Ted (2012): Trailer χνουδωτού αρκούδου

Ted - Redband Trailer

Στριμωγμένη ανάμεσα στον Amazing Spider-Man (2012) και το Dark Knight Rises (2012) ανοίγει τον Ιούλιο στην Αμερική η πρώτη ζωντανής δράσης σκηνοθετική δουλειά του Seth McFarlane, με πρωταγωνιστή έναν πιο οικογενειακό φυσικά υπερήρωα, τον Ted, χνουδωτό αρκούδο που απλά μαστουρώνει ατελείωτα, γκομενίζει αισχρά, και ξορκίζει σκυλοβρίζοντας τις βροντές που τρομοκρατούν τον Mark Wahlberg. Με άλλα λόγια ο MacFarlane δε πάει και πολύ μακριά από την κινούμενη τηλεοπτική αυτοκρατορία του που ξεκίνησε με τον Family Guy, μεγαλύτερες (για μεγαλύτερη οθόνη) διασκεδαστικές σεξουαλικές χοντράδες σε παρόμοια πλαίσια έχει το μενού, η παραγωγή υπόσχεται εγγυημένο γέλιο αλλά όχι και τίποτα που θα μείνει τόσο κλασικό όσο το Team America: World Police (2004) ας πούμε.

Πράγμα που επιβεβαιώνουν και όλες οι μέχρι τώρα αναφορές από τις δοκιμαστικές προβολές, που ήτανε αρκετές, μιας και ο MacFarlane ακολούθησε όπως λέει τη συνηθισμένη πρακτική να μετράει πόση χοντράδα αντέχει το κοινό (κόβοντας όσες δε προκαλούσανε γέλιο). Έτσι κι αλλιώς πάντως τα αστεία είναι περισσότερο ανάγωγα και ακατέργαστα από ότι άντεχε η Fox, όπως θα κατάλαβες από το λογότυπο των 100 χρόνων της Universal πριν από το τρέιλερ, το οποίο παρολαυτά έκανε πρεμιέρα στο κανάλι του Murdoch, τη Πρωταπριλιά, μετά το κυριακάτικο επεισόδιο του Family Guy. H Fox, και το μικρό χρυσωρυχείο που αποδείχτηκε η τριλογία Laugh It Up, Fuzzball, φημολογείται πως ήτανε και η κύρια αιτία καθυστέρησης του Ted (2012), ενός project που ο MacFarlane ακούγονταν να σχεδιάζει από το 2005 τουλάχιστο και δώθε. Η σύλληψη ήτανε κατάστασης που ακολουθεί τα credits ταινίας της Disney, ο Ted προέκυψε από παιδική ευχή του χαρακτήρα του Wahlberg στη ταινία, και αυτή η μίνι ιστορία στη πραγματικότητα προλογίζει και τη ταινία, όπως αποκάλυψε η παραγωγή στο SXSW. Εικοσιπέντε χρόνια μετά (στη ταινία), ο Ted μαζεύει τόσο ενδιαφέρον όσο και ο ALF βέβαια, η αστερόσκονή του είναι καλή μόνο για να αποβλακώνει γκόμενες, κι εκεί μάλλον είναι το τελευταίο και κρυφό χαρτί του έργου: κρίνοντας από τη λίστα του IMDb, προς τιμή του σεξουλιάρη αρκούδου κάνουνε.. παρέλαση τα hot girls, είτε αναφέρονται έτσι στους τίτλους είτε όχι. Η θεία Nikki έλεγε πως η παραγωγή είχε προϋπολογισμό $65 εκατομμυρίων, αλλά οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις μιλάνε για κάτω από 40, εικόνα που ανταποκρίνεται περισσότερο στις σφιχτές εισπρακτικές φιλοδοξίες και στο αντίστοιχα μετρημένο (ως αξιοσημείωτα λιτό και ελεγχόμενο) στιλάκι του σκηνοθέτη.



Previously on Movies for the Masses: Total Recall (2012): Wholesale remake trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Άμα ρίξεις μια ματιά στο facebook του Ted, οι γκομενοπαρελάσεις δεν είναι και τόσο κρυφές βέβαια.

  2. cheaptalk said

    Η Universal κυκλοφόρησε και πρασινοκόρδελο (i.e. κατάλληλο για περισσότερες ηλικίες) τρέιλερ, με πιο συμβατική παρουσίαση της ιστορίας, κομπλέ με το πώς ξεκίνησε ο Ted στα παιδικά χρόνια του Wahlberg, και το πώς μαζεύει τώρα τις γκόμενες στον καναπέ. Το τρέιλερ υπάρχει στην επίσημη σελίδα της ταινίας (όπου πας κάνοντας κλικ στην αφισέτα στο θέμα αν δε το 'χεις καταλάβει τόσα χρόνια) ή και κατευθείαν, επίσημα και πάλι, στο YouTube.

  3. cheaptalk said

    Ο Ted πήρε προαγωγή, έγινε καλοκαιρινή μπλοκμπαστεριά με έξοδο τις 29 Ιουνίου. Η Paramount ανέβαλε τους δεύτερους GI Joe για τον Μάρτη, και η Universal τους αντικατέστησε παράλληλα με τον γκομενιάρη χνουδωτό αρκούδο.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.