εταιρεία Μίλερ διοργανώνει ένα τεράστιο πάρτι στο οποίο είναι καλεσμένοι όλοι όσοι εργάζονται εκεί, από διευθυντές μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι καλεσμένοι θα πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι ρόλων το οποίο αποδεικνύεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της διοίκησης. Φήμες για πώληση της εταιρείας αρχίζουν να εξαπλώνονται και από ένα σημείο και μετά ο καθένας προσπαθεί να σώσει το τομάρι του. Στη σκιά της οικονομικής κρίσης, οι μεγάλες εταιρείες απλώς παίζουν με τους υπαλλήλους τους. Μέχρι που αυτοί θα τις εκδικηθούν.

18/9 Dead Snow, Τόμι Βιρκόλα - Νορβηγία (Μετά τα Μεσάνυχτα)
ΑΠΟΛΛΩΝ 00.30
Παρέα πλουσιόπαιδων σε καλύβα στο χιόνι σκοντάφτουν πάνω σε μια θαμμένη στρατιά από ζόμπι Ναζί και τους ξυπνά από ύπνο δεκαετιών. Η σπλάτερ έκπληξη από τη Νορβηγία που έχει ήδη αποκτήσει cult status.

19/9 Anvil! The Story of Anvil, Σάσα Τζερβάζι - ΗΠΑ (Μουσική & Φιλμ - Εκτός Συναγωνισμού)
ΑΠΟΛΛΩΝ 20.15
Θα μπορούσε να είναι το νέο "Spinal Tap!" με τη διαφορά ότι το συγκρότημα των Anvil υπάρχει στ' αλήθεια! Το βραβευμένο, συγκινητικό και αστείο ντοκιμαντέρ ακολουθεί τους "ημίθεους του Καναδικού μέταλ" και αναρωτιέται γιατί ποτέ δεν βρήκαν τη δόξα που τους άξιζε(;). Εμφανίζονται οι Λαρς Ούλριχ, Slash, Λέμι, και άλλοι μέταλ θρύλοι.

19/9 Rembrandt’s J’accuse, Πίτερ Γκρίναγουεϊ - Ολλανδία (Σινεμά στα Όρια)
ΔΑΝΑΟΣ 1 22.15
Παρουσία του σκηνοθέτη
Ο Πίτερ Γκρίναγουεϊ συναντά τον "Κώδικα ΝταΒίντσι". Συνδυάζοντας ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία, ο σπουδαίος σκηνοθέτης επιστρέφει διερευνώντας μια θεωρία συνωμοσίας κατά την οποία 51 στοιχεία που κρύβονται στη "Νυχτερινή Περίπολο" του Ρέμπραντ οδηγούν στην αποκάλυψη ενός φόνου.

20/9 Fish Tank, Αντρέα Αρνολντ - Μ. Βρετανία (Πρεμιέρες)
ΔΑΝΑΟΣ 1 19.30
Η ζωή της δεκαπεντάχρονης Μία θα έρθει πάνω κάτω όταν ο καινούριος -κολασμένα σέξι- γκόμενος της μητέρας της θα μετακομίσει σπίτι τους. Στο γνώριμο στυλ του κοινωνικού ρεαλισμού αλά Αρνολντ, με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Μάικλ Φασμπέντερ ("Hunger") αλλά και τη μικρή Κέιτι Τζάρβις, το "Fish Tank" προσδοκά να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια σας. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στις Κάννες.

20/9 Moon, Ντάνκαν Τζόουνς– Μ. Βρετανία (Διαγωνιστικό)
ΔΑΝΑΟΣ 1 22.30
Παρουσία του σκηνοθέτη (Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στη 2η προβολή στις 27/9)
Τρία χρόνια στο φεγγάρι, ο Σαμ Μπελ συνεισφέρει στη λύση του ενεργειακού προβλήματος της Γης. Καθώς η μοναχική του αποστολή φτάνει στο τέλος της, θα συναντήσει κάτι που δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Ο γιος του Ντέιβιντ Μπόουι σκηνοθετεί μια από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας, και ο Σαμ Ρόκγουελ δίνει μια ερμηνεία για βραβεία.

20/9 The Informant!, Στίβεν Σόντερμπεργκ - ΗΠΑ (Πρεμιέρες)
ΑΤΤΙΚΟΝ 22.45
Το σκοτεινό κωμικό θρίλερ όπου ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός υποδιευθυντή μεγάλης εταιρείας που γίνεται σπιούνος και βοηθά την αμερικάνικη κυβέρνηση να πατάξει την εμπορική διαφθορά. Έξυπνα χιουμοριστικό, ιδιόρρυθμο και αγωνιώδες, με έναν αγνώριστο Ματ Ντέιμον να πρωταγωνιστεί.

