There Will Be Blood (2007): Trailer αιματοχυσίας

Δες/Κρύψε το Official Trailer

All over the place και πουθενά συγκεκριμένα ανεβοκατεβαίνει το τρέιλερ της υπόσχεσης αιματοχυσίας του Paul Thomas Anderson, που παίζει από χτες πριν το 3:10 to Yuma (2007) στις αμερικάνικες αίθουσες, οπότε ανταποδίδουμε ένα ακόμα λινκ στη ξετρυπωτρούλα φίλη μας τη Marina του Mad About Movies.

Το φιλμ δε πήγε στη Βενετία όπως είχε υποσχεθεί, και ούτε πρόκειται να προβληθεί στο Τορόντο αφού ο σκηνοθέτης, γνωστός για την τελειομανία του, ακόμα το ετοιμάζει. Αλλά ένα εικοσάλεπτο απόσπασμα προβλήθηκε στο Telluride ενισχύοντας το buzz, που φτάνει πλέον σε κατάσταση παροξυσμού των φαν με το τρέιλερ. Τρέιλερ που όπως και το τίζερ δεν έχει επίσημη παρουσία πουθενά, ενώ ακόμα και η επίσημη σελίδα είναι τόσο ντροπαλή που κρύβεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Και αν προσθέσεις ότι το homage, αυτή τη φορά, στον Terrence Malick είναι πια σκοτωμένο όσο και ο Jesse James από τον Κατρουλιάρη Robert Ford, έχεις ένα φιλμ που έχει ανακηρυχτεί κατεξαιρετικότατο πριν το δει κανένας, με πολλά από τα ατού του καμένα από την καθυστέρηση, και με μια αλλοπρόσαλλη πολιτική προώθησης για τόσο μεγάλες εταιρείες (Paramount / Miramax) που εξίσου αλλοπρόσαλλα καταφέρνει να αποτρελαίνει κόσμο συντηρώντας τον θόρυβο. Το στοίχημα είναι αν θα τα καταφέρουν όλοι μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη Νοέμβρη Δεκέμβρη που προγραμμάτισαν έξοδο στις αίθουσες, όταν φέτος ο Οκτώβρης είναι ο νέος Δεκέμβρης στην οσκαρική κούρσα.

Με τις περισσότερες οσκαροδολωματικές παραγωγές του 2007 να μη μοιάζουν και πολύ δυνατές, ένα well-reviewed σενάριο που μυρίζει 3ωρη διάρκεια, μια φωτογραφία που παίζει μπάλα επιπέδου με το φυσικό φως, τον Daniel Day-Lewis να φαίνεται να παραδίδει τη πρώτη μεγάλη ερμηνεία της χρονιάς, και μουσική από τον Jonny Greenwood (των Radiohead), το There Will Be Blood (2007) μπορεί και να αποτελέσει τη τρίτη ματοβαμμένη οσκαρική ταινία, μετά το American Gangster (2007) και το No Country for Old Men (2007). Δηλαδή σίγουρα μοιάζει μεγάλη ταινία όμως οι άλλες είναι πιο μεγάλες και σίγουρες εδώ και καιρό.


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Μπορεί να έχουμε ανεβάσει ήδη δυο θέματα (teaser, trailer) αλλά το πρώτο επίσημο προωθητικό βίντεο του There Will Be Blood (2007) που κυκλοφορεί επίσημα, σε επίσημη σελίδα, είναι επίσημα αυτό που βγήκε στην Apple την Παρασκευή. Και επίσημα, όπως το ανεπίσημο δεύτερο πόστερ ρίχνει το βάρος στον Daniel Day-Lewis και λιγάκι στον Paul Dano επιβεβαιώνοντας ότι αυτά είναι τα μεγάλα του ατού στην οσκαρική κούρσα, παρά τις κάπου ανεξέλεγκτες θριαμβολογίες για "αριστούργημα των καιρών μας", "το μεγαλύτερο των τελευταίων πενήντα χρόνων", "νέο Πολίτη Κέιν" κτλ. Άλλωστε η πρώτη επίσημη κριτική που δημοσίευσε ο Todd McCarthy στο Variety διαλύοντας ανεπίσημα όλα τα επίσημα εμπάργκο (μη δημοσίευσης μέχρι να έρθει η σημερινή μέρα), αυτόν ακριβώς τον τόνο, της συγκρατημένης επιβράβευσης, ήθελε να δώσει.

  2. cheaptalk said

    Για να βάλω μια άνω τελεία στο θέμα, μέχρι την έξοδό του φιλμ στις ελληνικές αίθουσες, ξαναδιόρθωσα την ημερομηνία εξόδου, που ήταν τελικά η 26η Δεκεμβρίου, σε δύο (2) αίθουσες. Η διανομή παραμένει μέχρι και σήμερα περιορισμένη (κάτω από 400) και οι εισπράξεις ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, από τη 2η βδομάδα και την επέκταση στις πενηνταμία (51). Aντίθετα θριαμβευτική ήταν η υποδοχή των κριτικών και των συντεχνιών που ήταν αρκετή για να οδηγήσει και σε οχτώ (8) οσκαρικές υποψηφιότητες, με μόνη σίγουρη βράβευση αυτή τη στιγμή να θεωρείται η του πρώτου αντρικού (στον Daniel Day-Lewis).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.