Paranormal Activity 2 (2010): More cameras trailer

Paranormal Activity 2 - Fan trailer

Η πρώτη ταινία καταγράφηκε ως ένα απ’ τα πιο πετυχημένα παραδείγματα φυτευτού viral marketing των internets (τα posts των Μαζών, είχαν κι αυτά το μερίδιό τους από σχετικά δείγματα στα comments) αφού εμφανίστηκε απ’ το πουθενά, και σύμφωνα με το θρύλο, εντυπωσίασε τα μεγαθήρια, κατέληξε στην αγκαλιά της DreamWorks με μεσολάβηση του ίδιου του θείου Spielberg, και μετά από διαπραγματεύσεις για remake με κανονικά λεφτά, μπόρεσε με λίγο μοντάρισμα στην αρχική του μορφή και μερικά test screenings που άφησαν εποχή, να καταφέρει μιλιούνια Αμερικάνους να ζητάνε να το δουν, και την Paramount να τους κάνει το χατήρι για να μαζέψει κοντά 200 εκατομμύρια δολάρια απ’ τα παγκόσμια ταμεία και έναν τίτλο στη βιβλιοθήκη της, που καταγράφηκε ως μια απ’ τις πιο αποδοτικές επενδύσεις όλων των εποχών. Κι αν και οι υπόλοιποι Μάζες πιθανότατα θα προπηλακίσουν τον γράφοντα γι' αυτό, το ψυχολογικομεταφυσικό θρίλερ με το μηδενικό budget, είχε και τα κότσια και την αποτελεσματικότητα από μόνο του, να κάνει καλά πράγματα γενικά, και το ύφος για τις βάσεις να στηθεί απάνω του όλη αυτή η ιστορία που μαγείρεψαν τα εμπορικά.

Όπως γίνεται συνήθως, πάντως, σε τέτοιες περιπτώσεις αναπάντεχων υπερεπιτυχιών, το sequel μπήκε με το καλησπέρα στα σκαριά και οι πρώτες ανακοινώσεις του ξεκίνησαν απ’ τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, με το teaser να σ’ αφήνει να καταλάβεις ότι στη θέση της αόρατης πρωτότυπης απειλής, τώρα θα έχεις το δαιμονισμένο πνεύμα του πρώτου θύματος να παρακολουθείς. Κι αν κι ο πρώτος σκηνοθέτης του τίτλου, ο Oren Elli, δεν εμπλέκεται σ’ αυτή την αναβίωση, το σκηνικό της δράσης φαίνεται πιστό αντίγραφο του σπιτιού του, στο οποίο είχε αφιερώσει κάνα χρόνο ανακατασκευών, ξαναβάφοντάς το, αλλάζοντας τη διαρρύθμιση και προσθέτοντας τη σκάλα που δεν είχε. Τις τελευταίες μέρες, με την ημερομηνία εξόδου να πλησιάζει, και με το Paranormal Activity να μοστράρει στα κορυφαία trending topics του twitter ως promoted, τα δίκτυα υποδέχονται προγευστικά κλιπάκια για να σου συστήσουν την νέα οικογένεια που θα φιλοξενήσει το διαολεμένο σπίτι. Προσθέτοντας μερικές οπτικές γωνίες ακόμα, στη μορφή καμερων ασφαλείας, για να μπορεί να 'χει περισσότερο υλικό να σου δείξει ως φυσικό, απ’ τα διάφορα δωμάτια του δίπατου της κολάσεως, ο Todd Williams περνάει απ’ τα οικογενειακά δράματα τύπου The Door in the Floor (2004), που τον είχαν ξεχωρίσει ως φέρελπι της αμερικάνικης ανεξάρτητης σκηνής, σε οικογενειακό δράμα που θα του επιτρέψει να εκτονώσει τη ζοχάδα του απέναντι στην αποτυχία της αμερικάνικης πυρηνικής οικογένειας, χωρίς να χρειάζεται ούτε την κοινωνιολογική δικαιολόγηση, ούτε και κάνα σοβαρό σενάριο, ή τουλάχιστον χωρίς τίποτα κινηματογραφικότερο απ’ αυτό που θα του’'χει γράψει ο βραβευμένα τηλεοπτικός Michael R Perry. Η ταινία είναι προγραμματισμένη ν’ ανοίξει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 22 του Οκτώβρη, για να 'χει προβάδισμα στη μάχη του Halloween με το Saw 3D που ανοίγει μια βδομάδα μετά, όμως η Paramount, επαναλαμβάνοντας τα περσινά της παιχνιδάκια, έχει ήδη βάλει μπρος συλλογή υπογραφών, υποσχόμενη δωρεάν previews μια βδομάδα νωρίτερα, στις 20 πόλεις που θα το ζητήσουν περισσότερο. Ελληνικές δεν έχει στη λίστα, οπότε μην τρέξεις να ψηφίσεις, αν και φαντάζομαι την φλογερή ανυπομονησία σου, θα φροντίσεις να μάς την τονίσεις.