21/9 Mary and Max, Άνταμ Έλιοτ - Αυστραλία (Διαγωνιστικό)
ΑΤΤΙΚΟΝ 18.30
Ποτέ ξανά οι πλαστελίνες δεν είχαν τόση αίσθηση του χιούμορ, ψυχή και κότσια. Η φιλία μέσω αλληλογραφίας ενός 8χρονου κοριτσιού στη Μελβούρνη κι ενός 44χρονου νεοϋορκέζου με σύνδρομο Ασπέργκερ, δίνει την πιο ανέλπιστα γοητευτική stop motion animation ταινία που είδατε ποτέ. Το ντεμπούτο του βραβευμένου με Όσκαρ μικρομηκά Ανταμ Έλιοτ.

21/9 Στρέλλα, Πάνος Χ. Κούτρας – Ελλάδα (Πρεμιέρες)
ΑΤΤΙΚΟΝ 20.30
Παρουσία των συντελεστών
Ο Γιώργος βγαίνοντας από τη φυλακή μετά από 15 χρόνια γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή τρανσέξουαλ πόρνη και θα την ερωτευτεί. Οι λογαριασμοί με το παρελθόν όμως είναι ακόμα ανοιχτοί. Μία άλλη “φυλακή” τον περιμένει. Ο Πάνος Χ. Κούτρας
εξερευνά τα όρια (αντοχής) της αγάπης σε μια απλά συγκλονιστική ταινία.

21/9 Exte, Σίον Σόνο - Ιαπωνία (Αφιέρωμα Σίον Σόνο)
ΔΑΝΑΟΣ 1 22.45
Η μοναδική ευκαιρία της ζωής σας να δείτε τη Γκόγκο Γιουμπάρι του "Kill Bill" απέναντι σε φονικά μαλλιά, καθώς extensions από την κόλαση απειλούν να πνίξουν μια μπουτίκ μόδας και μαζί όποιον έφυγε από εκεί ενισχυμένος. Αν ο Τακάσι Μίικε φόραγε την περούκα του, θα ονομαζόταν Σίον Σόνο.

22/9 Victoria Day, Ντέιβιντ Μπεζμόγκζις – ΗΠΑ (Πανόραμα)
ΔΑΝΑΟΣ 2 22.15
Το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Μπεν. Τα σχολεία κλείνουν, οι τελικοί του χόκεϊ πλησιάζουν κι εκείνος - ευαίσθητο παιδί Ρώσων μεταναστών - ξεκινάει για τη συναυλία του Ντύλαν με τους φίλους του. Μια δυσάρεστη συνάντηση καθ’οδόν θα τον βάλει σε περιπέτειες που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή του σε μια ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1988.

22/9 High Life, Γκάρι Γιέιτς - Καναδάς (Διαγωνιστικό)
ΑΤΤΙΚΟΝ 23.00
Παρουσία του σκηνοθέτη
Ωδή στην ανθρώπινη ηλιθιότητα σε μια από τις απολαυστικότερες κωμωδίες της χρονιάς! Αρτι αποφυλακισθείς ναρκομανής οργανώνει ληστεία τράπεζας μετά συγγενών και φίλων. Σε αυτό το "Reservoir Dogs" για losers όμως, για να ληστέψεις μια τράπεζα πρέπει πρώτα να φτάσεις ως εκεί...

23/9 Ξένες σε Ξένη Χώρα: 50 Ελληνικές Ταινίες Μυστηρίου και Φαντασίας, Δημήτρης Παναγιωτάτος - Ελλάδα (Ντοκιμαντέρ)
ΑΠΟΛΛΩΝ 22.30
Παρουσία του σκηνοθέτη
Κι όμως υπάρχει ελληνικός κινηματογράφος που ασχολείται με το φανταστικό και το μυστηριώδες! Αυτό το φτιαγμένο με αγάπη ντοκιμαντέρ μας παρουσιάζει 50 ταινίες εγχώριας παραγωγής που επιστρέφουν τώρα για να ζητήσουν τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία, από το "Έγκλημα στο Κολωνάκι" του 1959 μέχρι το πρόσφατο "Κακό".

