You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010): Trailer πρεμιέρας

You Will Meet a Tall Dark Stranger - Trailer

Με τα εισιτήριά της ξεπουλημένα πριν καν πάρει καλά-καλά μπρος το φεστιβάλ, κλείνει απόψε η νέα ταινία του Woody Allen τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. Η ταινία έρχεται έχοντας γυρίσει το μισό πλανήτη μετά από το φεστιβάλ των Κανών, όπου κι έκανε τα αποκαλυπτήριά της εκτός συναγωνισμού, χωρίς ν’ αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις, να συνοδεύσουν την επιθυμία του Allen να την κρατήσει σε επίπεδο ειδικής προβολής, για ν’ αφήσει τα κυνηγητά βραβείων, σε άλλους, νεότερους σκηνοθέτες. Σαν τον Mike Leigh, τον Abbas Kiarostami, τον Ken Loach και τον Jean Luc Godard, ας πούμε.

Τεσσαρακοστός πρώτος τίτλος του στο σχεδόν σερί μιας ταινίας ανά χρόνο, το You Will Meet a Tall Dark Stranger συνεχίζει την αποχή του Woody Allen από τη Νέα Υόρκη (αποχή που έσπασε μόνο για το Whatever Works (2009)) και την ξαφνική του αγάπη για ευρωπαϊκά σκηνικά (για οικονομικούς λόγους, όπως είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι), όπως συνεχίζει και την μεταστροφή του από την κωμωδία με δραματικά στοιχεία, σε δραμεντί με κωμικά δολώματα. Με την Naomi Watts στο ρόλο της γυναικείας ενσάρκωσης των νευρώσεών του, ο Allen, διαλέγει τη Freida Pinto (του Slumdog Millionaire (2009)) για femme fatale των υγρών πόθων του ανδρικού του κοινού και στέλνει τον Josh Brolin να σαλιαρίζει ξοπίσω της, ξεδιπλώνοντας μια σειρά βινιέτες για την καθυστερημένη συνειδητοποίηση της απογοήτευσης και τις ανατρεπτικές συνέπειες της ξαφνικής απόφασης για αλλαγή ρότας, κομματάκι αργά στη ζωή. Χαρακτηριστικότερο του τελευταίου, ο ρόλος που έχει φορτώσει ο Allen στον Antony Hopkins, ο οποίος, αν και με περιορισμένη παρουσία (και περιορισμένη όρεξη να σου την καρφώσει στη μνήμη), παίζει το παράδειγμα προς αποφυγήν, και καταλύτη της ιστορίας που ωθεί την Gemma Jones στην κρυστάλλινη σφαίρα της μελλοντολόγου που βλέπει την ψηλή μελαχρινή ύπαρξη του τίτλου να έρχεται. Ανασκαλεύοντας τη γνωστή του θεματολογία για το εύθραυστον της ανθρώπινης κατάστασης, την ματαιότητα των αγωνιών της, και το κυνήγι της ανακούφισης των σαρκικών εξάψεων, ως μόνη ανταμοιβή σ’ αυτήν την οδυνηρή ύπαρξη, ο Allen, που πλησιάζει τα 75 χρόνια ζωής και τα 45 χρόνια σκηνοθεσίας, έχει ένα λόγο παραπάνω να δικαιούται μερικά ελαφρυντικά, όταν σε βάζει κάτω να σου πει μια ιστορία για τη ζωή, και κάτι τέτοιο θα κάνει κι απόψε, αν είσαι απ’ τους τυχερούς που κατάφεραν να βρουν το χαρτάκι για να είναι εκεί.



Previously on Movies for the Masses: The King's Speech (2010): Trailer ορθοφωνίας

Απόψε στις 20:00 στο ΑΤΤΙΚΟΝ Cinemax Class

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Τώρα βέβαια ακόμα και στις Μάζες να ψάξεις, θα θαμπωθείς από τα αστεράκια που του βάζει κάθε χρόνο ο verbal. Αλλά δεν είναι τυχαίο το ότι ο Allen σκίζει εισπρακτικά στην Ελλάδα, οι ταινίες του βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε επίπεδο ελληνικής ασπρόμαυρης κωμωδίας, μέχρι EastEnders των 80s άμα είσαι τυχερός. Ο άνθρωπος έχει κάτι δεκαετίες να δει καμιά ταινία άλλου ή έστω καμιά Oprah να βρει κάναν καινούριο χαρακτήρα.

    Απορώ πως δε του 'χει δώσει ακόμα κανένας μερικά εκατομμυριάκια να κάνει sequel του I Love Karditsa ή έστω του Wog Boy / King of Myconos, είναι φανερό ότι πετάει και τη σκούφια του για τέτοιες παραγωγές. Και το ότι πάει στα φεστιβάλ δε σημαίνει ότι κάνει τιποτάλλο εκεί εκτός από το να ψαρεύει γκομενάκια για τα επόμενα γυρίσματα, BTW, μη μου πει κανένας ότι.. τρίβεται, σε κάναν πισινούλη μπορεί να τρίβεται.

  2. Anonymous said

    Κατω τα χερια απο τον Γουντυ Αλεν ρεεεε...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.