Panique au Village (2009): Réalisateurs interview

Δες/Κρύψε το intro clip

Με τις κάλπες κλειστές και τις ψήφους μετρημένες, αυτή τη βδομάδα θα παίρνουμε τον ευρωπαϊκό αέρα μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Annecy, που ανοίγει επίσημα απόψε με το Βελγικό stop-motion animation των Stéphane Aubier και Vincent Patar, Panique au Village.

Έχοντας ήδη κάνει το ντεμπούτο τους στο εκτός συναγωνισμού κομμάτι των περασμένων Κανών, ανάμεσα σε τίτλους όπως το Drag Me to Hell του Sam Raimi, το Agora του Alejandro Amenábar και το Imaginarium of Doctor Parnassus του Terry Gilliam, οι δυο Βέλγοι που ψάχνουν κάτι διαφορετικό και ρετροβιζιονιστικά καινούριο στο animation, θα φτάσουν στο Annecy με αέρα σιγουριάς στην αγωνία τους να επιδείξουν την επικαιρότητα μιας παλιάς τεχνικής, βασισμένης σε παραδοσιακές τεχνοτροπίες, αλλά φρεσκαρισμένης από νέες τεχνολογίες και νοοτροπίες διαχρονικά παιδιάστικα ελαφριές και δροσερές. Έχοντας ως αφετηρία τους το σχέδιο να ανακυκλώσουν την εμπειρία του να είσαι εξάχρονο, χρησιμοποίησαν μερικές χιλιάδες πλαστικά παιχνιδάκια με τις μορφές Ινδιάνων, αλόγων, καουμπόηδων και περιφερειακών χαρακτήρων, όλα μαζεμένα από αγορές μεταχειρισμένων, τα οποία διόρθωσαν, ξανάβαψαν, κι αλλοίωσαν σε φούρνους, για να τους δώσουν τις διάφορες στάσεις και μορφές που χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν με stop motion τεχνικές, αρχικά έναν κύκλο 20 μικρού μήκους αυτοτελών τηλεοπτικών επεισοδίων και στη συνέχεια μια ολόδικιά τους μεγάλου μήκους ταινία.

Εν τέλει το μήκος της μπορεί να βγήκε λίγο πιο μεγάλο κι αποσπασματικό απ' όση ιστορία έχουν να το υποστηρίξουν, αλλά η προβολή του στις Κάνες ήταν μια απ' τις πιο διασκεδαστικές κι αναζωογονητικές εμπειρίες του προγράμματος, την οποία θα έχεις, πιθανότατα, κι εσύ την ευκαιρία να ζήσεις, μιας κι η ταινία αγοράστηκε σχετικά άμεσα, από Έλληνα διανομέα. Μέχρι να σ' τη διανείμει πάντως, μπορείς να πάρεις μια γεύση, απ' το κλιπάκι που 'χει βγάλει στον αέρα το Twitch, για να πάνε παρέα μ' ένα μάτσο τηλεοπτικά σποτάκια που είχε στο αρχείο του.


5 Responses so far.

  1. verbal said

    Για τους γαλλόφωνους φίλους μας, οι υπότιτλοι προέκυψαν από μετράφαση της αγγλόφωνης διερμηνείας, οπότε ελπίζω αστοχία, ασυνέχεια, ή ατυχή συγχρονισμό που μπορεί να προέκυψε, να μην τα κρατήσετε εναντίον μου :P

  2. cheaptalk said

    Στο σχετικό θέμα (που αναφέρει ο verbal παραπάνω) του Todd στο Twitch, υπάρχει και το τρέιλερ του φιλμ, σημειώνω για όσους διστάζουν να κάνουν κανένα κλικ χωρίς να ξέρουν από πριν ακριβώς που θα καταλήξουν (αλλά άμα είναι να εγκαταστήσουν τίποτα τζάμπα χαμογελάκια, πατάνε άμεσα 63 φορές next).

  3. cheaptalk said

    Η συνέντευξη δε παίζει τώρα και δε ξέρω από πότε. Ούτε κανένα από τα κλιπ που έχει ανεβάσει τελευταία ο verbal παίζει. Πράγμα που δε προξενεί απολύτως καμία εντύπωση σε μένα, και ούτε και σε κανέναν άλλον πιστεύω :p

  4. cheaptalk said

    Τη συνέντευξη τη διόρθωσα και προσπαθώ να φτιάξω και τα υπόλοιπα, μιας και δεν είχα τίποτα πιο ευχάριστο να κάνω από το να ξοδεύω ώρες και ώρες να ανεβοκατεβάζω βίντεα.

  5. cheaptalk said

    Το φιλμ αποδείχτηκε τόσο ιδιαίτερο που μέχρι και βορειοαμερικάνικη διανομή κατάφερε να εξασφαλίσει, όπως αναφέρει το Twitch.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.