Previously on Movies for the Masses: True Grit (2010): 800-pound teaser

5 Responses so far.

  1. cinemad said

    Τι αμαρτίες πληρώνουμε;

  2. Xristoforos Drosos said

    " Κι αν κι ο πρώτος σκηνοθέτης του τίτλου, ο Oren Elli, δεν εμπλέκεται σ’ αυτή την αναβίωση, το σκηνικό της δράσης φαίνεται πιστό αντίγραφο του σπιτιού του,"
    πιστό αντίγραφο του σπιτιού΄στη πρωτη ταινια?

  3. verbal said

    Πιστό αντίγραφο του σπιτιού του Oren Elli, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει για σκηνικό της πρώτης τανίας, αφού του αφιέρωσε κάνα χρόνο για ανακατασκευές.

  4. cheaptalk said

    Σε ένα από τα πιο ήσυχα σαββατοκύριακα της χρονιάς στην Αμερική, το Paranormal Activity 2 (2010) έκοψε 40 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια χωρίς να εντυπωσιάσει κανέναν, μιας και τα μισά τα μάζεψε τη Παρασκευή, σημειώνοντας το Σάββατο μια από τις χειρότερες πτώσεις στην ιστορία αντί για κάποιου είδους ελαφρό ή σοβαρότερο bump. Με άλλα λόγια, η πλειοψηφία των θεατών έφευγε από την αίθουσα γιουχαίζοντας, η παραγωγή αναμένεται να καταποντιστεί στα ταμεία το επόμενο σ/κ, η κοροϊδία που ξεκίνησε με τη πρώτη ταινία μέχρι κάπου εδώ έφτασε. Παρακάτω, το Hereafter (2010) του Clint Eastwood πέρασε σε ευρεία διανομή μαζεύοντας $12Μ, παρότι το tracking έδειχνε για καιρό πολύ χειρότερα. Η ταινία μάζεψε επιθέσεις και από πολλούς κριτικούς, σε αυτές απάντησε ο Peter Morgan που με.. ηρωισμό τα φόρτωσε όλα στον γέρο Clint, apparently το (ένα ακόμα) παπαροσενάριο του Morgan ήταν draft και ο Eastwood επέμενε ότι δε χρειάζονταν βελτιώσεις (ή ήξερε ότι τζάμπα θα έτρωγε χρόνο, βέβαια). Στα ανεξάρτητα, τέσσερις (4) παραγωγές άνοιξαν χωρίς αξιώσεις, οι συνήθεις ύποπτοι Inside Job (2010) και Waiting for 'Superman' (2010) συνέχισαν τη θριαμβευτική μικρή πορεία τους, και το Conviction (2010) έδωσε και πάλι σημάδια ότι μπορεί να περάσει σε ευρεία διανομή.

  5. cheaptalk said

    Το σαββατοκύριακο του τρόμου στην Αμερική έληξε παραδοσιακά, με το SAW 3D (2010) να μαζεύει τα περισσότερα εκατομμύρια δολάρια, κάπου 24 αν προσθέσεις και τις προβολές της Πέμπτης. Η έβδομη ταινία σε 7 χρόνια για το franchise αύξησε το σχετικό ρεκόρ Guinness και έβγαλε σε λίγες μέρες σχεδόν όσα η 6η συνολικά (λίγο πριν τα $28Μ σε 5 βδομάδες είχε σταματήσει εκείνη), αλλά δε μπορείς να πεις ότι εντυπωσίασε εισπρακτικά, χαρακτηριστικότερα η Lionsgate πήρε μια σελίδα από το βιβλίο τακτικών της Sony και φούσκωνε 5-6 εκατομμυριάκια τις εκτιμήσεις για το σ/κ μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Η βιομηχανία περίμενε καμιά 30αριά μύρια λόγω τρισδιάστατων τιμών στα εισιτήρια σύμφωνα με τη θεία Nikki και όχι μόνο, και θεωρητικά το 3D ήταν το τελευταίο της σειράς, αλλά.. τελευταίο ήταν και το V και το VI, και ακόμα είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Το από πέρσι παραδοσιακό 1-2 για τη βδομάδα του Halloween έκανε το Paranormal Activity 2 (2010) που κατάφερε να πέσει μόνο.. (-)60% λόγω των ημερών.

    Στα ανεξάρτητα, το Conviction (2010) πέρασε σε ημιευρεία διανομή και μπήκε στη μποξοφική δεκάδα με $1.8Μ, ενώ το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήκας (2009) κλείνει τη Millenium τριλογία με επιτυχία και στη Αμερική, έχοντας ξεκινήσει με $915,044 σε 153 αίθουσες. Αξιοσημείωτα, η Kristen Stewart αποδείχτηκε φαρμάκι στα ταμεία για τρίτη φορά φέτος αφού ούτε το Welcome to the Rileys (2010) άνοιξε ικανοποιητικά ($45 χιλιάδες σε 10), η Magnet έβγαλε το Monsters (2010) σε 3 οθόνες και μάζεψε $21 χιλιάρικα, και η Lionsgate συνέχισε να θάβει το Buried (2010) προσποιούμενη ότι του ψάχνει κοινό (το φιλμ ξέπεσε πια στο να κόβει $430 ανά αίθουσα, σε 107 τέτοιες).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.