Young Adult (2011): This Friday spotted

Young Adult - 'Series' TV Spot
Δες/Κρύψε το trailer

Στη θεωρία, και στην αφίσα, έχεις μια ταινία από το σκηνοθέτη του Up in the Air (2009) και τη σεναριογράφο της Juno (2007), που υπόσχεται να γκρεμίσει τις συμβάσεις, με μπουλντόζα τη κάτοχο συγκεκριμένου χρυσού αγαλματιδίου για την ερμηνεία της στο Monster (2003). Στη πράξη, η πορεία του Young Adult (2011) που ανοίγει σήμερα σε ευρεία διανομή στην Αμερική, κάθε άλλο παρά οσκαρική αποδείχτηκε, αν και η Charlize Theron βρέθηκε στις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες που ανακοινώθηκαν χτες.

Όπως ξαναματάπαμε εδώ και πολλά χρόνια, βέβαια, οι υποψηφιότητες για τις Γλόμπες είναι οι προσκλήσεις που μοιράζουν τα μέλη της HFPA στους χολιγουντιανούς πρωταγωνιστές, τους πιο πρόθυμους να γίνουν τύφλα στη τελετή παύλα πάρτι της απονομής, και να βγάζουνε φωτογραφίες με τον κάθε αστεροχτυπημένο δημοσιογράφο. Και όπως μεταδίδει σήμερα το πάντα.. αξιόπιστο σε κάτι τέτοια WENN, η Charlize είχε κάνει εκτεταμένη έρευνα στην εκτεταμένη κατανάλωση αλκοόλ, για τις ανάγκες του ρόλου της όπως λένε, και άμα έχεις δει και καμιά φωτογραφία της κατά τύχη, καταλαβαίνεις ότι ήτανε πάντα η πρώτη και καλύτερη υποφήφια να προσκληθεί να παρευρεθεί στην κρασοκατάνυξη της 15ης Ιανουαρίου στο Beverly Hilton. Ο ρόλος είναι γενικότερα αποκρουστικός, κάτι σα Monster lite, και δεν απαιτεί από τη Charlize καμιά ιδιαίτερη εξωτερική μεταμόρφωση, κάθε άλλο, να είναι prom queen και στα τριανταφεύγα της απαιτεί: γκόμενα στιλ βασίλισσα του βορρά, επιστρέφει στην επαρχιακή Minnesota απ' όπου κατάγεται, για να ξανανάψει το ρομάντζο με τον πρώην της, που τυχαίνει να είναι παντρεμένος με παιδιά, σύμφωνα με την σύνοψη. Παντρεμένος είναι ο Patrick Wilson που λιώνει τα γόνατα κάθε γκόμενας ως τέτοιος, άμα δε στο 'χει πει καμιά πρώην σου με λιωμένα γόνατα ή δε το 'χεις καταλάβει έστω από τους ρόλους του τόσα χρόνια, και έτσι δεν είναι περίεργο που η Charlize τον ποθεί απελπισμένα. Το περίεργο είναι ότι ο Patrick, που είναι και λίγο κερατούκλης όπως θα 'χεις πάρει χαμπάρι, φαίνεται να αντιστέκεται, και η ξανθιά βασίλισσα, ή κακιά μάγισσα άμα ρωτήσεις τη γυναίκα του Patrick ή την Kristen Stewart, βρίσκει αποκούμπι στον Patton Oswalt, που εκτός από σακάτης είναι και αντιπαθής κι αυτός στη περιοχή, μάλλον θα είχε φάει, με μαχαίρι και πηρούνι κρίνοντας από την εμφάνισή του, καμιά άλλη σχέση στο λύκειο.

Η Diablo Cody έγραψε το σενάριο πηγαίνοντας στο "σκοτεινό μέρος" του καθρέφτη της λέει, και σε αυτό το μέρος ανακάλυψε ότι εκτός από ψηλή αδύνατη ξανθιά πρασινομάτα θεά, είναι και αντιπαθής σε κάποιους εξαιτίας της συμπεριφοράς της, είναι λίγο ανώριμη και απροσάρμοστη, πράγμα που οφείλεται στη μόνιμη συγγραφική ενασχόλησή της με τινέιτζερς, ζει δι' αντιπροσώπου τους ίδιους πόθους και τα ίδια πάθη, αν και χωρίς τις ίδιες οργιαστικές ορμόνες. Ο Jason Reitman, πολύ πιθανά ο μόνος άνθρωπος στις δυο πλευρές του Ατλαντικού που εξακολουθεί να εμπιστεύεται τη Cody, δηλώνει πως επέστρεψε με τη παραγωγή στις προ Up in the Air μέρες, έκανε γυρίσματα 30 ημερών με προϋπολογισμό $12 εκατομμυρίων, και actually εμπιστεύτηκε τη Charlize να επιλέξει και να τονίσει μόνη της όλες αυτές τις λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να αισθάνεται ευάλωτη ακόμα κι αν πέφτουν οι άντρες μύγες όταν βγάζει βόλτα το σκυλάκι. Πολύ πιθανά επίσης, ο Reitman εμπιστεύτηκε τη Cody να εκνευρίσει τους ακαδημαϊκούς που του αρνήθηκαν το αγαλματάκι διασκευασμένου σεναρίου τουλάχιστο, η ηρωίδα του Young Adult διαβόητα πια δεν έχει "τόξο", ο χαρακτήρας φαίνεται να καταλαβαίνει και να μαθαίνει ουδέν, οι γενικά θετικές κριτικές επιχείρησαν ανίερες συγκρίσεις με τον Robert Eroica Dupea και τον Travis Bickle, αλλά μέχρι τώρα ο Reitman φαίνεται να.. πετυχαίνει το στόχο του, απομένει η ετυμηγορία της WGA, που έχει και τους γνωστούς δρακόντειους κανόνες να περιορίζουνε ακόμα περισσότερο τις υποψηφιότητες σε μια γενικά φτωχή οσκαρική χρονιά.



One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Κάθε χρόνο διάφοροι μεταφέρουνε διάφορα για τις προθέσεις των μελών της αμερικάνικης κινηματογραφικής ακαδημίας. Συνήθως δε τα μεταφέρουνε άδολα, και πάντα πιστεύεις ότι έχεις προδιάθεση να πιστέψεις. Αλλά γεγονός είναι πως οι προβλέψεις για καινούρια οσκαρική υποψηφιότητα της Theron, τελείωσαν με τη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της SAG -- πρέπει γενικά να υπάρχει τρελός λόγος για να διαφοροποιηθούν οι ακαδημαϊκοί από τις προτιμήσεις της συντεχνίας των ηθοποιών, και λόγος για ακριβώς το αντίθετο φαίνεται να υπάρχει μέχρι τώρα.

    Όπως και να 'χει, ο Reitman εγώ δε βλέπω να έκανε κακό ταινιάκι, για τη Charlize δεν είχα μέχρι τώρα και καμιά συμπάθεια, αλλά ή αυτή τώρα που μεγάλωσε έγινε πολύ MILF ή εγώ έπαθα καμιά κλίση για ξερακιανές ξανθιές :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.