24/9 The White Ribbon, Μίκαελ Χάνεκε - Αυστρία / Γερμανία / Γαλλία / Ιταλία (Πρεμιέρες)
ΑΤΤΙΚΟΝ 20.00
Παρουσία της πρωταγωνίστριας
Ανεξήγητα ατυχήματα πυροδοτούν μαζική υποκρισία σ΄ ένα γερμανικό χωριό λίγο πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αυστηρή προτεσταντική ηθική σπέρνει φόβο και ενοχές και τα παιδιά αντιδρούν με τον χειρότερο τρόπο. Είναι εξάλλου αυτή η γενιά που, μερικά χρόνια αργότερα, θα γεννήσει το ναζισμό. Ένα ανατριχιαστικό αριστούργημα που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών. Η πιο σημαντική ταινία της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

24/9 Smash Cut, Λι Ντεμάρμπρ - Καναδάς (Μετά τα Μεσάνυχτα)
ΔΑΝΑΟΣ 1 00.30
Σκηνοθέτης ταινιών τρόμου που βλέπει την καριέρα του να χάνεται, βρίσκει έμπνευση διαπράττοντας αληθινά και αηδιαστικά εγκλήματα. Ο Ντέιβιντ Χες ("Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι") και η Σάσα Γκρέι ("Anal Acrobats 4", "The Girlfriend Experience") πρωταγωνιστούν σε αυτό τον ξεδιάντροπο και απολαυστικό φόρο τιμής στο exploitation σινεμά των '70s.

25/9 Lymelife, Ντέρικ Μαρτίνι – ΗΠΑ (Διαγωνιστικό)
ΑΤΤΙΚΟΝ 18.00
Παρουσία του σεναριογράφου
Οι Αλεκ Μπόλντουιν, Σύνθια Νίξον και Τίμοθι Χάτον μπλέκονται σε ερωτικό τρίγωνο καθώς γινόμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης του αμερικάνικου ονείρου μέσα από την παιδική ματιά των Ρόρι και Κίεραν Κάλκιν. Παραγωγή από τον Μάρτιν Σκορσέζε, βραβείο FIPRESCI στο Τορόντο.

25/9 In the Loop, Αρμάντο Ιανούτσι – M. Βρετανία (Διαγωνιστικό)
ΔΑΝΑΟΣ 1 20.00
Η πρώτη αληθινά σπουδαία ταινία για τον πόλεμο στο Ιράκ είναι μια βρετανική κωμωδία. Εκεί που η "Δυτική Πτέρυγα" συναντά το "SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα", η δράση μεταφέρεται στους διαδρόμους του πολιτικού παρασκηνίου σε μια βιτριολική και ξεκαρδιστική σάτιρα που κρύβει πίσω από τις λέξεις της όση αλήθεια δε θα μπορείτε να αντέξετε.

26/9 Hipsters, Βάλερι Τοντορόφσκι – Ρωσία (Πανόραμα)
ΑΠΟΛΛΩΝ 21.30
Σαν ένα "Hair" γυρισμένο στη Ρωσία του '50 από τον Άλαν Πάρκερ, τον Ζαν-Πιερ Ζενέ και τον Μίλος Φόρμαν, αυτό το πολύχρωμο μιούζικαλ εποχής θα σας συστήσει το κίνημα των hipsters, δηλαδή της νεολαίας που αντιδρούσε στο καθεστώς (και στους γονείς της) φορώντας, ακούγοντας, αναπνέοντας και ζώντας αμερικανικά. Βραβευμένο με το "Ρώσικο Οσκαρ" Καλύτερης Ταινίας.

26/9 The Girfriend Experience, Στίβεν Σόντερμπεργκ – ΗΠΑ (Πρεμιέρες)
ΔΑΝΑΟΣ 1 22.00
To αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου στο αμερικάνικο arthouse σινεμά. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ γυρίζει την καλύτερή του ταινία, για μια γυναίκα που πουλά στους άντρες σεξ, αγάπη και κατανόηση, δηλαδή όλη την εμπειρία μιας girlfriend, σε ένα πακέτο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η (ελληνικής καταγωγής) πορνοστάρ Σάσα Γκρέι.

