Precious (2009): Toronto gala trailer


Από το Roy Thomson Hall ξεκινάει απόψε ο δεύτερος φεστιβαλικός κύκλος του Precious (2009), μιας ταινίας που θα είχε σαρώσει τα Όσκαρ του 2010 ήδη πριν απονεμηθούν αυτά του 2009, αν τα ψήφιζαν οι Αμερικάνοι κριτικοί και.. ο Tyler Perry. Που είναι και ο χαρακτηριστικότερος τρόπος να συνοψίσεις το ελαφρά τραγελαφικό αεράκι μιας παραγωγής που έφυγε καταβραβευμένη από το Sundance μιλώντας για "αιμομιξία, παιδοφιλία, ομοφυλοφιλία, παχυσαρκία, AIDS, παιδική εγκυμοσύνη, κακοποίηση, αναλφαβητισμό, μια τυπική ιστορία ενηλικίωσης στο Harlem", και φυσιολογικά πριν παιχτεί στο Βερολίνο, σύμφωνα με τις ανεκδοτολογικές αφηγήσεις, ο σκηνοθέτης της, Lee Daniels, έδωσε στο κοινό άδεια να γελάει στη διάρκεια της προβολής. Αλλά και προτού εξασφαλίσει τη θερμή υποστήριξη σε βαθμό οικειοποίησης του ανθρώπου που μάλλον τον τιμάει να πεις ότι κάνει ελληνικές βιντεοκασέτες των 80s για τους μαύρους των 00s (i.e. του Perry), το Push όπως λέγονταν ακόμα, είχε στο καστ του ονόματα της 7ης τέχνης επιπέδου Mo'Nique και Mariah Carey. Ενώ την εικόνα τσίρκουλου αποτελειώνει το συμπληρωματικό σπονσονάρισμα από την Oprah (που έχει πει και τα καλυτερότερα για παπάρες που κάνουν τους Great Debaters (2007) να μοιάζουν αριστουργηματικοί), και η διανομή από τη Lionsgate (που εκδίδει και τον Perry) μετά από μεγάλη φασαρία (για προφανές ρίξιμο) με τους Weinsteins.

Παρολαυτά, το φιλμ, που πέρασε και από τις Κάνες (στο Un Certain Regard, όπου όλοι ασχολήθηκαν με τον Κυνόδοντα (2009) και άλλους ωραίους νέους), έχει προγραμματίσει στάσεις και σε Νέα Υόρκη και Σικάγο πριν βγει στις αμερικάνικες αίθουσες, και παντού αντιμετωπίζεται σαν απόλυτα ειλικρινές και γεμάτο ζωή. Και στην οσκαρική υποψηφιότητα της Mo'Nique, στο απόλυτα ελάχιστο που μπορεί να τσιμπήσει, θα πρέπει να προσθέτεις σιγά σιγά και τη κατηγορία τραγουδιού που όλη η κοινότητά του τρέχει να του γράψει, με αποτέλεσμα να παραπετάει εύκολα τη Mariah για τη Mary J. Blige (που κατά σύμπτωση ακούγεται και στο τρέιλερ), χωρίς να δεσμεύεται αν προκύψει και τίποτα καλύτερο.


Previously on Movies for the Masses: A Serious Man (2009): Toronto SP trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Το φιλμ, μετά και τη μετάβαση της Oprah και όλης της συνοδείας της στη καναδική πόλη, κέρδισε και το βραβείο κοινού στο Τορόντο κάνοντας ένα απίθανο 1-2 (με το Sundance), και μοιάζει πια ικανό να ξεπεράσει όλους τους μυκτηρισμούς στο δρόμο για μεγάλα χρυσά αγαλματάκια.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.