The Dark Knight Rises (2012): Ένα trailer για τις εποχές

The Dark Knight Rises - Theatrical Trailer

Το σπουδαιότερο εκ των πραγμάτων τρέιλερ των εποχών, αυτό του Dark Knight Rises (2012) που θα κλείσει τη τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη, έκανε τελικά διαδιχτυακή πρεμιέρα τα ξημερώματα χτες, σα κατάληξη σχετικής viral καμπάνιας που έφερνε καταζητούμενο τον μοναχικό σταυροφόρο. Το τρέιλερ θα παίζει από την Παρασκευή στις αμερικάνικες αίθουσες με τις κόπιες των Avengers (2012), αλλά η Warner του στέρησε τη πρώτη προβολή σε ταιριαστά μεγαλειώδεις οθόνες, πιθανά για να μη ενισχύσει κι άλλο, σαν επιπλέον κίνητρο έστω, τους πολύχρωμους υπερήρωες της Marvel που θα σπάσουν έτσι κι αλλιώς τα εκεί εισπρακτικά ρεκόρ. Προτού τα διαλύσει βέβαια το Rises στις 20 Ιουλίου, και μάλλον οριστικά, δύσκολο να ξαναχτιστεί τέτοιου είδους σύγχρονος μύθος πια, και ο Christopher Nolan επισημοποίησε πριν λίγες μέρες πως το έργο θα είναι και το τελευταίο του, δημιουργικά τουλάχιστο, με τον νυχτεριδάνθρωπο στην αφίσα. Σε σχέση με το εκτεταμένης διάρκειας τίζερ του Δεκεμβρίου, το τρέιλερ προσθέτει ολοκληρωμένη τη σύλληψη ενός κοινωνικά σημαντικού κόμικ ήρωα, η ιστορία εκτυλίσσεται 8 χρόνια μετά το Dark Knight (2008) και ο Nolan έκανε βουτιά στο βαθυστόχαστο στην αφορμή που θα επαναφέρει τον Batman στις ταράτσες της Gotham.

Στην επική, επικότερη κι απ' ότι περίμεναν οι περισσότεροι, αίσθηση που αφήνει το βίντεο, φανερά βοηθάει και η υπόκρουση, η τάση τα τελευταία χρόνια είναι για μεταλλικές σειρήνες που σου παίρνουν τ' αυτιά για να δημιουργήσουν έναν (ηχητικό) τοίχο από κατεπείγον, αλλά εδώ η έλλειψη φανφάρας είναι εκκωφαντική, χτίζει προς το θέμα του Bane (το Fire Rises) με νότες από Begins, επενδύει ένα δράμα ανυπολόγιστων διαστάσεων. Και είναι ακόμα ανυπολόγιστες οι διαστάσεις, το χειρότερα κρυμμένο μυστικό της παραγωγής φαίνεται η Miranda Tate (i.e. η Marion Cotillard) σα Talia al Ghul, αλλά από κει και πέρα το τέλος της ιστορίας, και η μοίρα του Bruce Wayne, είναι θέμα για ατελείωτες εικασίες στα διαδίχτυα, και κάθε πλάνο δίνει μόνο αφορμή για νέες: ο Nolan δεδομένα έχτισε το μύθο του μαύρου του ιππότη σα σύμβολο μεγαλύτερο από πρόσωπα (το TDK στη πραγματικότητα εξέταζε τι αντιπροσώπευε αυτό το σύμβολο, και ποιά ήταν τα όριά του), έτσι μπορείς μεν να ποντάρεις ότι ο Joseph Gordon-Levitt, ο μυστήριος John Blake, θα τον συνεχίσει, αλλά το πιθανότερο είναι πως αυτός απλά θα παρέχει το πρίσμα, το μέτρο, στη δραματική έκταση, για να μην έχεις συνέχεια reaction shots με παιδάκια πίσω από παραθυρόφυλλα σε κάθε γέφυρα που καταρρέει. Το τρέιλερ ξεκαθαρίζει και ότι η Catwoman θα κόβει κώλους (με όλη την προορισμένη ρεαλιστικότητα βεβαίως), και ξεκαθαρίζει και.. τη φωνή του Tom Hardy, οι αναφορές από τη Cinema Con (όπου προβλήθηκαν περιορισμένες σκηνές) ήτανε πανηγυρικές στο συγκεκριμένο θέμα, και φαίνεται πως ο σκηνοθέτης των απαράμιλλων οραμάτων υποχώρησε τελικά, ο Bane ακούγεται φιλτραρισμένα καθαρά, ίσως και ακόμα πιο διαταραγμένος μέσα στην αγωνία για ανάσες του χαρακτήρα του, παρόλο που ο "όγκος" της φωνής του δεν είναι πια τέτοιας πίσω από μάσκα. Για περισσότερα ξεκαθαρίσματα, με βάση τις σχετικές δηλώσεις του Nolan, τη προθεσή του να αφηγηθεί μια ιστορία με πέρας (σε αντίθεση με τα ατελείωτα φουσκωμένου "μπαλόνια" των κόμικ), αλλά και τη τρομερή σεναριακή του πιστότητα (ειδικά σε ότι αφορά το μύθο του ήρωα στο χαρτί με τα τετραγωνάκια), το Knightfall φαίνεται ακόμα η καλύτερη πηγή νύξεων.



