Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012): Trailer με τσεκούρι

Abraham Lincoln: Vampire Hunter - Trailer 'R'

Εκτός από τον Προμηθέα (2012), η Fox έχει και δεύτερη ακατάλληλη για ανήλικους μπλοκμπαστεριά στο ημερολόγιό της αυτό το καλοκαίρι, τον Βαμπιροκτόνο Αβραάμ Λίνκολν (2012), και το πόσο ακριβώς ακατάλληλος είναι αυτός, το αναπαριστά με τσεκούρι σε κεφάλια, σε ένα διεθνές τρέιλέρ του, στα διαδίχτυα από τα τέλη της εβδομάδας. Κομμένο για το υπόλοιπο κοινό του πλανήτη, το τρέιλερ δεν έχει πάρει καμιά διαβάθμιση από την MPAA, αλλά περιέχει αν όχι τιποτάλλο μερικές σταγόνες ζεστό κόκκινο αίμα (πράγμα ανεπίτρεπτο για τη συγκεκριμένη επιτροπή λογοκρισίας, σε περίπτωση που σήμερα έβαλες σύνδεση για ιντερνέτ), και έτσι οι αμερικάνικες σελίδες που το προβάλλουν το κατατάσσουνε κοκκινοκόρδελο. Στις γενικότερες διαφορές όμως, από τα τρέιλερ που έκοψε προηγουμένως το στούντιο για την εγχώρια αγορά του, αξίζει να σταθεί κανένας, με αφορμή και τη πρόσφατη αναβολή, για Μάρτιο, της εξόδου των δεύτερων Joes από την Paramount.

Επίσημα, η αιτία για εκείνη την αναβολή είναι η μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων στις "νέες" αγορές της Ρωσίας και της Κίνας, που δε χορταίνουν και τρισδιάστατες προβολές απ' ότι φαίνεται, ενώ ο Timur Bekmambetov, ο σκηνοθέτης του Abraham Lincoln, είχε προειδοποιήσει σε ανύποπτο χρόνο πως το Hollywood δεν κάνει πια ταινίες για.. αμερικάνικα ακροατήρια. Πρακτικά λοιπόν, με τα μεγάλα διεθνή ακροατήρια να είναι υπανάπτυκτα, η βιομηχανία οδηγείται στο να απλοποιεί (διάβαζε να αποβλακώνει εντελώς) τα έργα της, και ακόμα περισσότερο τη προώθησή τους. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το διαπιστώνεις πιο χαρακτηριστικά από τη ρώσικη αφίσα της παραγωγής, που μετατόπισε στις αρχές της εβδομάδας την έμφαση του μάρκετινγκ από το ημίψηλο στον πέλεκυ του Αβραάμ. Τη μετατόπιση την επιβεβαίωσε και το τρέιλερ, που παρακάμπτει ουσιαστικά όλο το "Abraham Lincoln" για να πάει κατευθείαν στο "Vampire Hunter" του τίτλου, παρακάμπτοντας παράλληλα και οποιαδήποτε υποτιθέμενη ιστορική πλαισίωση (από ιστορικά γεγονότα) της υπόθεσης, για να αφήσει τυπικά μόνο μια σειρά από χορευτικούς αποκεφαλισμούς, και τελικά μια μαύρη τρύπα που θα απειλεί όλο και περισσότερο να καταπιεί τον εγκέφαλό σου στις σκοτεινές αίθουσες από δω και πέρα. Η "απλοποίηση" πάντως γλιτώνει τη Fox και από τις αμέτρητες παραφθορές τύπου Bill Clinton: MILF Hunter που απειλούν να καταπιούν τη θανατερά σοβαρή παραγωγή της στο ιντερνέτ, ενώ για τις πιο προηγμένες αγορές έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα featurette που πασάρει τον ήρωά της για.. υπερήρωα φυσικά.



3 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Η russian αφίσα θύμισε Casshern. Η συνέχεια του Bekmambetov στο Hollywood θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τον μουσάτο πρόεδρο πιστεύω. Εκτός και αν δε θυμάμαι καλά τα νούμερα που είχε κάνει το Wanted, οπότε και δε θα κριθεί τίποτα.

  2. cheaptalk said

    Η δικιά μου εντύπωση είναι πως το Wanted ήτανε από αυτές τις ταινίες που κόβουν εισιτήρια αλλά τελικά όλοι τις θυμούνται σαν αποτυχία. Άλλωστε άμα είχε κάνει πραγματική επιτυχία θα συνέχιζε σε fast track και το sequel (το οποίο είχε μείνει χωρίς πρωταγωνιστές τουλάχιστο, τη τελευταία φορά που τσέκαρα).

    Τώρα για τον Αβραάμ, δυο προβλήματα έχει φανερά, το R-rating (που τον δυσκολεύει μόνο στην Αμερική) και την ψηφιακή φωτογραφία (που τον δυσκολεύει όπου κατεβάζουν True Blood από τόρεντς). Aπό τις κριτικές και όσα λέει o Seth Grahame-Smith, το βιβλίο ήτανε σοβαρό και πιστό στα ιστορικά γεγονότα, η ταινία πάει να ξεκινήσει franchise (οπότε τα ιστορικά γεγονότα μάλλον πήγαν περίπατο) και το στιλ του Bekmambetov είναι όντως πιο.. sci-fi έτσι κι αλλιώς.

  3. cheaptalk said

    [iframe width="570" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/2ilUeTRuDpY?rel=0&autohide=1&showinfo=0&theme=light" frameborder="0" allowfullscreen/>

    Όπως θα μπορούσε να υποψιαστεί κανένας από τις σκηνές με μαύρο (και άρα κατάλληλο) αίμα στο διεθνές τρέιλερ, η Fox ετοίμαζε και αμερικάνικο. Το οποίο πιάνει φυσικά την άλλη άκρη, παρουσιάζει τον.. Λευκό Οίκο, τον Lincoln στο Gettysburg Address, και τα βαμπιροφονικά σα τη κρυφή ζωή του, όλα πολύ σοβαρά.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.