True Grit (2010): 800-pound trailer

True Grit - Theatrical Trailer

Μια βδομάδα νωρίτερα, το True Grit (2010) των αδερφών Coen έβαλε υποψηφιότητα για όλα τα Oscar® που υπάρχουν, απλά με πεντέξι πλάνα σε ένα διαδιχτυακό teaser. Από τη Παρασκευή στις αμερικάνικες αίθουσες, και από τα ξημερώματα στα internets, απειλεί πια όχι να τα σαρώσει αλλά να τα πετσοκόψει, με trailer επίδειξης ανώτερης ακατάσχετης δύναμης, στο ρυθμό του God's Gonna Cut You Down. Ενδιάμεσα, η παραγωγή έδειξε και τα αληθινά παπάκια της, βγάζοντας αφίσα στο στιλ των ανακοινώσεων της εποχής του φιλμ (i.e. των αρχών του 20ου αιώνα), με έντονη τυπογραφία και χωρίς τίποτα stinking pictures φυσικά. Ακολουθώντας τις πιο μοντέρνες τάσεις, το trailer συνοψίζει ολόκληρη τη πλοκή της ταινίας βέβαια, ξεκινώντας από τη πρώτη ουσιαστικά σκηνή του Jeff Bridges, σε ρόλο ομοσπονδιακού σερίφη που δε μπορεί να θυμηθεί πόσους πυροβόλησε στα 4 χρόνια της θητείας του, και περιορίζει το μέτρημα σε δεκάδες πτωμάτων για ευκολία. Και από την εκφορά στη διευκρινιστική ατάκα ("shot or killed?"), περιορίζει και τους υποψήφιους για το αγαλματάκι ερμηνείας στον εξής ένα, αφού μπορεί ο Colin Firth να υποδύεται έναν κάποιον Βρετανό βασιλιά, και τραυλό κι από πάνω, αλλά ο Bridges κάνει τον Αμερικάνο δούκα να φαίνεται ότι έπαιζε τον οσκαρικής τραχύτητας ρόλο του με τα πασουμάκια τη τσαντούλα και το καυτό σορτσάκι του, και να ακούγεται σα να μίλαγε σε συνεδρία εκμάθησης κομψής τεϊοποσίας από πάνω.



Previously on Movies for the Masses: Yogi Bear (2010): Trailer της αρκούδας

4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το θέμα μπορεί να συμπληρωθεί με μερικές προτάσεις ακόμα, σε λίγο. Προς το παρόν ακόμα ψάχνω αν η Paramount σκοπεύει να μας κοπανάει με trailer κάθε βδομάδα μέχρι το Δεκέμβρη, αφού σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να αφήσω και τίποτα για την άλλη Τρίτη :p

  2. Anonymous said

    Ωιμέ! Τι μας έκανε το imdb? Όλοι οι τίτλοι σε greeklish πλέον... Συγγνώμη για το off-topic, αλλά κάπου έπρεπε να γράψω τον πόνο μου.

    - Π

  3. cheaptalk said

    Αν έχεις λογαριασμό απλά διάλεξε να σου δείχνει τον πρωτότυπο ή τον αγγλικό τίτλο στα site preferences. Αν δεν έχεις, υπάρχει το akas.imdb.com εδώ και χρόνια, η σχετική "επιδημία" είχε χτυπήσει άλλες χώρες πολύ νωρίτερα.

  4. verbal said

    Μόνο το True Grit κατάφερε να κλυδωνίσει την πρωτοκαθεδρία του Black Swan στην κορυφή των ταμείων, κλέβοντάς του την πρωτιά με 30,7 χιλ εισιτήρια από 50 αίθουσες πανελλαδικά, και μαζί αρκετούς θεατές για να ρίξει την ταινία του Aronofsky στην τρίτη θέση των εισπράξεων του τετραημέρου. Οι αδερφοί Coen, μάζεψαν σχεδόν δεκαπλάσιους θεατές απ' το The Warrior's Way, που με μόλις 4 χιλ εισιτήρια από 15 ολάκερες οθόνες, έκανε μεν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση νέας ταινίας για το τετραήμερο που πέρασε, αλλά μετά βίας κατάφερε να κατακτήσει τον πάτο της δεκάδας. Με μικρή πτώση σε σχέση με το άνοιγμά του, το Gnomeo & Juliet έπιασε τη δεύτερη θέση μαζεύοντας το πενιχρό νούμερο των 17 χιλ εισιτηρίων απ' τις 77 αίθουσές του, ενώ από κάτω του, το Black Swan έκοψε 15,4 χιλ νέα εισιτήρια σε 33 οθόνες, φτάνοντας το σύνολό του στις 163,5 χιλ, κι έτσι σε τρεις εβδομάδες προβολής, βγαίνει μπροστά απ' το The King's Speech που συμπληρώνοντας δίμηνο προβολών, έχει μαζέψει 157,5 χιλ εισιτήρια.

    Στις επιδόσεις του δεκαημέρου, το L' Age de Raison συγκέντρωσε ορμή ανεβάζοντας την επίδοσή του κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (στην οποία είχε ήδη μπει με 70% άνοδο), χωρίς βέβαια να μπορείς να πεις ιδιαίτερη επιτυχία τα 167 του εισιτήρια από 4 αίθουσες. Το Burlesque διπλασίασε το άνοιγμά του μαζεύοντας 10,7 χιλ εισιτήρια από 33 οθόνες, το ίδιο έκανε και το Sanctum που πρόσθεσε 24 χιλ εισιτήρια για να φτάσει το σύνολό του στις 44 χιλ, ενώ το The King's Speech έδειξε για άλλη μια φορά τις ανεξάντλητες αντοχές του στα ταμεία, ανεβάζοντας κατά 19% τα εισιτήρια τετραημέρου (12,8 χιλ) και κατά 3% τα νούμερα δεκαημέρου (15,6 χιλ). Συμπαθητική πορεία συνεχίζει να κάνει και το Biutiful που ψυχοπλάκωσε 3,7 χιλ θεατές σε 8 αίθουσες την εβδομάδα που πέρασε (13% λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη), ενώ το Rabbit Hole με 6,3 χιλ εισιτήρια από 22 οθόνες, ακολούθησε πορεία εξίσου αναιμική με το οσκαρικό του δυναμικό.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.