The Sorcerer's Apprentice (2010): Trailer μαθημάτων μαγείας

The Sorcerer's Apprentice - Trailer #4
Δες/Κρύψε το trailer #2

Όταν ξεκίνησε να στήνεται το project πριν κάνα χρόνο και κάτι, οι πρώτες προσεγγίσεις στεκόντουσαν στην ανακοίνωση ότι η έμπνευσή του έρχεται απ’ το ίδιο ποίημα του Goethe που είχε εμπνεύσει και την πιο αναγνωρίσιμη, ομότιτλη σκηνή του μαθητευόμενου ποντικομάγου, στη θρυλική Fantasia (1940) της Disney, την οποία ο (συμπαραγωγός) Nicolas Cage έλεγε ότι βλέπει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, αφού τη θεωρεί «την ομορφότερη ταινία που έχει φτιαχτεί ποτέ». Οπότε καταλαβαίνεις εύκολα, γιατί η μεγαλύτερη αγωνία όλων, ήταν το τί ακριβώς περουκίνι θα κρύβει ο Cage κάτω απ’ το μυτερό του καπέλο και πώς διάολο θα γεμίσουν την υπόλοιπη διάρκεια της ταινίας, όταν έχουν στεγνώσει τα σκηνικά απ’ τα νερά που θα ‘χουν αδειάσει οι μαγεμένες μάπες.

Οπότε όταν έσκασε το πρώτο trailer λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, το κλίμα καλυτέρεψε κάπως για τον τρίτο μεγάλο φετινό καλοκαιρινό τίτλο της Disney --μετά το Prince of Persia: The Sands of Time (2010) και το επερχόμενο Toy Story 3 (2010)-- κι άρχισε ν’ απλώνεται και η πλοκή, για τον μάγο του Cage, που βρίσκει μαθητή να του περάσει τα μυστικά και να τον βάλει στο πλευρό του, στη μάχη κατά των κακών συναδέλφων του, που θέλουν να κατακτήσουν πρώτα το Μανχάταν και μετά το Βερολίνο τον πλανήτη. Και όλως τυχαίως, πάνω στην εκπαίδευση του νέοπα, σκάει μύτη κι ο κακότερος των κακών, που παρασέρνει celebrity ταχυδακτυλουργό για να ενεργοποιήσει τα σκοτεινά του σχέδια. Όπως βλέπεις λοιπόν και σ’ αυτό το φρέσκο και χορταστικό καινούριο trailer, που έσκασε μύτη στα μέσα της βδομάδας, τον κακό αρχιμάγο τον παίζει ο Alfred Molina κουβαλώντας κάτι που μπορεί να είναι κι η μεγαλύτερη ανατροπή της ταινίας, αφού αφήνει να εννοηθεί ότι ο Cage τού έχει ήδη σκοράρει τον πρώτο πόντο απ’ τ’ αποδυτήρια, προκαλώντας στον Molina αίσθημα τρόμου για το τί να αντιτάξει στο ιστορικό εξωγήινων κομμώσεων, κι αναγκάζοντάς τον να εμφανιστεί ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του με ανθρώπινο κούρεμα, που δεν σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι τί είδους πτηνό έχει κάνει φωλιά στο κεφάλι του.

Ο Cage απ’ την άλλη, αφήνει το μαλλάκι του ανακατεμένο κι άπλυτο, και βάζει έξτρα γυαλάδα στο μάτι, φτιάχνοντας έναν μάγο που παίζει να είναι κι απ’ τους πιο απολαυστικούς παλαβιάρηδες χαρακτήρες που θα πετύχεις φέτος σε θερινό. Παράλληλα, ο Jerry Bruckheimer φαίνεται να έχει καλύψει στην παραγωγή τα νώτα του Jon Turteltaub, ο οποίος, στα διαλείμματα του περάσματος απ’ το δεύτερο στο τρίτο επεισόδιο του National Treasure, δείχνει να έχει πιάσει το νόημα των ψηφιακών του και τα ηνία τους μαζί, συγκρατώντας την υπερβολή των εφέ σε ανεκτά επίπεδα. Κι αφήνοντας παράλληλα χώρο μέσα στο υπερθέαμα, για να απλωθεί η κωμική χημεία και το ping-pong των εμπνεύσεων του Cage με τον Jay Baruchel, της καναδέζικης ανακάλυψης του Judd Apatow και του Ben Stiller, που έχει φτιάξει το κινηματογραφικό όνομά του βάζοντας την υπογραφή της εκνευριστικής ρινικής φωνής του σε τίτλους όπως το Knocked Up (2007), το Fanboys (2008) και το Tropic Thunder (2008), είχε φέτος την πρώτη του solo αναμέτρηση με τα ταμεία στο She’s Out of my League (2010) και αναμένεται να εδραιωθεί ως μια απ’ τις μούρες που θα βαρεθείς να βλέπεις προσεχώς. Το μόνο που μένει να φανεί πια, είναι το πόσο καταστροφικά, ή μη, θα είναι τα επίπεδα του slapstick, που είναι εκεί για να βάλει το οικογενειακό σ’ αυτήν την περιπέτεια που τραβήχτηκε δυο μέρες πίσω απ’ το άνοιγμά της απέναντι απ’ το Inception (2010), για να ’χει λίγο χρόνο ν’ ανασάνει, πριν βγει η ταινία που φαίνεται να ’χει τρομοκρατήσει όλα τα studio του Hollywood αυτή τη στιγμή.


