Ο Ricky Gervais σκορπίζει Χρυσές Σφαίρες


Με τη παρουσία του JOHNNY DEPP και της ANGELINA JOLIE, και αξιομνημόνευτες μόνο για την επίθεση σοβαρότητας που δέχτηκαν από τα αστεία του ίδιου του οικοδεσπότη τους, Ricky Gervais, απονεμήθηκαν τα ξημερώματα χτες στο Beverly Hilton του Los Angeles οι 68ες Χρυσές Σφαίρες.

Η διοργάνωση της HFPA, όπως θα έχεις μάθεις πια τόσα χρόνια που διαβάζεις Μάζες, βασίζεται στο να μαζεύει αστέρους με την υπόσχεση άφθονων αλκοολικών βραβείων και ελάχιστου άγχους, και να αναμεταδίδει τη λάμψη τους μέσω δικτύων που ψάχνουν θεαματικότητες ανάμεσα σε εντυπωσιασμένους χάχες. Περισσότερο κι από έντυπα ή τηλεοράσεις, αυτό το πανηγύρι δε μπορεί να επιζήσει την εποχή του διχτύου --την εποχή της πληροφορίας και της αλήθειας--, οι κάθε είδους σταρ αλληλοπλακώνονται για λίγη δημοσιότητα στο Twitter με αυτοφωτογραφίσεις από κινητά, και έτσι οι Σφαίρες είναι καθαρά τριτοκοσμικό φαινόμενο πλέον, όπως και ο Τουρίστας (2010) τον οποίο είχαν υποψήφιο για τρία (3) αγαλματάκια. Ο Τουρίστας πήρε βέβαια τελικά τα τρία του, ο Gervais φτυάρισε το φιλμ και τις προσβλητικές ακόμα και για τη κοινή νοημοσύνη σχέσεις εξάρτησης της HFPA, παραλαμβάνοντας το βραβείο Κωμικής Αντρικής Ερμηνείας o Paul Giamatti αναρωτήθηκε πως και δε το δώσανε στον (διπλά υποψήφιο) Depp μόνο γιατί εμφανίστηκε, όμως o προηγούμενος αιώνας πήρε την εκδίκησή του στο τέλος της βραδιάς με τα τέσσερα (4) και σημαντικότερα χρυσώματα του Social Network (2010). Τουλάχιστο εντελώς άσχετη με το θέμα το οποίο υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται, και ουσιαστική κατάπτυστη επίθεση των παλιών μέσων στα καινούρια και της χολιγουντιανής βιομηχανίας σε αυτή της τεχνολογίας, η ταινία συνέχισε το σερί αυτοβραβεύσεών της και δε φαίνεται και τόσο απίθανο πια να πάρει ακόμα και Όσκαρ.. ειδικών εφέ για τις διαβόητες πια ψηφιακές ανάσες της. Σίγουρα, όπως παρατήρησε η θεία Nikki, οι Σφαίρες ξεκαθαρίζουν κάθε χρόνο ποια παραγωγή είναι η πιο χοντρά διαπλεκόμενη, και φέτος έδειξαν πως η Sony και ο Scott Rudin έχουν πολύ πιο βαθιές τσέπες από τον Harvey Weinstein, που έχασε το παιχνίδι παίζοντας εντός έδρας. Το King's Speech (2010) των Weinsteins, περιορίστηκε στο βραβείο Δραματικής Αντρικής Ερμηνείας για τον Colin Firth, και για πρώτη φορά δε μοιάζει και τόσο ακλόνητο φαβορί για οσκαρική Καλύτερη Ταινία, μια αναγνώριση πάντως στην οποία εξακολουθεί να μετράει πολύ το να μην έχεις μαζεμένες έντονες αντιπάθειες. Εκεί ακριβώς στόχευε και η τελευταία πράξη της τελετής, με όλο το θίασο του Social Network να μαζεύεται επί σκηνής, ώστε να ανταλλάξουν αβρότητες οι γενικά αντιπαθείς στα σινάφια τους βασικοί του συντελεστές.

Παρότι ο Philip Berk χαρακτήρισε τον Gervais απαράδεκτο, και υπονόησε πως δε πρόκειται να επιστρέψει και του χρόνου όπως έλεγαν ανοιχτά κάποια μέλη της ένωσης ξένων ανταποκριτών στο Hollywood, η τελετή έπιασε και πάλι θεαματικότητες που το NBC δε βλέπει εκτός σπορ αναμεταδόσεων, κάπου 5% ανεβασμένες από τις περσινές σύμφωνα με τις τυπικές μετρήσεις, και πολύ παραπάνω στις διαδιχτυακές συζητήσεις. Από τον Judd Apatow μέχρι τον Tom Hanks, κανένας χολιγουντιανός κάτοικος δε θεώρησε αστείο το να ακούει ότι.. όλοι λένε για το χωριό του πάντως, και έτσι οι Σφαίρες του 2012 μπορούν να επιστρέψουν είτε χωρίς αιδώ είτε χωρίς καλεσμένους. Είτε και καθόλου βέβαια.
Click για Υποψηφιότητες & Νικητές



5 Responses so far.

  1. Ιωάννης Moody Λαζάρου said

    Τα έσπασε όλα ο Gervais... κανιβαλίζοντας ιδιοφυώς και αδιάκοπα!

  2. cheaptalk said

    Ο Ricky Gervais ανακοίνωσε πως δε θα ξανακάνει τον οικοδεσπότη στις Χρυσές Σφαίρες. Όποιος βαρέθηκε το κουτόχορτο και τη μούρη, μπορεί πάντως να ενισχύσει καμιά σχετική προσπάθεια να τον δούμε και στα Όσκαρ. Και μετά στις Κάνες.

  3. phantom said

    Ο Gervais στην παρουσίαση των βραβείων μου θύμισε τελείως David Brent. Highlights το κράξιμο στις 3 (μα έλεος 3?) υποψηφιότητες του The Tourist και στην μίμηση μιας handjob στον High Hefner.

    Έκανα like και στο γκρουπάκι μπας και τον δούμε να παρουσιάζει και τίποτα άλλο. Φαντάζομαι αν τον έβαζαν host στη Eurovision θα έκραζε μέχρι του χρόνου.

  4. Alkisti said

    Κάθεται βαρύς ο Gervais στους Αμερικάνους. Δεν πειράζει. Θα τους περάσει...

  5. Εvgenia Tr said

    Αυτός και ο Γκλέτσος :Ρ ζήτω η επανάσταση;;; μα δεν ήταν τέλειο!!!;;;!! να πει επιτέλους κάποιος, αυτά που έχει ο κόσμος ΤΟΥΜΠΑΝΟ; έλεος με τον τουρίστα..και την ξυνισμένη μούρη του τζόνυ, ο οποίος σίγουρα ήθελε εκείνη την στιγμή να σηκωνόταν και να έπεφτε το μπουνίδι βροχή...αλλά δεν έπεσε "μαύρο" στην μετάδοση...δεν μπήκαν οι μπράβοι να τον βγάλουν σηκωτό τον Ricky...αχχχχ... εύγε και ξανά εύγε...ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ!!!

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.