No Country for Old Men (2007): Κόκκινο trailer


Δύσκολο να πεις αν είναι το θράσος της κλειδωμένης υποψηφιότητας που κάνει τους αδερφούς Coen να πάνε κόντρα στις ανησυχίες ότι η αμερικάνικη Ακαδημία δε πρόκειται να ματοβάψει ολοκληρωτικά τις πεντάδες της ή η υπακοή στην απόλυτη πια τάση του marketing που φέρνει ένα ακόμα "ακατάλληλο" κόψιμο στο κοινό που έχει μάθει απέξω την ημερομηνία γεννήσεως και τον ταχυδρομικό κώδικα του George Bush. Οι ένα σωρό καινούριες σκηνές του redband trailer του No Country for Old Men (2007), μαζί με την σοκαριστική συνέχεια όσων το greenband που προηγήθηκε άφηνε στη φαντασία σου, γέρνουν την παλάντζα προς τη μεριά της καλύτερης ταινίας του οικογενειακού διδύμου μετά από μια σειρά άσφαιρων κωμικών (ή κωμικοτραγικών αν θες) προσπαθειών. Από την άλλη, το Young Men Dead των Black Angels μαζί με το εξίσου ηχηρό ψυχεδελικό πρόσθετο μουσικό φόντο, δείχνουν μια τάση κουκουλώματος του ότι η επιστροφή στις αιματηρά απλές ρίζες του Blood Simple (1984) έγινε ριζικά, και η αφιλόξενη για γέρους γη των Coen δεν είχε χώρο ούτε για συνθέτες και τραγούδια (i.e. το φιλμ είναι μουσικά ανένδυτο).

Το σίγουρο είναι ότι η ομιχλώδης μυτάρα και η παρανοϊκή μαλλούρα του Javier Bardem έχουν γίνει σήματα της ταινίας, όχι μόνο γιατί η ερμηνεία του κερδίζει τις εντυπώσεις παντού αλλά ίσως και γιατί το υπόλοιπο καστ παίζει κατά σατανική σύμπτωση και στο, πιο Ακαδημαϊκό, In the Valley of Elah (2007). Από κει και πέρα σημειώνω για την Ιστορία που θα βάλει στο πάνθεον των κακών της και τον μαυροφερεμένο κεφάλα με το αλά Prince Valiant κούρεμα τα πασίγνωστα, ότι η ιστορία προέρχεται από το ομώνυμο προπέρσινο μυθιστόρημα του Cormac McCarthy τον οποίο οι σύγχρονοί του θεωρούν από τους πιο σημαντικούς Αμερικάνους ενώ το φιλμ συμμετείχε στο διαγωνιστικό των φετινών, αρχικά φιλοαμερικανικών και τελικά κάθε άλλο παρά, Κανών.


Previously on Movies for the Masses: Hitman (2007): Εκτελεστικό trailer

8 Responses so far.

  1. Alkisti said

    Τα αγγλικα του Bardem φαινεται να βελτιώθηκαν :p
    Αυτός πότε θα πάρει ενα Όσκαρ δλδ;

  2. Anonymous said

    πότε βγαίνει με το καλό ελλάδα?

  3. verbal said

    Τραγικά καθυστερημένο, στις 6 Μάρτη.

  4. cheaptalk said

    Σε ένα μίνι απολογισμό, αφού η κριτική αργεί ακόμα, το αριστούργημα των Coen παίζει για 75 μέρες στις αμερικάνικες αίθουσες, έχοντας συγκεντρώσει $50 εκατομμύρια σε εισπράξεις, με μέσους όρους τον πρώτο μήνα που μόνο οι κάπου εξωπραγματικοί της Juno (2007) ξεπέρασαν. Επιπλέον, δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές συζητήσεις των τελευταίων χρόνων για το αντισυμβατικό τέλος του, σάρωσε σε κριτικούς και συντεχνίες και είναι τεράστιο φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι καλύτερης ταινίας που ακούει στο όνομα Όσκαρ. Στις μεγάλες ερμηνείες βέβαια δεν έπαιξε, και εκεί μόνο ακούστηκε τελικά η Κοιλάδα του Ήλα (2007). Αντίθετα η έλλειψη μουσικής επένδυσης ακούστηκε ηχηρά στη διπλή οσκαρική υποψηφιότητα για sound editing και sound mixing (i.e. έγινε εξαιρετική δουλειά στον θόρυβο, και φάνηκε). Ενώ σχεδόν σίγουρο θεωρείται αυτή τη στιγμή και το βραβείο Β' Αντρικού στον Bardem. Οι οσκαρικές υποψηφιότητες της ταινίας δε σταματάνε φυσικά εκεί, είναι συνολικά οχτώ (8), και περιλαμβάνουν επιπλέον σκηνοθεσία, διασκευασμένο σενάριο, φωτογραφία και μοντάζ.

  5. Anonymous said

    Προβάλλεται σε αβάν πρεμιέρ την Κυριακή μετά τα μεσάνυκτα στο ΙΝΤΕΑΛ.

  6. Anonymous said

    ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΣΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ; ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ... ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΠΑΡΝΤΕΜ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΕΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ... Η ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΗΤΑΝ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΗ...

  7. Anonymous said

    Τι λες ρε φίλε. Μας δουλεύεις; Μακράν η καλύτερη και πιο "ψυχοπαθής" ταινία των Κοέν. Αν δεν είχες εφιάλτη, ήρθε η ώρα να αποκτήσεις. Τύφλα να χει ο Χάνιμπαλ Λέκτερ.

  8. Anonymous said

    Σας πληροφορώ οτι ούτε καν με φόβησε. Ειλικρινά πιστεύω έχουμε χάσει την αίσθηση του ωραίου και της καταπληκτικής ταινίας. Το γεγονός οτι το είδαν ολοι οι αμερικάνοι και τους άρεσε, τι σημαίνει οτι πρέπει και εμείς να τρελαθούμε? ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ Πρέπει να παρακολουθούμε ταινίες με βάση τι αρέσει σε μας και όχι πόσοι το είδαν.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.