Mr Popper's Penguins (2011): This must be the trailer

Mr Popper's Penguins - Trailer
Δες/Κρύψε το teaser

Απέναντι στο This Must Be the Place (2011) που έγινε ο πάτος κάθε αστείου στα διαδίχτυα χτες, ξεκινώντας από τις προβολές του στις Κάνες, η Fox τοποθέτησε το Mr Popper's Penguins (2011) βορά σε πλακατζίδικα tweets, ξεκινώντας από το trailer που έκανε πρεμιέρα στο MSN. Παρόλο που της είχε βγάλει και εκτεταμένο teaser πριν δυο μήνες ακριβώς, το στούντιο δε φαίνεται να επιμένει και πολύ στο σμπρώξιμο της καλοκαιρινής χειμωνιάτικης κωμωδίας του, πιθανά και απλά λόγω παραδοσιακής τσιγκουνιάς.

Νωρίτερα, το Γενάρη, σε ένα μεγάλο ανακάτωμα του προγραμματισμού της για να χωρέσει ο Prometheus (2012) του Ridley Scott τον επόμενο Μάρτη, η Fox είχε τσιμπήσει τον οικογενειακό Popper από αυγουστιάτικη έξοδο απέναντι στο γυναικείο Help (2011) της Dreamworks, και τον προσγείωσε στις 17 Ιουνίου απέναντι στο γιγαντιαίο Green Lantern (2011) της Warner, κίνηση που μπορεί να δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη του στούντιο στη παραγωγή του, αλλά μπορεί βέβαια, και πιθανότερα, να δείχνει και ακριβώς το αντίθετο. Βασισμένη σε βιβλίο των 30s που φαίνεται να αποτελεί ύλη στις πρώτες τάξεις των αμερικάνικων δημοτικών, η ταινία φαίνονταν και αξιοπρόσεκτη στα πρώτα στάδια της παραγωγής της, μιας και την είχε αναλάβει το δίδυμο του Greenberg (2010), ο Noah Baumbach στη σκηνοθεσία με τον Ben Stiller πρωταγωνιστή, οι οποίοι τη κοπάνησαν πριν κάνα χρόνο, με πρώτο τον πρώτο, και λόγω αναμενόμενων λίγο πολύ δημιουργικών διαφορών. Ο Brendan Fraser, πάντα πρώτη σοβαρή επιλογή να υποστεί τον εξευτελισμό της αρκούδας --ή ακριβέστερα της κλανιάς των πιγκουίνων που προκαλεί λιποθυμίες και στο τρέιλερ--, είχε φορτωμένο πρόγραμμα και.. καλλιτεχνική αξιοπρέπεια εκείνη την εποχή όπως ξέρεις, και έτσι ο πρωταγωνιστικός ρόλος κατέληξε στον Jim Carrey μετά από έντονο συναγωνισμό με άλλα μεγαθήρια του αυτοσεβασμού, τον Owen Wilson και τον Jack Black. Ο Carrey βέβαια ξεχώρισε ακόμα και στο βαρυφορτωμένο season finale του Office πρόσφατα, και κυριότερα αντέχει ακόμα, στα 50 του, να ξινίζει όταν του προτείνουν sequels και να ασχολείται με τίποτα πιο edgy στιλ I Love You Phillip Morris (2009), ενώ ο Mark Waters στη σκηνοθεσία, με πιο πρόσφατη δουλειά το Ghosts of Girlfriends Past (2009), δεν είναι και ακριβώς στη κλάση των σκηνοθετών με ειδικότητα το πεπτικό σύστημα κατοικίδιων. To trailer από την άλλη ξεκαθαρίζει πως η ταινία έχει σχέση με το βιβλίο μόνο στην ιδέα οικόσιτων πιγκουίνων, την οικογένεια Popper δεν τη κατατάσσεις στα φτωχαδάκια χαρακτηριστικότερα, και σε σχέση με το teaser, αποκαλύπτει (το trailer), επειδή είχες μια απορία, μόνο πως ο Carrey κρατάει τα, αλλού ψηφιακά αλλού πραγματικά, καλοντυμένα ζωάκια, επειδή τα συμπαθούν τα παιδιά του.



One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Αναλυτικότερα στο ανακάτωμα του προγραμματισμού, η Fox είχε στις 24 Ιουνίου ταινία, το Rise of the Planet of the Apes, που καθυστερεί κι αυτό, όπως και όλες οι μπλοκμπαστεριές φέτος, στο post production, και πήγε Νοέμβριο τελικά. Όμως αν μπαίνανε οι Πιγκουίνοι στη θέση των Πιθήκων, θα σφάζονταν κυριολεκτικά, αφού την ίδια βδομάδα (στις 24 Ιουνίου) ανοίγει και το Cars 2. Έτσι, οι Πιγκουίνοι άλλαξαν θέσεις με το R-rated Bad Teacher της Sony, που έβγαινε 17 Ιουνίου και βολεύεται μάλλον περισσότερο στις 24 με πιο οικογενειακή ταινία απέναντι. Και έτσι τελικά, άμα δε μπερδεύτηκες, καταλαβαίνεις πως οι Πιγκουίνοι, εκτός απροόπτου, ότι εισπράξουν μια βδομάδα θα εισπράξουν, και πάλι καλά λένε.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.