Amer (2009): Trailer τρομαχτικής ηδυπάθειας

Δες/Κρύψε το teaser

Πιο avant-garde και πιο ευπρόσδεκτο για τον τρομοχώρο πέρσι απ' ότι το Enter the Void (2009) στους περί τις Κάνες κύκλους, το Amer (2009) της Hélène Cattet και του Bruno Forzani απέκτησε και trailer (of sorts) με τον ερχομό του 2010, trailer που έβγαλε πρώτα ο Todd Brown στο Twitch.

Εκτός απ' ότι φαίνεται να μοιράζονται με τον Gaspar Noé την ίδια γλώσσα και την ίδια αγάπη για βγαζομάτικα φρικαρίσματα, δύσκολο να πεις οτιδήποτε για το ζευγάρι των Βέλγων πίσω από το φιλμ. Το βιογραφικό τους λέει ότι είναι και οι δυο 33 χρονών και γυρνάγαν όλη τη προηγούμενη δεκαετία, με λεφτά από την τσέπη τους, φιλμάκια που πέρναγαν από φεστιβάλ σα το Sitges και κατέληγαν στο YouTube. Εκτός από άθροισμα καμιά 900αριά πλάνων πορνογραφικά εστιασμένων στους πόρους κάτι μουνάρων που γκαβλώνουν ανατριχιαστικά όπως βλέπεις, το Amer είναι λέει και φόρος τιμής στον Bava, τον Argento, και τα gialli films όπως μαρτυράει η αφίσα του, και ψάχνει το άσπιλο στιλ με το οποίο ο Buñuel κινηματογραφούσε αισθησιακά λεπίδες να ανοίγουν γυναικείους βολβούς οφθαλμών (στον Ανδαλουσιανό Σκύλο (1929) παρεμπιπτόντως) σύμφωνα με το blurb της παραγωγής. Παραγωγή που ανήκει στην επίσης πρωτάρα Anonymes Films, η οποία συνόδευσε το φιλμ σε τουλάχιστο καμιά ντουζίνα φεστιβάλ από τον Οκτώβριο και μετά, όπου συνάντησε (το φιλμ) αντιδράσεις γενικά όχι και τόσο εκστασιασμένες όσο σύσσωμων των διαδιχτύων, με σημαντικότερη και αναμενόμενη εξαίρεση το βραβείο κοινού στο Festival du Nouveau Cinema (που έδωσε το μεγάλο του βραβείο στον Κυνόδοντα (2009)).


3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    (έκανα κομμάτια και την αφίσα στο θέμα, για να ταιριάζει περισσότερο με το στιλ του τρέιλερ)

  2. cheaptalk said

    Πρεμιέρα για ένα ακόμα και πιθανά τελευταίο τρέιλερ του Amer (2009) έκανε ο Todd στο Twitch. Το φιλμ εξακολουθεί τους φεστιβαλικούς γύρους, έφυγε από το Gérardmer και το Rotterdam, πάει στη Γλασκώβη και στο Yubari, και θα παίξει και στο SXSW αφού ανοίξει στη Γαλλία το Μάρτη. Και μάλλον θα ακούγεται για καιρό αν αρχίσει να επηρεάζει κόσμο να ακολουθήσει το τρομο-ρεύμα των neo-gialli.

  3. verbal said

    Ο ηδυπαθής τρόμος του αισθησιακού neo-giallo Amer (2009), έχει απλώσει ακόμη περισσότερο την ήδη τεράστια πορεία που είχε, όταν σου το αναμετέδιδε ο cheaplog στις αρχές της χρονιάς, κι αφού απέκτησε ιντριγκαδόρικη (και κρυφοκαβλωτική) σελίδα κι έβγαλε στον αέρα τρία κλιπάκια απ' τις τρεις τρομοαισθησιακές βινιέτες που μπλέκονται στην ανανεωτική του αφήγηση, πέρασε από τη Γλασκώβη, το SXSW και το New Directors/New Films (όπου ξανασυναντήθηκε με τον Κυνόδοντα (2009), έκανε μια σημαντική στάση στην Κοπεγχάγη για να τσιμπήσει το βραβείο νέου ταλέντου για το δίδυμο των πρωτάρηδων σκηνοθετών του κι ύστερα γύρισε στο Βέλγιο για να παρουσιαστεί στους πατριώτες του, πριν συνεχίσει να κάνει τις βόλτες του σε διάφορα φεστιβάλ. Απόψε στις 23:00, έρχεται να σε βυθίσει στο ανατρεπτικό του σύμπαν, με τη μεταμεσονύχτια προβολή του στις Νύχτες Πρεμιέρας, και με την ευκαιρία, σου 'χουμε δυο διπλές προσκλήσεις για να το παρακολουθήσεις.

    Για να τις κερδίσεις, πρέπει να βοηθήσεις το fan page των Μαζών, να αυξήσει τους θαυμαστές του, οπότε αν είσαι ήδη μέλος, βρες κάποιον να κάνει πατήσει το μεγάλο Like κι ύστερα σφάξ'τον κι άρχισε να βαριανασαίνεις.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.