5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Η παραγωγή έχει ήδη κυκλοφορήσει τόσα trailer, spot και βίντεο που έχουν χάσει όλοι το λογαριασμό, το συγκεκριμένο η Disney το λέει #4 αλλά άμα ψάξεις το #3 δε ξέρω τι θα βρεις. Το #2 πάντως το ανεβάζω οσονούπω για να συμπληρωθεί το θέμα.

    Το θέμα το ψιλοσουλούπωσα ήδη, δε ξέρω πόσο νόημα έχει να το σημειώνω συνέχεια, είναι αυτονόητο ότι θα επακολουθήσει για οτιδήποτε ανεβάζει o verbal, μιλάμε ο άνθρωπος από μια ατελείωτη λίστα με θέματα πήγε κι έβγαλε το μοναδικό που.. έγραφε άλλος (ο dark tyler που πήγε και στο junket), δεν υπάρχουν πια χαρακτηρισμοί να περιγράψουν το φαινόμενο, μόνο κλινικοί για το τι προκαλεί στους υπόλοιπους :p

  2. Anonymous said

    παιδια τα βιντεακια σας οταν παιζουν χανουν καρε και ''σπαει'' η κινηση...
    Για δειτε το!

  3. cheaptalk said

    Αν εννοείς το trailer #4, τα παγώματα και τα χοροπηδήματα είναι φυσικά σχεδιασμένα, ορίστε και τα HD της Disney: 480p | 720p | 1080p. Αν εννοείς κάτι.. ερρρ.. βίντεο-τέρατα που ανέβαζε σε κάποια φάση ο verbal, συγγνώμη, κάνω ότι μπορώ να μη ξαναεμφανιστούν. Αν εννοείς γενικά, σόρι πρέπει να έχεις υπολογιστή δεκαετίας, τα βίντεο παίζουν άνετα σε PC 6-7 χρόνων, τσεκαρισμένα.

  4. Anonymous said

    Dear Cheaplog

    το pc μου ειναι 2 ετων, επαιξα το trailer της Tamara Drewe και κατα διαστηματα κολλαγε η κινηση
    Θεωρω οτι κατι παιζει με τα βιντεακια σας
    1ον στον παλιο player δεν ειχα κανενα προβλημα
    2ον στο youtube και αλλα sites δεν εχω προβλημα

    σε ευχαριστω για την απαντηση σου!

  5. cheaptalk said

    Δοκίμασε καμιά καινούρια έκδοση του Flash, δε ξέρω τι άλλο να πω. Ο player σα κώδικας που παίζει βίντεο είναι σχεδόν ο ίδιος με αυτόν που είχα φτιάξει πριν πολλά χρόνια, έβγαλα αρκετά πράγματα που δε χρειάζονταν πια (όπως τα layers πάνω από το βίντεο για να είναι οι γωνίες στρογγυλεμένες), έριξα ελαφρά το quality (από best σε high, εφόσον τα βίντεο είναι πια μεγαλύτερα σε διαστάσεις από τον player, όχι γραμματόσημα για να χρειάζεται και πολλή CPU να φαίνονται καλύτερα στο scaling), έκανα και κάποιες άλλες βελτιστοποιήσεις, θεωρητικά και πρακτικά ο σχετικά καινούριος player είναι 50-100% πιο γρήγορος από τον παλιό (που ήταν και πάλι αρκετά γρήγορος σε σχέση με το τι έκανε), σε καινούρια συστήματα παίζει με 5-10% CPU το πολύ και maximized, και ακόμα και σε πολύ παλιά συστήματα γύρω στο 60-70% max της CPU χρησιμοποιείται, με το τρέχον video encoding που κάνουμε.

    Το άλλο που μπορεί να φταίει είναι οι drivers της κάρτας σου. Ο player παίζει πια σε direct mode, που στο 99,9% των περιπτώσεων δίνει και ένα επιπλέον 20-50% speed boost. Άμα τρέχεις Windows 7 με drivers για XP και κάρτα από αυτές τις ενσωματωμένες στη μητρική και παλιό Flash, σε περιπτώσεις γενικά που πάνε αρκετά πράγματα στραβά, μπορεί το direct να είναι πιο αργό από το.. όχι direct. Αυτές οι τεχνολογίες, direct και gpu που είναι ακόμα πιο γρήγορο σε αρκετές περιπτώσεις αλλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, είναι εποχής Flash 9, είναι αρκετά ώριμες πια, δε μπορώ να τις αφήνω στην άκρη σε περίπτωση που δημιουργούν προβλήματα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.