Yogi Bear (2010): Trailer της αρκούδας

Yogi Bear - Trailer #2
Δες/Κρύψε το trailer #1

Πρώτη παραγωγή βασισμένη σε χαρακτήρες των William Hanna και Joseph Barbera που δεν έχει μπλεγμένον κανέναν από τους δυο μακαρίτες πια δημιουργούς, το Yogi Bear (2010) έχει κλείσει αίθουσες απέναντι από το TRON: Legacy (2010) τα χριστούγεννα, φιλοδοξώντας να επαναλάβει τις αρπαχτές επιτυχίες των Chipmunks τα προηγούμενα χρόνια. Και με την ίδια συνταγή με τα σκιουράκια της Fox φυσικά, με χνουδωτά ψηφιακά τρισδιάστατα κινούμενα ζωάκια (έστω και λίγο πιο ογκώδη), σε πραγματικό περιβάλλον, και απέναντι σε πραγματικούς και πραγματικά άτυχους ηθοποιούς.

Τώρα, άμα έχεις προσέξει τη λαμπρή πορεία της καριέρας του μέχρι το Furry Vengeance (2010), καταλαβαίνεις πως ο Brendan Fraser ήταν η λογική πρώτη επιλογή για να (ξανα)υποστεί τον εξευτελισμό της αρκούδας, σα ζωντανός τρόπος του λέγειν Δασοφύλακας Jones απέναντι στους κινούμενους Yogi και Boo-Boo. Όμως η Warner προόριζε τον Fraser για το παράλληλα σχεδιαζόμενο sequel του Ταξιδιού στο Κέντρο της Γης (2008), και για κάποιο περίεργο λόγο αποφάσισε να μετακινήσει τον σκηνοθέτη του πρωτότυπου στη παραγωγή του Yogi Bear, αντικαθιστώντας τον στο Ταξίδι 2 (2011) με τον σκηνοθέτη του Cats & Dogs 2 (2010), αντικατάσταση που για κάποιο ακόμα πιο περίεργο λόγο έθιξε την (πρακτικά ανύπαρκτη) καλλιτεχνική αξιοπρέπεια του Fraser, οδηγώντας σε κάτι ρεπορτάζ που κάνανε τα δίχτυα να γελάνε για μήνες. Ακόμα κι αν έχασες τον μπούσουλα στο πως μπλέκονται όλες αυτές οι ταινίες, το ξεκάθαρο είναι πως όλες οι παλιότερες είδαν τον πάτο από κάτω στις κριτικές, με αποτέλεσμα όσες έπονται να μη βρίσκουν αρκετούς αξιοξεφτιλίσιμους συντελεστές, πράγμα που θα καταλάβαινες και μόνο από τον Dan Aykroyd σα φωνή του Yogi και πρώτο όνομα στη μαρκίζα της παραγωγής, αλλά χωρίς να έχει γεμίσει μισή παράγραφος νωρίτερα. Τουλάχιστο, ο Aykroyd στο δεύτερο trailer που κυκλοφόρησε τη προηγούμενη βδομάδα, φαίνεται να έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με το πρώτο trailer από τον Ιούλιο, έχεις την εντύπωση ότι λέει τις ατάκες όρθιος πια, ενώ και τα CGI φαίνεται να έχουν ένα κάποιο μεγαλύτερο βάρος στις σκηνές, οπότε μέχρι το Δεκέμβρη μπορεί και ολόκληρη η ταινία να βγει κατάλληλη και για άνω των 6 ετών. Και η αλήθεια είναι πως και η σειρά με τα κινούμενα των 5-6 λεπτών κοινή και κενή έμοιαζε, η πλάκα με τις λιχούδικες αρκούδες να κλέβουν τα καλάθια του πικνίκ δε προσφέρονταν ποτέ για μαραθώνιους γέλιου. Και η αλήθεια είναι επίσης πως η Rhythm & Hues έχει προοδεύσει από τις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας, όταν έκανε τα εφέ στα Scooby-Doo, ενώ και στους σεναριογράφους του Tooth Fairy (2010) μπορεί και να μπορείς να βασιστείς για ένα τι παραπάνω από το τίποτα.



Previously on Movies for the Masses: Paranormal Activity 2 (2010): More cameras trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Γενικότερα, η όλη αίσθηση που δίνει η παραγωγή είναι ότι σκοπεύει να διατηρήσει μια ελαχιστότατη αξιοπρέπεια και φανερά σέβεται και το στιλ των κινούμενων. Τα trailers βέβαια είναι ουσιαστικά teasers, και σε διάρκεια και στην ουσία, στο ότι δηλαδή δεν αποκαλύπτουν στοιχεία της πλοκής. Αλλά το να υπάρχει πλοκή για να αποκαλυφτεί, είναι λίγο απίθανο.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.