27/9 Βad Day to Go Fishing, Αλβάρο Μπρέκνερ - Iσπανία / Ουρουγουάη (Πανόραμα)
ΑΠΟΛΛΩΝ 19.30
Το φιλμ νουάρ συναντά την μαύρη κωμωδία σε τελείως απρόσμενο τόπο και χρόνο. Στην Ουρουγουάη της δεκαετίας του '60 ένας ξοφλημένος παλαιστής κι ένας απατεώνας πρίγκιπας μιας ανύπαρκτης χώρας οργανώνουν σικέ αγώνες. Ρετρό ανάγνωση του "Παλαιστή" περασμένη από το φίλτρο παραδοξότητας των αδελφών Κοέν. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

27/9 The 9th Configuration, Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι – ΗΠΑ (Αφιέρωμα Cult)
ΔΑΝΑΟΣ 2 20.30
Ψυχίατρος πεζοναυτών προσπαθεί να θεραπεύσει ψυχικά διαταραγμένους στρατιώτες του πολέμου του Βιετνάμ ενώ βασανίζεται από τους δικούς του δαίμονες. Εφιαλτικό, ιδιόρρυθμο και αινιγματικό φιλμ, βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα σεναρίου. Με τον Στέισι Κιτς.


(Αν το κλικ δε σου δουλεύει στείλε απλά e-mail:  moviesforthemasses@gmail.com)

6 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Οι διαθέσιμες προσκλήσεις είναι πέντε (5) για κάθε προβολή και είναι προσωπικές (i.e. ισχύουν για ένα άτομο). Άμα υπάρχει κι άλλο πρόσωπο βέβαια, συμπλήρωσε και το όνομά του για να πάρεις διαπροσωπική, διαφορετικά, ασ' το κενό να πάρει και κάνας άλλος.

    Πληροφορίες: Στη σελίδα του φεστιβάλ.
    Διαδικασία: Κάνεις κλικ στο πόστερ, σου βγάζει ένα e-mail, συμπληρώνεις ονόματα και προβολή και το στέλνεις. Ή χειροκίνητα, πιάνεις το πληκτρολόγιο, το βάζεις στο φάκελο, και μας το στέλνεις στη γνωστή διεύθυνση να το κοπανάμε μόνοι μας στο κεφάλι μας που δεν έχουμε προσκλήσεις για τον Κυνόδοντα να μη κουράζεσαι.
    Παράκληση: Κάνε την έκπληξη φέτος, και περιορίσου στο να ζητάς προσκλήσεις για τις ταινίες που αναφέρεται ότι έχουμε. Αν θες να μας στείλεις απλώς τη λίστα με τις ταινίες που θες να δεις, καν' το με διαφορετικό subject.

    Credits: Στις Νύχτες που δε το κούρασαν το θέμα αφίσα αυτή τη φορά και έτσι έφτιαξα κι εγώ τη σχετική πρόσκληση σχετικά γρήγορα.

  2. verbal said

    Οι προσκλήσεις είναι τέσσερις (4) για κάθε προβολή, όπως και πέρυσι, αλλά οι προβολές είναι περισσότερες οπότε yippee for you.

    Οι τυχεροί θα (προσπαθήσουμε να) ενημερώνονται μια-δυο μέρες πριν την προβολή για να μην έχουν και το άγχος.

    Επιπλέον εκτός απ' το να περιορίσεις τα αιτήματά σου στις ταινίες που αναφέρονται στη λίστα, προσπάθησε επίσης να μη ζητάς και προσκλήσεις για ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί.

  3. cheaptalk said

    Και ειδικά μη ζητάς για ταινίες που έχουν προβληθεί πέρσι. Ούτε για ταινίες που παίζουν στο Τορόντο. Και τα μπλουζάκια του Control μας τελείωσαν.

  4. td said

    R.I.P. Patrick :(

  5. verbal said

    Αν ήσουν ένας απ' τους 60κάτι που ήλπιζαν για μια απ' τις 4 προσκλήσεις του Taking Woodstock και δεν έχεις λάβει ειδοποίηση ότι κέρδισες, δοκίμασε την τύχη σου σε κάποιο απ' τα Anvil! The Story of Anvil (19/9), Victoria Day (22/9), Ξένες σε Ξένη Χώρα (23/9) και Smash Cut (24/9), που είναι πιο λάσκα (αν δεν έχεις στείλει ήδη).

  6. cheaptalk said

    Οι προσκλήσεις είχαν ουσιαστικά εξαντληθεί από πάρα πολύ νωρίς, και φέτος το θέμα το θάψαμε γρήγορα, χωρίς να το διαφημίσουμε και ποτέ. Σήμερα έβαλα και τυπικά στάμπα SOLD OUT, μιας και εξακολουθούμε να παίρνουμε συμμετοχές.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.