Previously on Movies for the Masses: Brave (2012): Trailer Pixar-ικής υπεροχής

6 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το θέμα είναι.. draft, παρόλο που το έβγαλα στον αέρα. Από χτες περιμένω τις καινούριες αφίσες της παραγωγής για να ξέρω και πως να το μορφοποιήσω, αλλά ακόμα ρετουσάρουνε την Anne Hathaway να φαίνεται δυναμική γατογυναίκα, και δεν ήθελα να κολλήσω κανένα από τα αξιόλογα ανεπίσημα πόστερ στο εντωμεταξύ. Έτσι, ή σύντομα το θέμα θα έχει και επίσημη νέα αφίσα με προσαρμοσμένο το κείμενο, ή θα γράψω μερικά κατεβατά ακόμα για συμπλήρωμα.

    Υλικό υπάρχει ακόμα άπειρο φυσικά, η παραγωγή στοχεύει μέχρι τώρα συνολικές εισπράξεις χαμηλότερες του Dark Knight, κάπου $450-500 εκατομμύρια στην Αμερική, αλλά δεν υπάρχει σημαντικότερο θέμα στα φόρα εδώ και μήνες, έστω και στο επίπεδο κόντρας με τους Εκδικητές για τους 16χρονους.

  2. Anonymous said

    Είναι πάνω από τα 200 το budget του Nolan?

  3. cheaptalk said

    Ο προϋπολογισμός της ταινίας συζητιέται τις τελευταίες μέρες, οι LA Times, δώσανε δυο εκδοχές, είτε ανάμεσα σε 250 και 300 εκατομμύρια δολάρια, είτε κοντά στα 225. Εγώ για πάνω από 250 το κόβω, η Warner δε κάνει γενικά τσιγκουνιές, και τεχνικά τόσο IMAX μόνο (σε σκηνές δράσης) καταλήγει πολύ ακριβότερο (και εντυπωσιακότερο βέβαια) από ψηφιακά της ILM.

  4. Anonymous said

    Είμαι σίγουρος πως σήμερα ή αύριο θα βάλεις και το trailer του Expendables2 και θα ρισκάρω να πω ότι σου άρεσε Cheaplog.

  5. cheaptalk said

    Το τρέιλερ του Spider-Man περίμενα να βγει να το βγάλω, σα διδυμάκι κάπως του Batman. Αλλά κάτι τέτοια γράφετε και ψαρώνει ο verbal και τρέχει να βγάλει τις επαναφορές των επαναφορών των 80s, και τρώω μετά εκατό ώρες να τις συμμαζεύω :p

  6. cheaptalk said

    Με αρκετή καθυστέρηση, η αφίσα της ταινίας εμφανίστηκε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, και τη πέρασα και στο θέμα. Μόνο και μόνο για το πύρινο της υπόθεσης άξιζε την αναμονή, αλλά --σα συνεπές με τις προηγούμενες της σειράς-- το γενικότερο στήσιμό της είχε χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητες ερασιτεχνικές προσπάθειες μέχρι τώρα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.