Knight and Day (2010): Crazy Cruise trailer

Knight and Day - Trailer #3
Δες/κρύψε το trailer #2

Στα μισά αυτού που προδιαγράφεται ως όχι ιδιαίτερα αποδοτικό καλοκαίρι για κανενός τις προσδοκίες (όπως δείχνει άλλωστε κι η κατά 11% πτώση στα εισιτήρια σε σχέση με τον περσινό Μάη), θα έρθει να προσγειωθεί το Knight and Day, το στοίχημα του Tom Cruise να κερδίσει πίσω το κοινό που έχει ξινίσει απ’ την εποχή που άρχισε να χοροπηδάει σε καναπέδες, και η πρώτη ευκαιρία του James Mangold (των Cop Land (1997), Girl, Interrupted (1999), Walk the Line (2005) και 3:10 to Yuma (2007)) να δείξει ότι μπορεί να αποδώσει στην ελαφριά περιπέτεια με βαρβάτο cast και ταμειακές αξιώσεις. Η ταινία, που είχε ξεκινήσει να πλασάρεται ως εντελώς ελαφρύτερο πυροβολικό, με προδιαγραφόμενο δίδυμο πρωταγωνιστών τον Chris Tucker και την Eva Mendes, βρέθηκε στο στόχαστρο του Cruise αμέσως μετά την αποτυχία του Valkyrie (2008) να συγκρατήσει την United Artists του απ’ τον πνιγμό και σε μια εποχή που, σύμφωνα με τα δίκτυα της θείας Nikki, το κάποτε γκανιάν των ταμειών, φλέρταραν στούντιο με παραγωγές όπως το The Tourist (2010) του Οσκαρούχου σκηνοθέτη των Ζωών των Άλλων (2006) (που κατέληξε στον Johnny Depp) και η μεταφορά του The Matarese Circle του Robert Ludlum, από τον David Cronenberg, και με τον Denzel Washington στη θέση του συμπρωταγωνιστή.

Οπότε για να διάλεξε ο Cruise ένα κράμα του Mission: Impossible (2006) που τον εδραίωσε ως action star, του Collateral (2004) που έδειξε την προδιάθεσή του για τσαλάκωμα χαρακτήρα, του Tropic Thunder (2008) που του κέρδισε πόντους για την όρεξή του να γελοιοποιήσει την εικόνα του, ε και λίγο από Mr & Mrs Smith (2005) και True Lies (1994) στο στόρι, που έχει τον τρόπο του να τραβάει το κοινό απ’ ό,τι έχει φανεί, κάτι θα ξέρει ο άνθρωπος που πέρασε το τελευταίο μισό της προηγούμενης δεκαετίας τρώγοντας το δράμα με το κουτάλι στην οθόνη, πουλώντας τρέλα με του τσουβάλι έξω απ’ την αίθουσα και βλέποντας το star power του να ξεθωριάζει μαζί με τη δυναμική του στα ταμεία. Στην πρώτη του χαβαλεδιάρικη ταινία λοιπόν, από την εποχή του Mission: Impossible III (2006) τουλάχιστον (αν κι ίσως πρέπει να πας πίσω μέχρι και το Cocktail (1988) για να τον θυμηθείς σε τόσο χαζοβιόλικο ρόλο), ο Cruise παίζει τρελαμένο πράκτορα της CIA, που προσπαθεί να ξεφύγει απ’ τους συναδέλφους του και παρασύρει στο φευγιό του την Cameron Diaz, με τις συνέπειες που βλέπεις και στο παραπάνω trailer. Trailer που κυκλοφόρησε στην αρχή της βδομάδας, τρίτο κατά σειρά, μετά από άλλα δύο που είχαν βγει στην αρχή της χρονιάς, και στα μισά της άνοιξης αντίστοιχα, και στα οποία δεν προσθέτει ιδιαίτερα τίποτα, παρά μάλλον αφαιρεί, τόσο απ’ το ρομάντζο της υπόθεσης που τόνιζε το πρώτο προωθητικό, όσο κι απ’ την ανάλυση της πλοκής που πρόσφερε το δεύτερο, για να κρατήσει όμως στην υπερχορταστική δυομισάλεπτη διάρκειά του, μπόλικα κι απ’ τα δύο, και ν’ απλώσει και το εύρος των... εξωτικών σκηνικών που φιλοξενούν την κατά τα φαινόμενα απολαυστική του δράση. Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να μετρηθεί με ζόρικους αντιπάλους, βγαίνοντας την πρώτη Παρασκευή του Ιούλη κόντρα στο The Last Airbender (2010) κι ύστερα το Twilight: Eclipse (2010) (και με το Inception (2010) να ακολουθεί μια βδομάδα πριν βγει στις αίθουσες και το Salt (2010)), αλλά η Fox προφανώς νιώθοντας πιο σίγουρη για τις ελκυστικές δυνατότητες των εκρήξεων και των κυνηγητών του, παρά για τα κωμικά ταλέντα του Cruise και της Diaz, το τράβηξε για να το βγάλει στις 25 Ιούνη, απέναντι απ’ το Grown Ups (2010), την επιστροφή του Adam Sandler μπροστά απ’ την κάμερα του Dennis Dugan.


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το trailer #2 είναι κανονικά το πρώτο trailer, αφού το #1 ήταν teaser. Επιπλέον ούτε αυτό (το #2) είναι κανονικό trailer, είναι ουσιαστικά το 3λεπτο promo αλλά ψιλοσουλουπωμένο, και σε αρκετές χώρες κυκλοφόρησε και ολόκληρο (3λεπτο).

    Γενικότερα, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις αν η προώθηση δεν έχει φράγκο να βγάλει τίποτα της προκοπής ή έχει τεράστια εμπιστοσύνη στο υλικό της ή αν απλά δοκιμάζει το χύμα διχτυακό στιλ που είναι σχετικά διαδεδομένο τελευταία, ακόμα και για μεσαιομεγάλες παραγωγές (και το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά ο Stallone, σα συνέχεια της συμμετοχής του στα talkbacks του AICN). Το σίγουρο είναι ότι ο Tom (που προσωπικά τον πάω γενικά) δε φοβάται πια να στραπατσάρει την εικόνα του, μετά και την πιο τρελή και από το ρόλο επιτυχία του Les Grossman στο Tropic Thunder. Κυκλοφόρησε κι ένα βιντεάκι (480p|720p) όπου τον "δέρνει" η Diaz στα γυρίσματα, ενώ με τη περσόνα του Grossman ο Cruise προμοτάρει τα φετινά MTV (ή Twilight TV ακριβέστερα) Movie Awards.

  2. verbal said

    Το μεγαλύτερο προβάδισμα που μπορεί, προσπαθεί η Fox να εξασφαλίσει για το Knight and Day, που όπως ανακοινώθηκε, θα ανοίξει άλλες δυο μέρες νωρίτερα, για να εκμεταλλευτεί "την ευκαιρία να πάρει μπρος το word-of-mouth", λέει. Έτσι η ταινία θα'χει και λίγο περισσότερο χώρο ν' ανασάνει, πρωτού βγουνε παγανιά τα βαριά πυροβολικά του Ιούλη κι η Fox μερικά εισιτήρια παραπάνω για να φουσκώσει τα νούμερα του ανοίγματος, αν χρειαστεί.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.